Propaganda!

Banner : <A href=”https://hlavuhore.wordpress.com” mce_href=”https://hlavuhore.wordpress.com”><IMG src=”https://hlavuhore.files.wordpress.com/2008/07/bannerkopie2mi91.png” mce_src=”http://img139.imageshack.us/img139/2226/hhhhhhpf7.gif/hhhhhh.gif” border=0 width=468 height=60 ></a> Nálepky : Nemáte si kde nálepky vytlačiť? Nevadí.

Stačí, ak napíšete na našu adresu hlavu.hore@yahoo.com a vyžiadate si naše materiály.

Tak isto ak máte nejaký nápad na nálepku, tričko, alebo iný „propagačný materiál“ kľudne nám ho pošlite a ak bude použiteľný určite ho spracujeme.

 

 

nalepka5

 

nalepka4

 

 

nalepka3

 

 

 

nalepka22

nalepka1

 

 

 

 

431 komentárov

  1. mne to nece na mojom webe fungowat:(

  2. co ti nechce fungovat?

  3. mam dojem,ze ma na mysli banner

  4. Nitra

  5. The only good fascist….is a dead one!!!

  6. killer..tak toto bolo vystizne..chces potlesk k tomu?
    to sa na ziadnu normalne vetu anarchisti nezmozu ze.

  7. Propaganda, tak dobre, ale prečo iba jednostranne.
    LEBO PROPAGANDA JE JEDNOSTRANNÁ, NEOBJEKTÍVNA.
    Samozrejme vy všeto viete a máte vždy pravdu.

    Katolícky Hitlerův sluha

    PhDr. Anna Dolný PhD.

    Jaká byla cesta bývalého nacistického přisluhovače Hanse Globkeho do vládního aparátu kancléře Konráda Adenauera v dobách studené války? Jaká byla tato temná eminence? Nedávné odtajnění 27 000 stran tajných dokumentů americké Ústřední zpravodajské služby (CIA), týkajících se německých válečných zločinů z období 2. světové války, poukázalo na řadu závažných věcí, které si demokratický systém za rámeček jistě nedá. Mimo jiné jde i o takovou doslova neuvěřitelnou skutečnost, že CIA znala pseudonym i argentinský úkryt masového vraha Židů, kterým byl Adolf Eichmann, a přesto tuto informaci nesdělila izraelské vládě, která po něm pátrala řadu let.
    Důvod byl prostý: Eichmann by mohl leccos prozradit o dr. Hansi Globkeovi, tedy o svém faktickém kolegovi v boji proti Židům, který však v letech 1953-1963 zastával v bonnské vládě významné místo, přičemž jeho služeb bylo zapotřebí v boji proti levicovým silám, zejména proti komunistům.
    Hans Josef Maria Globke (1898-1973), jak zní celé jméno tohoto muže, po 1. světové válce vystudoval práva a politické vědy na univerzitách v Bonnu a Kolíně nad Rýnem, aby pak na univerzitě v Giessenu obhájil disertační práci na téma týkající se imunity členů říšských a zemských sněmů. Byl rovněž aktivním členem organizace katolického studentského hnutí Katholishe Deutsche Studentenverbindung Bavaria Bonn. Jak vidět, měl vskutku vysokou právnickou kvalifikaci a jako oddaný křesťan také měl mít i neméně vysokou mravní hodnotu. V obojím však zklamal na celé čáře.
    Globke svoji kariéru začal v roce 1925 jako zástupce policejního šéfa v Cáchách. Po nástupu fašistů k moci v roce 1933 se mu otevřely široké možnosti. Do nacistické strany sice nevstoupil, ale o to více se angažoval na ministerstvu vnitra jako teoretik práva ve prospěch nacistů. Platí to zejména o jeho osobním podílu na tvorbě návrhu takzvaných norimberských zákonů . Šlo o nechvalně známé rasistické zákony nacistického Německa o říšském občanství a ochraně německé cti a krve, které byly vyhlášeny v roce 1935 při nacistickém shromáždění v Norimberku. Zbavily osoby, které nemohly prokázat árijský – tedy německý nebo druhově podobný původ – lidských práv a propůjčovaly zdání právních aktů zločinné diskriminaci a posléze i hromadné likvidaci tzv. rasově méněcenné populace, především Židů, ve všech zemích okupovaných hitlerovským Německem.
    Za druhé světové války působil Globke jako právní poradce v Úřadu pro židovské záležitosti na ministerstvu vnitra. Když jeho nadřízený pochopil, že ve skutečnosti jde v těchto zákonech o perzekuci samotných německých spoluobčanů židovského původu, na svoji funkci rezignoval a Globke se okamžitě dostal na jeho místo. A tak se jako hlavní právní poradce nacistické vlády a šéf celého tohoto úřadu mohl pořádně rozmáchnout. Pokračoval nejen v dalším cizelování právnického textu těchto hrůzných zákonů, ale poskytoval nacistům velké služby i ve formě jejich odborných komentářů. Jinými slovy řečeno, byl to on, kdo po právní stránce vydláždil cestu k holocaustu, k tomu všemu, co pak Eichmannové, Mengelové a další nacistické zrůdy dělali v praxi. Globke byl i v konkrétním spojení právě s Eichmannem. Americký badatel T. H. Tetens ve své knize The New Germany and the Old Nazis (Nové Německo a staří nacisté) vydané v New Yorku v roce 1961, například uvádí, že když Eichmann v roce 1943 chtěl poslat 20 000 Židů z Makedonie do vyhnanství v Palestině, tak se právě Globke prudce ohradil, že to není možné, protože i tito lidé podléhají striktnímu Hitlerovu příkazu o likvidaci Židů.
    Po skončení druhé světové války se podivuhodným způsobem vyhnul proceduře očisty, které se říkalo denacifikace. Dodnes to není důkladně objasněno, ale faktem zůstává, že se prý bral zřetel na to, že nebyl členem NSDAP, a že se oháněl tím, že jako katolík byl členem strany Centrum, ve které se sdružovali – samozřejmě ještě do nástupu fašistů – katoličtí voliči spříznění s Výmarskou republikou. Když přišel na scénu Konrád Adenauer – po roce 1945 Američany dosazený starosta Koblenze a pak Kolína nad Rýnem, od roku 1946 vůdce Křesťanskodemokratické unie, a od 24. září 1949 první kancléř Spolkové republiky – dostal novou šanci i Globke. Údajně nepolitickou, jen v odborně právní rovině. Je to absurdní, ale Globke se jako významný exponent nacistů a poradce Adenauera – jehož samotného nacisté perzekvovali už od roku 1933 a po atentátu na Hitlera také internovali – postaral o to, že do státního aparátu pronikla řada nacistů. A právě tento Adenauer zařídil, že se Hans Globke stal ředitelem úřadu kancléře s nesmírně velkým vlivem po celém vládním aparátu. Ve vládních službách působil až do roku 1963.
    Jak to všechno vůbec bylo možné? Cožpak se ani mezi západními spojenci nenašli lidé s rovnou páteří, aby na takové jevy upozornili? Samozřejmě, že se našli a protestovali. O pronacistickém škraloupu musel dobře vědět McCloy, šéf americké okupační správy v Západním Německu, byl za to i kritizován. Ozývali se i samotní Němci. Právní expert německé sociální demokracie dr. Adolf Arndt, dokonce ve Spolkovém sněmu 12. července 1950 otevřeně a detailně popsal Globkeho počínání ve prospěch Hitlerova režimu, když ho mimo jiné obvinil, že prostřednictvím právních formulek způsobil masové vraždy. A o rok později, 16. října 1951, vystoupil ve stejném Spolkovém sněmu sociálnědemokratický poslanec dr. Gerhard Luetkens, který prohlásil, že Globke dosazuje do spolkového ministerstva zahraničí bývalé nacisty. A do třetice, deník Deutsche Zeitung otiskl 11. června 1958 celostránkový článek prokazující, jak Globke fakticky ovládá celou západoněmeckou diplomacii.
    Žel v popředí byly jiné, politicky vyšší zájmy, než aby měl být člověk jako Globke odstaven z politiky. Studená válka, železná opona, fanatický antikomunismus. Tyto pojmy dělaly lidem jako Globke zeď . Právnické schopnosti tohoto nacistického exponenta byly samozřejmě nejvíce využívány proti německým pokrokovým silám, v první řadě proti komunistům. Ve Varšavě se v roce 1962 sešla mezinárodní komise, která zkoumala působení bývalých nacistických právníků v západoněmecké justici a na dalších vlivných místech. Z jejích závěrů vyplynulo, že Globke se aktivně podílel na formulaci zákonů, nařízení a dalších aktů, které vytvářely základ germanizace, zbavování práv, vyhánění a systematického pronásledování Židů a části obyvatel v okupovaných zemích, zvláště v Polsku a Československu. Ale nic se nedělo. Nedělo se nic proto, že taková kritika přicházela ve valné většině z Východu. A proto se ji vedoucí činitelé tehdejší Spolkové republiky snažili zavrhnout jako komunistickou propagandu.

