Kto sú to Árijci?

Myslela som, že dnes už neexistujú ľudia, ktorý si pod pojmom Árijská rasa predstavujú len blonďákov s modrými očami. Ale keďže ešte stále je medzi nami mnoho ľudí, ktorým je za ťažko zohnať si informáciu…podávame ju na tácke aj na našej stránke

Slovo „Árijec“ je odvodené z pôvodného indoeurópskeho slova „aryo“ a znamená vznešenosť, šľachetnosť. Používa sa na označenie indoeurópskych národov. Árijskú rasu tvoria iba: slovanské, germánske, románske a keltské národy. Árijská rasa sa delí do 5 základných rasových typov:

1. NORDICKÝ TYP (severský typ) – jeden z typov árijskej rasy vyznačujúci sa vyššou štíhlou postavou s dlhšou úzkou hlavou, bledou pleťou, svetlými vlasmi a modrými očami. Jeho príslušníci obývajú hlavne Škandinávsky polostrov, Germánske štáty a tiež sever európskej časti Ruska.

2. ALPINSKÝ TYP (západný typ) – jeden z typov árijskej rasy vyznačujúci sa menšou až strednou výškou, krátkou hlavou s tmavými vlasmi a tmavými očami. Príslušníci alpínského typu obývajú hlavne strednú Európu, Alpské krajiny ako východné Francúzsko, Švajčiarsko, Rakúsko, severné Taliansko, južné Nemecko a Slovinsko.

3. BALTICKÝ TYP (východný typ) – jeden z typov árijskej rasy vyznačujúci sa stredným telesným vzrastom, krátkou hlavou so svetlými vlasmi a svetlými očami. Obýva hlavne územie Poľska, Bieloruska, Baltských krajín, Ukrajiny a európskej časti Ruska.

4. DINÁRSKY TYP – jeden z typov árijskej rasy vyznačujúci sa veľkou výškou, tmavšou kožou, krátkou hlavou s tmavými vlasmi a rozličnou farbou očí. Vyskytuje sa hlavne u obyvateľov Balkánskeho polostrova, v severnom Taliansku, vo Švajčiarsku a južnom Francúzsku.

5. MEDITERANNÝ TYP (stredomorský typ) – jeden z typov árijskej rasy vyznačujúci sa malou postavou, dlhšou hlavou, tmavými očami i vlasmi. Jeho príslušníci obývajú väčšinou južnú Európu (Stredomorie).

55 komentárov

  1. a Mínojský arijci sú kde opísaný ?

  2. to je mediteransky typ.

  3. Ja sa len chcem spýtať, či súhlasíte s oficiálnou verziou o tom, že árijci sú indoiránci a indoeurópania so spoločným pôvodom v Indii, Ázii a že teda naši predkovia prišli z Indie.
    Lebo časť NS popieračov to spochybňovala (tuším ešte aj spochybňuje).
    Spochybňovanie dejín je pre NS hnutie dosť typické a nemenovaná dosť výrazná skupina NS spolu s popieraním holokaustu a iných (podľa nich) výmyslov spochybňuje aj tieto veci. ,A jedinní čo prišli z Indie sú predsa cigáni.,
    Inak tieto tvrdenia nie sú zas len tak zo stromu spadnuté a existuje aj menšinový prúd historikov spochybňujúcich sťahovanie národov (určite také ako ho my poznáme)
    a vôbec spochybňujúcich oficiálne prijaté presuny národov.

  4. Nasi predkovia prisli DO Indie a nie z Indie. To bola jedna vetva Arijcov, ktora sa tam pohla.

  5. Bieli bielym: myslím, že poznám jedného žijúceho historika….Ivan Mrva sa volá, myslím,ktorý dva alebo tri roky dozadu….historickými faktami spochybnil holokaust, tak neviem, či to je až taký výmysel národných socialistov, ak ovšem podľa Vašej mienky aj on nie je náhodou národný socialista…

  6. Ahoj Risul, čiže nesúhlasíš so spoločným pôvodom v Indii, Ázii, poznám tie teórie časti NS, ale Ty načrtávaš pre mňa novú, rozpíš prosím trochu, ja milujem názorovú pestrosť, u niekoho spôsobuje chaos, ale mňa väčšinou posúva. Keď naši predkovia prišli do Indie, v tomto niesom doma, odkiaľ prišli, a tým predsa potvrdzuješ, že potom prišli z Indie, tada neostali tam predsa. Ja poznám tie NS teórie Indiu spochybňujúce, nezastávam žiaden názor. Vidím logiku v spochybňovaní teórii o sťahovaní (nemyslím teraz tie NS teórie), teda pri poľnohopspodárskych kultúrach určite. Samozrejme teórie kultúr útočiacich a utekajúcich sú tiež logické, ale tiež o niečom inom. Páči sa mi kontraargument “krv a pôda” aj keď ho chápem úplne inak.
    Popíš prosím cestu našich predkov, nemusíš uvádzať o čo sa opieraš, ale poteší.

