Report: Uzatváranie prázdnin 2011 + foto

Tak, a ďalší ročník akcie, ktorá sa už pravidelne koná predposledný augustový víkend na východnom Slovensku, je úspešne za nami. Akciu sme pred 3 rokmi nazvali Uzatváranie prázdnin a veríme, že tento deň je pre väčšinu rodičov a ich detí veselou, možno aj poslednou, akciou pred všednosťou školského roka.
Teší nás, že naša akcia si už našla svojich verných fanúšikov a títo nemohli chýbať medzi nami ani tento rok. Krásna príroda, chata, lúka, les a blízky potok boli aj tento rok miestom, kde sa mohli vyblázniť všetci, ktorí sa rozhodli stráviť tento víkend s nami. Počasie nám vyšlo ako na objednávku, guláš chutil veľkým aj malým a nemohla chýbať ani nočná opekačka.
Najdôležitejším dňom je však už tradične sobota, kedy si v rodinnom zápolení zmerajú naše rodinky sily, vyskúšajú si zohratosť svojej rodiny a myslím, že ani radosť z výhry nie je zanedbateľná.
Tento rok sme si zopakovali niektoré staré súťaže, avšak vyskúšali sme aj niektoré nové. Hod rôznymi loptičkami ku kolíku, streľba zo vzduchovky pre oteckov alebo driblovanie futbalovou loptou pre maminy je len niekoľko súťaží, ktoré sú na prípravu úplne nenáročné, avšak zožali veľký úspech. U detí sa však najväčšej pozornosti tešili balóniky na vodu, ktorými najprv súťažili v hode do plechovky, potom si ich hádzali ako loptičku a neskôr triafali do každého, kto im prišiel pod ruku a bol ešte suchý. Letné slnečné lúče však všetkých rýchlo vysušili a tak sa nestali žiadne ujmy na zdraví.
V prestávkach medzi súťažnými kolami sa hral futbal, čím sme určite potešili najmladšieho účastníka našej akcie, z ktorého bude raz určite veľká futbalová hviezda.
Víťazom prvého a druhého ročníka sa tentokrát titul obhájiť nepodarilo, ale o výhru tu naozaj nejde, keďže rozdiely medzi jednotlivými rodinami sú vždy minimálne. Každá rodinka však dostala diplom a nejakú odmenu pre dieťa. Príjemný deň sme ako vždy ukončili tombolou, v ktorej majú všetci možnosť získať viac či menej hodnotné veci. Na úplný záver dňa sme mali pre všetkých pripravené prekvapenie, ktoré nám pomohla pripraviť šikovná mamina jednej z rodín. Hlavu Hore tento rok oslavuje 5. rok svojho vzniku a tak sme si nemohli odpustiť tortu s piatimi sviečkami. Deti sa tešili presne, ako sme dúfali a sfukovanie sviečok bolo pre nich naozaj potešením. Tak ako bolo potom pre všetkých potešením zamlsať si na výbornej pochúťke.
Po menšom oddychu, s ubúdajúcim svetlom, sme začali druhú časť nášho programu a to večerno-nočná hra. Prvá časť sa odohráva už tradične v blízkej dedine, kde majú súťažiaci za úlohu zistiť za pomoci domácich obyvateľov čo najviac informácií o dedine a tým viac spoznať tento krásny kút nášho Slovenska. Po nastúpení naozajstnej tmy sa začína nočná časť hry. Všetci našli všetky úlohy, nielen deti sa v nočnom lese báli a tak sa aj táto časť dňa vydarila. Veľkou pokusnou zmenou bolo vyplnenie prestávky medzi večernou a nočnou časťou niečím tak populárnym ako je hardbass, ktorý sme ozvláštnili tým, že miesto jednej klasickej piesne dostala každá skupina mix piesní rôznych žánrov. Takže nakoniec to bolo všetko možné, len nie hardbass. Ale bola to v prvom rade zábava, hlavne pre divákov. Pre účastníkov to bolo preverenie kondičky a zmyslu pre humor.
Všetci sa bavili, deťom sa páčilo a to je to najdôležitejšie. Hlavu Hore vznikla práve s takýmito cieľmi a naše 5-ročné fungovanie je dôkazom toho, že práve spokojné deti sú to, o čo by nám všetkým malo ísť. Veríme, že budúci rok sa nás na Uzatváraní prázdnin zíde ešte viac a ľudia prestanú vnímať napĺňanie myšlienky 14tich slov len ako automatické sa prihlásenie na udalosť na FB. Vypisovaním na internete sa nikdy nič nezmenilo a keď raz naozaj vstanete od pc a prídete sa pozrieť na tie rozžiarené detské oči, zistíte, čo v živote má zmysel.

8 komentárov

  1. chudata deti, nechcel by som mat rodicov neonacistov…

  2. si na smiech.. deti mali super zazitok a o to islo.. nebol som tam ale viem ake je to ked s dcerkou ideme niekam do prirody na vikend. radost v ociach deti je na nezaplatenie.. ty chudacik sedis za pc a rypes tam kde nemas.. tie deti su nasa buducnost. my sa starame.. pochopil si to?

  3. Henry, presne ako si napisal …. niektory ludia maju vazne problemy samizo sebou a tak sa potom takto ventiluju

  4. o tom ze sa deti abavili nemam pochyb, horsie je to ale s umyslami ich rodicov ktori sa s nich snazia vychovat nie celkom normalne deti kedze ich od detstva pomaly deformuju svojou iracionalnou nenavistou – tie neonacisticke realie snad ani nemusim pripominat, ale tak od nackov som inu rakciu ani necakal

  5. kacer úplný súhlas…šak to je choré čo sa tu deje…

  6. učili ich tam aj hajlovať? :D:D:D

  7. je to huste

  8. chudák deti, s tými rodičmi by som to nevidel až tak čierno, teda pardon bielo, každý nácek raz dostane rozum a to vo chvíli keď prestane byť náckom, potom sú z nich normálni ľudia debatujem s nimi a oni si robia srandu sami zo seba akí boli dementní, na aké akcie chodili, čo vyznávali a čomu verili, ale čo tie deti

Pridaj komentár