  8. vraj boj proti drogam 😀 😀 – sa pozrite na seba – myslite ze pivo nie je droga? na nasej ulici mame tiez takych exotov ako vy, a furt len grcaju ked su ozrati jak prasata – ste chudaci, ani neviete co robite, nemate ani stipku vlastneho nazoru, jedine co viete je slepo preberat pomylene a uchylne nazi – ideologie a blaboly cirkvi – pojem sloboda vam nic nehovori, lebo to co vy nazyvate slobodou je obycajna prasiva diktatura co nema so slobodou nic spolocne, keby ste mali ist naozaj pre nieco bojovat tak sa poseriete od strachu, viete len mliet dristy v krcme a ani neviete o com to vlastne rozpravate, zruste tuto stranku este po dobrom, inac na to doplatite !!!

  9. bububu to sme sa vsetci strasne nalakali … teda ja som si aj trochu cvrkla ….
    len tak po mimo k tomu alkoholu …. ty ako vies, ze aj a kolko my pijeme? ked sme pri tom …. bola chata … bez babatka nas tam bolo 13 a vypilo sa za celi vikend 7 piv asi 3 litre vina a 2 deci fernetu … ale taaaaaaaaky sme boli vsetci strasne opity ….

  10. admin… seci mame nekonecne velke okno. sme proste alkoholici

  11. admin… toho vina sa vypil jeden a pol litra.

  12. warg88: ani nevies ako strasne si ma potesil, lebo ja som sa dost bala, ze som v tom sama

  13. adminke – jasne – zenska co nema vlastny mozog – niet sa co divit ked ta picha niekto este s mensim mozgom ako mas ty, pisem o situacii na nasej ulici kde je zopar takych trapkov ako vy, a bat by ste sa mali zacat, s nackami nema nikto zlutovanie, ste hajzli co sa chcu starat kazdemu do zivota, tak pocitite co to je ked vam to niekto vrati, este sa zbadate ked to budete lutovat ake nezmysly ste mali v hlavach – a este nieco 100% cista rasa neexistuje – ak tvrdite ze ste bieli, tak rovnako biely je aj zid ci arab – vedecky ani neexistuju rasy – clovek je jedna rasa a farby su len variety jednej rasy – topite sa v nezmysloch tak si to uz konecne vazne uvedomte pre vlastne dobro, lebo ak mi niekto z vas skrizi cestu nedopadne dobre, a vy sa o to snazite, tak si pripravte na obete