    Dobrý deň slečna darkerka, pokiaľ poznáte historika, prizvite ho do debaty. Ivana Mrvu nepoznám, ale čosi sa mi marí, je to taký fúzkatý pán? Viete mi poradiť kde môžem nájsť jeho prácu na túto tému? Možno sa trochu míňame, alebo ste ma nie celokm dobre pochopili, spochybňovanie mi nikdy nevadí, alebo to poviem jednoduchšie – Dôveruj ale preveruj. A prečo nie aj – Nedôveruj, preveruj!
    Inak sa tam vyskytli u mňa dva pojmy – spochybňovanie a popieranie.
    “Spochybňovanie dejín je pre NS hnutie dosť typické” – to samo o sebe je predsa úplne neutrálne tvrdenie, takže podľa odpovede ste ma asi nepochopili.
    Mne sa jedná o to ako aj tu NS (NS?) popierajú skutočnosti histórie NS a histórie neoNS, nie spochybňujú oficiálne verzie histórie.
    Môžme to skúsiť, začať serióznu debatu na túto tému, ja som to už skúšal pri histórii neo NS – zlyhalo.
    Tak skúsme históriu NS a dejiny popierania NS vlastných činov.
    Od začiatku – Prvý veľký vojnový zločin nemeckej Luftwaffe. Légia Condor.
    V tejto súvislosti je veľmi zaujímavé vyhlásenie: “Budú popierať, čo urobili. Svet musí mať dôkaz.” a fotografia, a celý rad fotografií – konzultujte s historikom, ktorého poznáte. Plán útoku – Žiaden ohľad na civilistov. Tesne predtým podobný len menší útok.
    Vyjadrenie je prvým zachovaným dôkazom (ktorý poznám) o tendencii NS popierať svoje činy, pre mňa o to vzácnejší, že tie slová odzneli ešte pred nasledujúcim NS zverstvom.
    Môžme udalosti z 31. marca a 26. apríla 1937 (aj im predchádzajúce, podľa mňa veľmi podobné udalostiam v iných krajinách) rozobrať podrobnejšie pokiaľ je záujem, a môžme pokračovať v ďalších akciách, prítomnosť historika iba uvítam.
    Situáciu u nás som tiež načal, len debata akosi nepokračuje.

  7. Hovorim o tom, ze to bol neskorsi prud ( alebo jedna vetva ) Arijcov, ktora prisla do Indie a tam dobre zmixovala s Dravidmi – co nebol najlepsi plan. My Europania pochadza z ineho prudu ktory prisiel ovela skor. NIekde som cital, ze Slovania patria k nejakym 3 stratenym kmenom Arijcov, aj kvoli tomu ucenci hovoria o totalnom prekvapivom vynoreni tohto etnika.

  8. Ok to beriem, ale to s tými stratenými kmeňmi, toálne prekvapivým vynorení – to sa radšej pridávam k teóriam ku ktorým inklinuje aj časť NS a o ktorých píšem vyššie.

  9. A čo vravíte na Velesovu knihu.Tam sa predsa jasne vraví kto boli árijci,odkial prišli a kde sú.Prečo nebiť hrdý na to aké korene skutočne my Slovania máme.Prečo stále uznávame zaužité ,,fakty” cudzích historikov?

  10. Bieli bielym: Nepoznám ho osobne, takže ťažko sa budem na neho kontaktovať…..iba som o tom čítala…

  11. Mna v škole učili , migračnú teóriu . Naši predkovia sem prišli severne od Kaprát medzi rekou Visla a Dneper .
    Som sa tu dočítal Risulove teórie , odkial ich berieš chlapec ?

  12. Je pravda, ze normalnych knihach sa to nepise. Skusk si precitat Iwa Wiesnera, chlapce.

  13. hmmmmm nepíše tento autor o ezoterike ? o alchímií a židovskej kabale ?