  14. nazzikiller: dalsi internetovy frajer? uvedom si ze internet a realita su dve rozne veci. no napriek tomu sa moze velmi lahko stat ze niekoho na nete naseres a poriesi to stebou realne. podruhe: adminku by som neurazal uz len preto ze ju nepoznas takze by si ju nemal odsudzovat

  15. warg88 – ty curko, koho chces riesit, pod najdi si ma, lenze to bude posledna vec co si v zivote urobil – adminku by si neurazal? ked poviem ze je pica a ty kokot tak to je len fakt – mas v nicku 88 co viem velmi dobre co znamena, to mi staci na to aby som vas sudil oboch, uz aj len preto aku stranku podporujete, koho chces utlacat, koho chces odsudzovat za farbu ci nazory? na tvojom mieste by som si daval bacha – lebo touto strankou ste nasrali viac nez dost ludi !!!

  16. uplne ta chapem. postar ti prasi mater, tvojmu tatovi hnije predkozka, nemas ani floka lebo si secko prechlastal a prefetoval. tak si musis svoje podradne komplexy vybijat na ludoch ktory nieco dosiahli.

  17. warg88 – no nemusis ma oboznamovat so stavom v tvojej rodine, ale ked to uz spominas, je mi ta luto, len by som rad vedel co si dosiahol, vypisovanie dristov na oblbovanie deciek co sa nudia a zajdu na tento vas hnoj? to je tvoje dielo? tak to je asi tak na psychiatriu, s tym by som sa na tvojom mieste moc nechvalil, kolko mas vlastne rokov ty chudacik, precital si aspon jednu knihu alebo tie tvoje dezinformacie mas zo stranky slovenskej pospolitosti ci inych fasistickych odpadov?

  18. okrem ineho – viem ze napravovanie gramatickych chyb je ubohost najvyssieho kalibru – ale nedalo mi to ked uz tak machrujes ze si nieco dosiahol, tak to isto neboli dobre znamky v skole ked pises ktori v mnoznom cisle s Y – vazne toto nerobievam, ale takaemu jebkovi ako ty to treba povedat, pretoze ty si v zivote nedosiahol vobec nic okrem tvojho vystreku ked si honis nad fotkou hitlera

  19. je zvlastne ked niekdo spaja SP s fasizmom. lebo mne sa SP fasisticka nezda. ale budem rad ked ma oboznamis s tvojim vysvetlenim

  20. nezda sa ti? to je jedno ci rasisticka nacionalisticka fasisticka – vsetko jedna haved – chce diskriminovat kazdeho kto im nie je po voli, okrem ineho na fotografiach SP som videl v uniformach aj nackov z mojho okolia – SP su len nazi skinheadi co sa zaradili do nejakej organizacie a tebe to asi zbytocne vysvetlujem, ty to vies, len nech si to precita kazdy kto sem zavita s nejakymi naivnymi predstavami – slovenska pospolitost su prasivi nackovia

  21. narozdiel odomna ich nepoznas. takze si myslim ze moj nazor na nich je presnejsi

  22. NAZIKILLER A ZVYSOK Z RISE ZVIERAT OPIC MENOM ANTIFA TAHNITE CIARU DAVAJTE SI BACHA BO KED NA NASTVETE TAK PRVEKO ANTIFAKA KTOREHO ZBADAM LEN Z DALEKOHLADA ALEBO AJ Z TELESKOPU TA HO ZAJEBEM AKO PRASA DAKUJEM PEKNE ZA PRECITANIE SMRDI.

  23. Vraj neonacisti sú alkoholici. Je to pravda, ale nemôžeš všetkých hádzať do jedného vreca. Ty sa pozeraj na tie názory a prečítaj si nejaké stránky ohľadne národného socializmu a potom sem niečo píš. Dosť nachlastaných idiotov, ktorí sa tvária že patria k nám dávajú presne takým ako ty dôvod, aby nás nenávideli. Netvrdím však, že raz za čas (oslava) si nevypijem, ale nevykrikujem mená hrdinov, našich predkov a všeobecne nerobím sprostosti. A tí ktorí to robia medzi nás nepatria. Je to len smradlavá chamraď. A čo sa týka alkoholikov – Stačí sa pozrieť len na názvy “hudobných” skupín takých hlupákov. Mám na mysli Oi, anarchyzmus a všeobecne všekých anti-fašistov. A vieš koľko takých Národných socialistov, čo majú nad 30r a sú podnikatelia poznám? Je ich tisíce len sa tak neobliekajú a nesprávajú.

    P.S.: Ľudské rasy existujú a Fašizmus nieje založený na rasizme.

  24. WHITEMAN…. ze klud

  25. Panzerfaust – narodny socializmus je chujovina, viem o nom dostatocne vela aby som ho mohol odsudzovat, nikam nevedie len ku skaze a utrpeniu.
    a to ze je niekto podnikatel este neznamena ze je inteligentny, skor naopak, podnikat moze kazdy blbec, to ze niekto nepodnika neznamena ze to nevie, ma len ine priority ktore su mu vznesenejsie ako nejaky obchod – zalezi len na tom s kolkymi peniazmi sa clovek uspokoji.
    a k PS – rasy neexistuju, clovek je len jeden druh s viacerymi varietami a etnikami. mozes si obhajovat fasizmus a nacizmus ako chces, vsetci vieme kam to viedlo a vieme aj to co si dnesni neonacisti myslia aj ked sa to snazia schovat za nejake pozlatko.

  26. whiteman – ty si dislektik ci si este nevychodil zakladnu skolu?
    a risa zvierat opic – no pekna definicia, len mi este vysvetli co to akoze je, lebo take som este nepocul 😀 😀 😀

  27. NAZIKILLER – taky kokot tu nema ani čo robit

  28. ja nechapem preco kazdy kto nesuhlasi s raszimom, fasizmom a pseudonarodniarstvom prezentovanym niektorymi krajne pravicovymi zoskupeniami ako slovenska pospolitost atp., musi byt anarchista. ono tot pomenovanie vacsinou pouzije prave clovek ktory tiahne k pravicovemu extremizmu vacsou ci mensou mierou.
    ja som clovek co si vazi vsetko zive bez zvratenych ideologii, nepotrebujem k tomu ani nenavist, ani rasizmus, ani predsudky, ani fasizmus. prajem vsetkym nenavistnym ludom otvorenie oci aj pre buducnost deti, vsetkych a nie len vyvolenych.
    ludia by sa nemali hrat na bohov.

  29. biely muz dostatocne ukazal co ma neonacista v hlave, ci sa za nieco schova, alebo to na plne usta predvedie. skoda, ze mate potrebu stale niekomu vstupovat do zivotov tym, ze ich potrebujete, fyzicky napadat, mrzacit, vrazdit. to ma niekoho priviest na vasu stranu? odstranit vsetkych co s vami nesuhlasia? to tu uz raz bolo a teraz to popierate, cely holokaust.
    klamu vas a vy tomu verite, skoda, pretoze len svoj zivot nicite a to viac nez si myslite.
    vasa cesta nie je prirodzena preto aj vas ciel je nedosiahnutelny. staviate sa voci prirode a vsetkemu co prirodzene je. smutne

    veci ktore su zle napr. stat izrael nie su pre to zle lebo neonacizmus, trtetia risa, boj za bielu rasu alebo pseudonarodniarstvo su dobre. vy to len proste zneuzivate na to aby ste dosiahli svoje nenavistne ciele 😦

  30. clovek- Presne si nás odhadol, každého jedného z nás…

    Neviem, prečo tu vôbec vypisujú takíto ľudia, ktorí o nás počujú iba zo správ, al. sa možno pár x stali svedkom nej. útoku, kt. vraj spáchali NS, no a hneď si myslia, že sú odborníci tejto problematiky! Smutné je najmä to, že tento blog, resp. celé HH má byť sústredené, a aj je, na pomoc bielym rodinám a deťom, preto aj ja s nimi spolupracujem, ale kvôli niektorým individuám, viď. clovek al. antifa, ich bude vždy verejnosť neprávom označovať za neonacistov, aj keď nikde nemajú ani zmienky o nenávisti, ba práve naopak sú orientované k láske ku svojim ľuďom!

  31. Zozen si nieco z Talmutu,skontroluj si svoj povod a potom vypisuj o
    “vstupovani do zivotov”ty clovek

  32. co je talmut?

  33. nula- Mal iste na mysli TALMUD, čiže to bol “preklep”…

  34. no ved neviem, to pisal ITC,

  35. nula: to myslis tu otazku vazne? a vies co su zidia?

  36. viem, co su zidia, ale neviem, co je talmud, ja som len nahodu kliknul na tuto stranku a sledujem, co sa tu deje

  37. a vy tu uznavate hitlera?

  38. uznavame? to je co za slovo? uznavat tak mozes Michaela Jacksona :-)))

  39. tak neviem, ako to nazvat, je to vas vzor? alebo co?

  40. jasne ze som myslel talmud -t….kua len pekne hladaj a ked najdes tak pochopis

  41. keby hlupost nadnasala,mnoho ludi by nemalo problemi s rannymi zapchami na cestach,dialniciach. 😀 to co som si tu precitala,len utvrdilo moj nazor. vzdy sa SP taha do kazdej debaty ohladom nacizmu,fasizmu(fasisti neboli nahodou taliani?len tak sa informujem 😀 )… vseobecny nazor kazdeho slovaka,obycajneho cloveka ze SP su nacisti,len s dovodu oznacovania medii.ja osobne som bola a budem velkym sympatizantom SP. SP nie su nacisti a ani to o sebe netvrdia,prave naopak.nikdy som nebola za hitlera a nikdy ani nebudem.nemam nic proti idei antifi kazdy clovek potrebuje mat svoju ideu a nieco co ho pohana dopredu,motivacia.neuznavam ale rad mladych ludi ktory sa potrebuju len niekam priradit,som punkac musim byt aj antifak… mam hlboky respekt voci antifakom co maju tu svoju “pravdu” v hlave aj v srdci,ze si stoja za svojim a ze dlhe roky maju to presvedcenie ktore je pre nich dolezite.ale to plati aj na nacistov a hlavne mojmu srdcu blizsich nacionalistov. nie je nacista ako nacista,nie je nacionalista ako nacionalista a rovanko nie je antifak ako antifak.
    niektory mlady ludia su zaslepeny a ovplivnovany skupinou ludi v ktorej sa pohybuju,stacilo by keby kazdy s nich troska pomohol aj rozumom ked uz hlavu nemaju len na ozdobu.