  14. No aký sú tí Árijci krásny, škoda že z nás ubúda stále viac a viac..zamýšľam sa nad dnešnými NS a ste strašne sprostí..mohli by ste pochopiť že nad Židmi len ťažko vyhráme, ak sa budeme v hnutí navzájom zhadzovať, ohovárať a pod. Veď potrebujeme čo najviac ľudí, zoskupiť čo najväčšie mozgy, a viem ťažké ale potrebujeme peniaze, ako inak by ste chceli vyhrať nad parazitmi ktorí ovládajú takmer celý svet? Rozmýšľajte konečne, veď je úbohosť zhodiť mladých bielych ľudí ako napr. v hovoroch z pokecu, na miesto toho aby ste im pomohli. Ďalej dávate peniaze na koncerty, neviem ale ešte sme pre národ či rasu nič neurobili na to aby sme sa zabávali, či aj naši predkovia sa najskôr zabávali, chlastali a potom krvopotne bojovali ? tak isto tričká a iné veci, tie všetky peniaze sa mohli využiť na úplne niečo iné. . . a podobných chýb je ešte strašne veľa

  15. Yggdrasil…ty si kukam clovek cinu, tak sem s napadmi…..
    tak postupne…tie mozgy..beriem….ale sam nikto nic nezmoze…preto sme my napriklad zalozili toto a snazime sa pomahat ako vieme……nikomu nebranim aby sa k nam s niecim pridal…co len napadom..ale zaujimave ze co si nespravime sami nemame…..ani ty som si nevsimla ze by si mi denne vypysoval maily ako nieco xces robit……
    zhadzovanie…speci tie hovory….a ty ako vies ze sme sa tym ludom nesnazili pomoct?…niekolke z nix to aj vyuzili a by si sa divil kolko krat sa na mna obratili porad toto hento..a poradila som..okrem jednej..ale ako sme sa dozvedeli casom tej uz nepomoze nic he, musime sa zmierit ze niektory ludia su hlupi od prirody…..
    peniaze… toto ma zaujalo…tricka…ty mas dojem ze ix predavame na tony a mame s toho osobny kseft???co ta k tomuto opravnuje?? a ked by si si pozorne precital co tam piseme o tyx trickax zistil by si ze tricka su len sposob ako prave tie peniaze ziskat…..
    koncerty?….neviem o tom ze by sme nejaky organizovali..ty hej?? he sakra….ale spravne ako si napisal nevies, nevies o nas uplne nic…nic neurobili? hm.,….nic sa nexistame robit?? hm akcia mikulas kukam tvojej pozornosti nejako usla….xces sa zapojit??? budeme len radi
    a chlastali??….. ja pijem cca 2x do roka a sorry su to peniaze ktore som zarobila a mozem si z nix nieco snad nexat aj pre seba……
    podobnyx xyb??? akyx???…..sem s nimi…..a hlavne nie len s krytikou ale hlavne z riesenim…do ktoreho sa zapojis aj ty

  16. niee ty si ma zle pochopil/a, ja nehovorim ze mate z toho kseft, nejde mi o to aby som vas urazala alebo nieco podobne, jednoducho som napisala svoj nazor to je vsetko

  17. nuz ale ten nazor tak vyznel..preto sa pytam, co robis ty? ved mozeme spojit sily a nieco dokazat

  18. El Muchi vidim, ze si ho na nete nasiel, alebo ze by si precital aspon jeho 2 knihy?
    Ked hej pozri si vzadu autorov z ktorych cerpal, ti vobec nie su kabalisti a pod.

  19. ok , čeknem to !

  20. to darkerka, Mrva nespochybnil holokaust v celej jeho podstate a vo svete, iba holokaust na Slovensku. a v tom je ten zasadny rozdiel. keby si studovala poriadne dejiny SVK tak by si to vedela.

  21. Juraj, Juraj, kto, okrem historikov ci vysokoskolskych profesorov studuje dejiny poriadne? My, amateri sa spoliehlame na publikacnu cinnost niekoho ineho a preto sa aspon ja osobne neopieram iba o jeden nazorovy prud. Takze nam povedz aspon svoj titul a publikaciu, kde sa daju docitat tvoje badania, aby sme ti mohli zlozit poklonu. Inak budes len dalsi saso v rade, za akych povazujes ty nas 😦

  22. juraj .. kdeze si bol tak dlho?… uz sme davno necitali tvoje perly

  23. Ciekawy post, dodalem twoj blog do ulubionych, bede tu teraz wpadal czesciej, pozdrawiam

  24. Ibaže ľudia zo západnej a severnej časti Európy nie sú Árijci. Skutoční Árijci sú Slovania a Indoeurópske národy, ktoré žijú v Iráne, Afganistane, severnej Indii, časti Pakistanu a Tadžikistanu. Germánske kmene pochádzajú z Malej Ázie (Y-DNA R1b, k´my skutočné Árijské národy majú väčšinou R1a. Okrem toho Árijci neprišli do Indie v 2. tisícročí P.K., je to falzifikácia dejín. Ako potvrdili najnovšie archeologické nálezy, sú tam oveľa dlhšie.

  25. a aký typ sme my, Slováci?

  26. Mediteranny typ+balticky typ

  27. Ich bin ein Deutscher in der Slowakei. Mein liebes Volk noch übler Nachrede Attribute Faschisten, Nazis. Wir Deutschen haben arischen Rasse und dem jüdischen Volk kam, um unser Land zu besetzen, zu stehlen. Arischen Rasse wird durch die Kraft des Willens, Entschlossenheit, Engagement sowie die Vorrang vor den anderen Rassen aus. Denken Sie daran, dass die Juden Träume kann die Sache entsprechen, werden? Oder Sklaven?

  28. nordic so ja! diki

  29. Všetci sme aj tak z Adama ( či už to vnímame ako archetyp , alebo doslovne ) a s najväčšou pravdepodobnosťou pochádzame z Afriky . Ak si vypočítame koľko má každý z nás predkov , ktorých počet je už v pomerne “nedávnych” generáciách tak obrovský , že presahuje počet ľudí , ktorý v určitom čase naraz obýval planétu , tak pochopíme , že prakticky všetci na svete musíme mať nejaké pokrvné príbuzenstvo . V oveľa neskorších časoch , ako je samotný vznik ľudstva sa Slovania rozšírili z Indie , hoci to nevylučuje , že tam pred tým aj prišli a svedčia o tom mnohé slová nášho jazyka so spoločným koreňom so sanskrtom a jasná podobnosť pôvodného Slovanského duchovna a vnímania sveta s duchovnom a vnímaním sveta Indie .

  30. aj tak prve vispele narodi staroveku boli Semitsko-hamitské narodi od ktorich greci ako prvi indoeuropski narod prebral tuto vispelost

  31. a indoeuropania alebo arijci pochadzaju z oblasti kaspickeho mora,kavkazu,severneho pobrežia čierneho mora

  32. 4. DINÁRSKY TYP – jeden z typov árijskej rasy vyznačujúci sa veľkou výškou, tmavšou kožou, krátkou hlavou s tmavými vlasmi a rozličnou farbou očí. Vyskytuje sa hlavne u obyvateľov Balkánskeho polostrova, v severnom Taliansku, vo Švajčiarsku a južnom Francúzsku.

    vet to su tipicki romovia

  33. ingorant ypsilonov: je mi to šuma fuk, nech kľudne aj sú

  34. rasovetypy.wordpress.com 🙂

  35. Asovia – potomkovia Bohov, Asia – zem Asov.
    Asia bola pôvodne celá – neexistovalo slovo Európa !!!
    Európa v latinčine – východ – to znamenalo, ešte nepokresťančený východ. Ak má označenie kontinentov nejaké pravidlá, práve nezmyselné vytiahnutie kontinentu EURÓPA ich narúša.
    A my Malá Rus (Slovensko) – najsilnejší štít pred Západom,
    sme odjakživa v strede dvoch súperiacich svetov, už chápete, prečo je naša malá krajina tak dôležitá ?

  36. 2. ALPINSKÝ TYP…………..spravne je ALPÍNSKY!!!

  37. Ťažko povedať odkiaľ sme prišli, ale čím ďalej tak viac sa prikláňam k tomu, že árijci sú potomkovia atlanťanov, ktorí museli po páde Atlantídy uniknúť do Európy a severnej Afriky.

  38. Mna by zaujimalo, kam patria madari, kedze su biely a aj za II.sv. vojny mali fasistcky rezim ? Ale vraj medzi arijcov patria aj indovia a perzania /iran/

  39. To znamená že kdybych nebyl arijec že by me cd romové nechali sspolečně s židy v klidu dožít a nevrtali mi zdravé zuby a nedávali tam padající plomby smrt všem- pan buh

  40. a co rysavi ludia?