  42. trochu dosť od témy už ste…

  43. Dalihlia: 😀 😀 😀 😀 😀
    (ale čiastočne súhlasím)

  44. ze sa pytas nula – jasne ze zeru hitlera, ale otvorene to sem nenapisu, to len medzi sebou pocas hailovacich orgii – toto je seriozna fasisticka stranka, nenechajte sa zmiast nejakym vlastenectvom a podobnymi nezmyslami – vsak to dokazuje aj sam nazov – bieli bielym – fasisti sa snazia votriet medzi mladych ludi klamstvami – tato stranka je presna na to urcena

  45. warg 88 – hahaha – narozdiel od teba ze nepoznam clenov SP? praveze poznam, a dost, napr. Marian Hedera – fasista jak repa, dalsich nemusim menovat, nemusia hned vediet kto som 🙂 , vsetci to su nazi skinheadi, trosku povyrastli a hrabu sa do politiky, ale ich mozgy ostali na tej istej urovni ako pred 10 rokmi – proste tupi nackovia si zalozili organizaciu o ktorej pred 10 rokmi vsetci basnili a posepkavali si, ale prevalilo sa to, fasisti sa nikdy nezamaskuju, lebo ich primitivizmus je az moc okaty

  46. fasisti? nooo skorej narodny nacionalisti
    fasizmus nepoznam nestudujem ale ci je ideovo podobny NS netusim.
    nazikiller..som si vsimol ze vy mate akosi prazdno na antife fore
    akurat tam dajaka slecinka co sa zaregistrovala hned pisala ku kazdej novej teme vety typu:…………..
    az jej anto zacal kazdy ondit
    co to tam neriesite co kto je
    tu vie kazdy o co ide nemusi prispievat debilitami
    na chod si kupit travu zozen si plastove flase a urob si zur v lese..
    inac pekna fotka

  47. nazikiller- Uvediem ti 1 príklad, aj keď neni práve ideálny Dana Landu- všetci si máme možnosť pozrieť jeho videá ešte ako člena skupiny Orlík, kde spieval verejne proti cigánom, negrom, a keď poznáš celú tvorbu Orlíku, tak nedá sa prehliadnuť skladba Faschos/ tu nechceme/- viac menej čisto česká nacionalistická orientácia, ale prešlo pár rokov a vzal si Nemku, vydal viacero albumov, ktoré si kupovali, resp. kupujú aj ľudia, kt. ho za éry Orlíku “nemuseli”! Ďalej nemám, čo dodať, len toľko, že angažuje vo svojích projektoch aj iné etniká… Ty mi chceš tvrdiť, že ty si sa za tých 10 rokov vôbec nezmenil…,, ak áno, niekde sa stala chyba pri tv. dospievaní a vývoji!

    K SP/ nepoznal som ich predtými 10.rokmi/ mám iba toľko, že v lete som mal tú česť stretnúť sa s jej šéfom a pár ľuďmi od nich, a aj keď každý, čo ma osobne pozná vie, že mám od dokonalosti riadne ďaleko, tak napriek mojím obavám, ma brali všetci v pohode! Keby boli naozaj takí “ortodoxní” náckovia al. fašisti, už len z princípu by mi ani ruku nepodali! Takže asi tak, choď si rozumy rozdávať radšej dade na svoje blogy…! A nezavádzaj tu ľudí svojimi fantasmagoriami o zlých náckoch a dobrých afákoch!

    Keď tu nastane s cigánmi problém ako v Janove/ časti Litvínova/, koho bude verejnosť viac uznávať NS al. antifu, kt. bráni cigánov…???

  48. NAZIKILLER: pokladas sa v ociach “neonacistov” za podcloveka?

  49. preco mate v menach skratky ako 1484 alebo 88 ? aha nenarazam nato ze ste nacisti…ste nacionalisti…vsak?

  50. Antifa sa snazi votriet medzi mladych ludi klamstvami-Afa stranky su presne nato urcene:-))a Landa sa zmenil teda kua dost Orliky “live”a”nevydane songy” a to co teraz robi je dost velka zmena no sak schytal pri taiboxe nake supy do hlavy a nake buracky ma tez za sebou tak to bude asi tym:-))

  51. mene- v mojom ponímaní to znamená, že som za dodržiavanie 14 words, ale kedže ni som nadšenec/sympatizant/ nacizmu a pod., tak som si tam dal rok narodenia…, prečo hľadáte za každým stále niečo pre vás neprijateľné… A pre tv. zaujímavosť, som iba klasický vlastenec!

  52. apropó mirec-ako vies co je pre mna prijatelne a co nie.a co myslis tym ze mi v predposlednej vete vykas.koho tym myslis?a este nieco mirec treba tam davat aj to 88?pre tvoju informaciu,netreba sa skryvat za nacisticke hesla,ked chces byt vlastenec resp. si vlastenec.dalsi postreh..ako mam vediet ze ti ide o vlastenectvo ked mas vo svojom nicku pouzite 14 words..alebo napr.-warg88, SSman….to niesu ziadne vlastenecke skratky,ale nacisticke kody a insignie.len tak pre tvoju informaciu vlastenec som aj ja.

  53. Mal som pocit s tv. príspevku, že patríš k afa, preto som tam dal “vás”- pre všetkých… My musime chrániť existenciu našich ľúdí a budúcnosť bielych detí! Slovenský preklad D. Lane/-ových slov si myslím, že nevystihuje nič zakázané, tak keď sa ním riadim celý svoj život, nemusím byť automaticky rasista, fašista, nacista… Porozmýšľaj nad tým! Nemôžem patriť k nacistom, keď ni z iného dôvodu, tak už na základe môjho telesného stavu, no hrdo sa hlásim k SR a netajím sa, že som aj sympatizant nového NS/ láske k vlastnému národu a rase/, kt. je založený práve na 14 words! Pletieš si pojmy s dojmami…

  54. nacizmus=narodny socializmus
    neonacizmus=novy nard soc
    NENE–uz sa nekladie doraz na akusi velku germansku risu ale za jednotu europskych bielich narodov v boji prot kazdemu kto je alebo ma problemy s NS
    mozno trepme ja to tak chapem

  55. mirec to je dalsia vec co som nevedel.predbiehas udalosti..nevedel som ze si sympatizant NS.vedel som ze si vlastenec…takze ta posledna veta z tvojho posl.prispevku je asi o tebe..nik ta neobvinuje ze si nacista.ale nechytajme sa za slovicka..odpoved na moju otazku som ale stale nedostal.a co ma proti vlastencom afa?