  41. Samá debility tú píšete,tupci.

  42. Maďari patria medzi mimozemšťanov z planéty súhvezdia vykastrovaných býkov.Ich gény sú silnejšie ako gény malých škaredých chlpatých koníkov s krivými nohami.Všetci tu prileteli na kozmickej lodi zvanej Turul,ktorá zakotvila v karpatskom oblúku a preto je tento oblúk ich i s rohatými kravami,ponikmi a psom Vižľa,ktorý chytal domorodcov a robil z nich maďarský guláš,veľmi populárný medzi bezdomovcami.Ich najvačším snom je,aby všetci ľudia hovorili hotentotský,nezrozumitelne,totiž po maďarsky.

  43. Moc sa mi lúbiš Arcnimedes,kapol si mi na strunu

  44. nie všetky ľudske bytosti sú z afriky. neandertalci nie sú, homoerektus tak isto nie. čínania majú s erektusom totožnú časť lebky v oblasti čela a nosa. africania z profilu maju pretiahnutu smerom von z hlavy a dole. to zase maju iba cernosi. to nie cierna farba ich deli od europanov. dalsi ludsky typ sa nasiel v jasky

  45. v jaskyni v rusku a pribuzny tychto ludi su zase v indonezii. to comu sa hovori spolocny predok z afriky je marker cize par aeol v dna to znamena ze kontrolujes ci si mal aj predka z afriky. nekontroluje sa ale ci si mal aj inych predkov. to je politicky nevhodne 🙂 . a pokial vieme ze prdkov si mal vela tak jeden z nich bol ten ktory sa krizil s tym ktory sa krizil s tym co bol krizeny s clovekom z afriky. a nie ze fyzicky prisiel niekto pesi z afriky az do svedska 🙂

  46. madari podla dna su nasi ludia iba hovoriaci semitskym jazykom. a ked si ho vymyslali v sedemnastom storoci tak to co chybalo pouzili zo slovanskeho jazyka 🙂

  47. Vy jste parta ignorantskych tataru! 😀

  48. Som vyššej a štíhlej postavy, dlhšou hlavou, o jeden stupeň tmavšou pokožkou, hnedo zelené oči, väčšie pery, tmavo hnedé vlasy. A veľká a štíhla šíja a krk. A tak aká ja arijská rasa??

    Aj keď som túžila mať havranie vlasy, čierne veľké oči, a mať aj o tri stupne tmavú pokožku. Veľmi tmavé vlasy môžem mať, a pokožka tiež môže byť tmavšia. Keď som bola bábo mala som tmavú pokožku, čierne očká, veľké červené pery a tmavé vlásky.

  49. tak som nordicko – alpinsko – mediteransky typ??

  50. Pôžicka v 72 hodín bezpečne (katarinasedlakova@hotmail.com)

    ste máte financné problémy, Ste nemáte prístup na bankové úver, ste chcete zacat podnikat, projekt, realizácia stavby… Ja som k dispozícii pre teba grant jeden pôžicka od 1.000€ až 95.000 € s sadzba úrok od 1,5%. Pošlite vašu žiadosť na: E-mail: katarinasedlakova@hotmail.com

  51. Kto sú árijci ? My sme árijci a vy ste vymleté náckovske gebule zločinecké. A my sme Slováci a vy protislovenské živly. A serem vám na celej Brusel a Proč. S bratskými európskymi národmi proti tupému nacizmu.

  52. Skúška rozhlasu

  53. Genetika ukázala že najvyššia kasta v Indii brahmini majū až 70% haploskupinu R1a , ktorá sa vyskytuje iba u Slovanov a u s nimi hraničiacich nårodov. Napríklad u Nemcov je R1a najviac tam kde hraničia so Slovanmi na hranici s ČR a PR. Takže Indický Arijci majú spoločných predkov so Slovanmi a nie s Nemcami. Hitler posielal do Nepalu vedcov aby Arijcom merali lebky. Keby vedel že to boli ľudia príbuzný so Slovanmi a nie s Germanmi tak by ho asi vystrelo. A my mame dôkazi exaktnej vedy a mohli by sme ich využiť aj na zosmiesnenie fašistov a na posilnenie našeho sebavedomia a nič ticho. Stale v telke len holocaust.
    Všetko čo píšem si viete overiť z veľa zdrojov na internete.
    Germani majú R1b haploskupinu ktorá sa v Indii takmer nevyskytuje.

  54. Po príchode migrantov budeme všetci jedna rasa

Pridaj komentár