  56. No to sa musíš spýtať ich, čo majú proti nám…, proti tým, čo neobhajujú nacizmus, ale taktiež sú ako náckovia hrdí nasvoju zem, národ a rasu! Prečo napádajú svojich, keď aj oni sú ževraj ochrancovia národa/ od nacizmu/ a vlastenci…? Napr. v pondelok boli napadnutí 2 z mojich kamošov, tiež vlastenci… Opýtaj sa kamarátov, prečo to robia. A ešte ti dám jednu otázku- Keď nastane u nás podobná situácia ako v ČR, viď. Janov/ mestská časť Litvínova/, zachováš sa ako vlastenec a pridáš sa k svojmu národu al. ostaneš zarytý anti- nácek a pôjdeš ochraňovať radšej cigánov/ mafiánov, zlodejov, príživníkov/…???

  57. to ze nesympatizujem s myslienkou narodneho socializmu resp. nacizmu, nerobi zomna ochrancu zgerby.

  58. to nebola presná odpoveď, ale skor vyhýbavá al. neurčitá… Ja som ti už odpovedal, tak pridal by si sa k nám, al. bysi len v správach sledoval, ako sme si počínali? A ticho by si s nami sympatizoval…

  59. pozri, zijes v 21.storoci,na slovensku-v nasej vlasti existuje nejaky system.na riesenie problemov ci uz etnickych, nasilnych a ktovie akych nato tu mame statne zlozky, ktore si platime z nasich dani.su nato aby riesili problemy napr.ako ten ktory si uviedol.za to co sa deje v cechach zotpoveda stat.ten za tu situaciu moze.ak chces pochodovat v nejakej skupine ktora ma resp.by mala riesit problemy takehoto razu,pridaj sa napr.ku kuklacom alebo este lepsie,bud poslancom, vo vlade a ries takyto problem globalnejsie..pravicovy pochod do takychto “problemovych” miest je dost hlupy napad.policia sa zacne zameriavat na “pravicu” a nie na to co ma naozaj riesit.tym padom,ma na jednom mieste 2 problemy.romsky a nacionalisticky.tym padom nato dane inkriminovane miesto prudi stale viac policajtov a ozbrojenych zloziek co v globale nieje dobre pre cely narod..uz len ked si to zoberies zo stranky financnej, to nehovorim o tych titulkoch v novinach ze praviciari chceli zobrat zas zakon do svojich ruk a skoro vsetci zosali na zachytke…vies o com hovorim..takze by som na takyto typ akcie urcite nesiel..problemom treba predchadzat ci takym alebo onakym..nech sa historia neopakuje.

  60. System a statne zlozky… hm, vsak sa nechali od cigánov urážať a cigoši sa pred nimi dopúšťali trestných činov ako hanobenie národa atď. Mne ide o tých ľudí, ktorí tam bývajú, že sa boja vyjsť na ulicu už aj za bieleho dňa! Čo je veľa, to je veľa… Na videu jasne vidieť, že ten cigánsky boss napáda tú dievčinu či už slovne, tak aj fyzicky a acab stoja kľudne vedľa nich a nič nerobia… Stavím sa s hocikým, že keby z tade prišlo trestné oznámenie, že cigán napadol,okradol a znásilnil nej. bielu ženu, tak by to ten tvoj system a statne zlozky otočili proti nej, že si to vymyslela, že je iba lacná děvka…! Boja sa tých cigošov!! A pýtam sa ťa- je toto normálne, aby sa fízel dade bál údajne radových občanov…? Heslo antify je, že nevšímavosť voči prejavom neonacizmu môže byť začiatkom skázy, ale čo hovoria na toto, keď sa normálny slušný český občan bojí vyjsť vo svojom rodisku na ulicu už aj za bieleho dňa…??? Toto už neni rasizmus, utláčanie, diskriminácia, však ? Veď cigáni majú proste inú mentalita, a keď sa im chce, nech pozabíjajú pár slušných občanov, však ich je ešte dosť, len ide o to,že nej. rodine zoberú otca, matku, brata…! Dokedy budeme ľahostajní k takímto prejavom čierneho rasizmu…???

    Ani mi už neodpisuj, iba si docielil , že som sa nad tým ešte viac vytočil! Pamätaj si a bolo to tam aj krásne vidieť na jednom videu- šli s nimi nielen “pravičiari”, ale aj radoví občania- myslím, že to hovorí za všetko!!!

  61. vidis tak ti osta byt uz len tym politikom…lebo ziadne pravicove pochody taketo situacie neriesia, ani nikdy neriesili.treba si na riesenie problemu hladat inu cestu.off.

  62. tak som si precital zas tie vase komenty a poriadne som sa zasmial ako sa tu nackovia snazia distancovat od fasizmu ci neonacizmu – co je vlastne narodny socializmus – necitite sa tak trosku mizerne alebo trapne? kazdy vidi ze ste hovno a stale sa snazite tvarit ako slahacka – ale ten smrad nezakryjete ani stokrat opakovanym klamstvom ktore by sa podla vasej propagandy malo stat pravdou.
    A je tiez dost komicke ako sa tu vykrucate ze vy nic vy len chcete pomahat bielym rodinam – a preco len bielym – inac co je to ta biela? lebo taku “rasu” veda nepozna – veda pozna len kaukazsku etnicku varietu, alebo tzv. europoidov – a ku kaukazoidom patria aj semiti – cize aj zidia – takze pomahate aj zidovskym rodinam?

  63. Potlesk,prekukol si nás… ha ha. Čudujem sa, že ťa to ešte stále baví… obsmŕdať tu, keď som ti ešte dávnejšie navrhol “stretko” a ty si sa odmlčal…, hádam by si sa ty najrozumnejší, najlepší atď. nebál takého “hovna” ako som ja…

  64. anoooo? ty si mi navrhol stretko? tak sorry to som si vazne nevsimol? bol som zavaleny povinnostami. a odkialze si z BA? a coze si to vlastne chcel? sak povedz mi aj tu na rovinu – cihnem to tu castejsie

  65. ale no no, páni…vymeňte si telefonne čísla alebo neviem čo….ale tuto naozaj nie

  66. ozvi sa mi na mail a pokecáme…

  67. hej nackovia – myslte ze uz konecne dostanete tento rok na vianoce rozum?

  68. Nazikiller ty spiceny antifak bodaj by ti decka na krivo stali ty skurvisyn…..a o tom piti by som pomlcal ty kokot vsak vydim kazdy den vas uboziakov sa nalivat čučami za 30SK lebo na viac sa nezmožete vy vysušený chudáci!!!

  69. dufam ze pises na vlastnom kompe, pretoze keby som bol tvoj bracho a mal by som komp furt od teba oprskany tak by som ti asi jednu… 😀
    inac pamatam si jednu bandu nackov u nas v petrzalke ktoru vsetci volali cucobanda – preco asi?

  70. a darkerka by mohla pod stromcek dostat aspon poriadny vybrator, ked uz nema poriadneho nabijaka, potom by ju mozno presli tie nazi nezmysly (nie, nackovia rozhodne nie su poriadni nabijaci … 😀 )

  71. …su biele – ale dokedy?
    no dokym im nebude zima – potom budu namodrale
    ked sa opalia budu cervene a potom hnede
    ked im bude zle budu este bielsie az nazelenale
    no ale aj tak sa mi nezda ze su biele ale skor ruzovkaste s telovym odtienom

  72. Nazikiller ty si dobry kokot

  73. Ma tu nikedo ICQ??? ale len ludia z tejto stranky

  74. vIbrator sa pise tatko
    ale to bolsevik jednoducho nemoze napisat spravne

  75. nazikiller tvoja koze neni biela si horši jako mor a pozanš co je biela sila!!! Sieg Heil

  76. no ludia date mi neikto svoje icq potrebujeme zachranit nacistycku obec pri trencine!

  77. z prejavu aktivistky hlavu hore : “média vykreslili profil národniara ako nežiaduci, extrémistický a neonacistický.”
    media vykreslili ?
    Ivan88- ´´Sieg Heil´´
    ´´potrebujeme zachranit nacistycku obec´´
    a este mi povedzte ze ste cestny a pravdovravny 😀

  78. yvan77 ma kusek problemy aj s pravopisom alebo sada za pc pod vplyvom alkoholu tak ho to asi aj jebe teraz ze tu obec nezachrani

  79. jezis maria vy ste kokoti

  80. eye: len nejako neviem co ma prispevok nejakeho cloveka tu menovite yvan77 spolocne s nami, nasim prejavom a narodniarstvom ….

  81. nevadi vam ze sa vam tu stretavaju neonacisti ? 😀

  82. Pocuvajte ma milacikovia AFA!Zase len prazdne reci na internete??Takych ako ste vy stretavam kazdy den u nas v meste ale ani jeden neskoci.PRECO?Lebo iba reci reci a skutek utek.Typicky sfetovany prehnity prechalstany Anarchisti.A k tomu ze pijeme.No ,ehm, prepac ale ja som nepil 2 roky prerusil som to oslavou kde som si dal dva poldecaky.Este nieco mam na tuto temu vacsina co sa oziera z nas uz nie su povazovany pomaly za nas.To len vase TV HNOJ a spol roznasa polopravdy o nas.A ze sme vygumovany?Tak vsetkych NS co poznam su na gymnaziu popripade ty co nie su chcu ist na vysoku skolu ked odrobia aby si nasetrili nejake prachy.Punkeri co poznam a AFAci su len zlomok takychto ludi.Nepopieram niektori su skveli vynimocni ludia ale nikdy tito o ktorych hovorim nesli bojovat cez internet.Lebo ked uz by ste boli vsetci iny kazdy rovny tak nikdy nepoviete ze NS nie su ludia chapes?Ked ste taki pacifisti preco bojujete preco bojkotujete vojny ked ich sami vediete?Kto na to odpovie velky frajek killer alebo nejky iny skurvysyn??A admin sa ani len lahko nedotykaj tvojimi vetnymi konstrukciami lebo ked budes mat aspon z polovice IQ ako ta babenka tak potom sa mi ozvy!!!

  83. Perún prosím ťa, tak ty si troška rozmysli, čo napíšeš nech tu nezhadzuješ NS, nie všetci sú tak nenormálni, ani také deti (z gymnázia, pred dosiahnutím plnoletosti, resp ešte len pred VŠ). Je pravda že tieto kvákaniny najviac berú ešte názorovo nevyzretých, pubertálnych, hľadajúcich sa mladých ľudí, čo je vzhľadom na ich vek ešte pochopiteľné. Ja sa však už v tejto sympatickej vekovej kategórii nepohybujem (myslím tým že 20ročný chalan už som mnou úprimne debatovať nebude) a ja skutočne dôverne poznám iba NS 35 a vyššie, najviac kolo 40 a vyššie už tiež veľmi nie.
    A z drvivej väčšiny sú to už len NS bývalí.

  84. ajajajajaaaaaaj, ha hahaaaaaaaa – si ma rozosmial – vsetkych co poznam su z gymnazia – to je vyhra – blbe decka ktore casom dostanu rozum (snad) a budu sa hanbit ze sa niekedy zaplietli s nazi srackami.
    U nas na vyske sme sami antifaci a po nackoch ani stopy – OK je tu jeden pajac co nosi mjolnir na bunde a uz sa stihol prerieknut ze pocuva nazi srackove kapely – ale je nenapadny ako myska a je to len vynimka potvrdzujuca pravidlo

  85. Perun – vies ako ziskavaju nackovia najviac novych clenov? cez internet – takze je urcite adekvatne proti vam bojovat rovnako cez internet – inac som to ja nazikiller – zmenil som nick – nepaci sa mi tam to nazi
    a tie tvoje vyhrazky na urovni 7 rocneho decka typu – admin sa nedotykaj.. bla bla bla….. 😀 😀 – to si mam ako vysvetlovat? ked to urobim tak co – vybadas mi na fore 😀 😀 😀

  86. Ivan dvojosmickovy – tuto riekanku mas zas z najakeho “duchaplneho” textu tych vasich svadobnych kapiel 😀 ?
    alebo tu robis skrytu reklamu pracim rostriedkom?

  87. aj si uz vytriezvel od silvestra pekne chlapec pekne 🙂

  88. ITC ide sa na vec dohodol som si snim rande ty mu budes robit kamarata.som zvedavy co z toho kapne

  89. hehe a ty co?

  90. clovek, na aku ANTIFA Univerzitu chodis? A (kedze si priznal, ze si ex-Nazikiller) kde su tie citacie a publikovane diela od profesorov, ktori tvrdia, ze rasy neexistuju?

  91. ITC-ved my dvaja sa snim porozpravame
    ja snim budem rozpravat a ty mozes na diktafon nahravat.uvidim ci ma presvedci na stranu anarchie

  92. kazda univerzita je antifa – videli ste snad niekde na slovensku fasisticku univerzitu po 1945?

  93. To sa mylis, ked si myslis, ze co nie je fasisticke je automaticky antifasisticke. Tak ako som nevidel fasisticke mlieko, takisto som nevidel antifasisticke. Univerzity su akademicka poda, kde zatial nie je ideova cenzura. A odpovedz na otazku, kde su citacie profesorov, ktori popieraju vyskyt ludskych ras?

  94. antifa a clovek: neviem cim to je ale je zaujimave, ze mate identicku IPcku 🙂 uz by fakt stacilo, oficialne oznamuejm, ze maju ban … teda ak to funguej tak ako si myslim ….. uz je nacase dat tomuto trochu normalny format

  95. adminka-mozno maju zdielane.
    susedia alebo su to gayovia a byvaju spolu
    no styl pisania je odlisny to si musis vsimnut
    hold jeden gay studuje a druhy gay ma dokonca deti
    admin-cakam na mail este stale

  96. jo poslem lebo uz nemam na toto naladu … he a mozno je to schyzofrenik

  97. ja to hovorim furt ze naky vylieceny narkoman pometeny alebo ta verzia so SIS provokaterom ty diktafon ja si budem zapisovat:)

  98. nejak je vam z nas horuco 😀

  99. ze vas ty kokot sak je vas 5 a pol na slovensku + chamrad alkopunks a kdejaky asocialy ty student roka

  100. to si vsimni jeden forum komunisticke kde tam tento idiot antifa vypisuje pod nickom fascist ze mu robia nackovia hanbu ze je biely.neskutocne.
    hej antifa-a co deti.ako sa ma dceruska?
    kup jej jablko je zima.

  101. clovek: jo lebo mas prehriaty mozog tal je nam s teba horuco

  102. ADMINOM – čo by ste povedali na jednu malu dohodu – uverejnite mi tu clanok ktory by som vam tu dal aj s citaciou bez akychkolvek uprav (mojich aj vasich) ktory mam zo skript z nasich spickovych antropologov a bez prehanania mozem povedat aj svetoznamych v odbornej verejnosti – pojednava o tom preco maju ludia rozdielne odtiene pokozky – samozrejme poznatky v clanku nie su vysledok len ich samotnych ale su to celosvetovo uznane vedecke poznatky ktore sa vyucuju na vsetkych vysokych skolach s tymto

  103. zameranim

  104. clovek, ja ti to ponukam na tom trapnom blogu, ktory spravujem – ak mas zaujem.

  105. ok mam zaujem, ale rad by som ho dal aj sem

  106. clovek: preco nie

  107. lebo je tepli

  108. Mám pocit, že ale nechápeš, že farba pleti tu nehrá rolu…kebyže poviem tá banda ľudí žijúcich v špine, čo sa o decká nestará a poberá prídavky, tak si koho predstavíš 😀

  109. Great site.

  110. Zdravím bratry ze Slovenska !!!!

  111. hezký web… Velmi se mi líbí…
    http://nacionalistekopr.wordpress.com/

  112. Zdravím přátelé. Moc povedené stránky. Měl bych troufalou otázku…..

    Právně to vypadá že po lisabonu v čr nebudou platit beneš. dekrety, přesněji budou v rozporu s evropským právem a to v tom případě bude rozhodující (nadřazené) pro spory tohoto typu. O tom rozporu že nastane se raději nemluví. Tady v čr to bude znamenat ztrátu části území -sudet. Ovšem v případě SR se mi to jeví jeko že Slovensko se mění na Horní Uhry. Snad se pletu.

    Máte prosím nějaké info jak u Vás dopadnou soudní spory po lisabonském diktátu?

    Na akademické půdě v čr, při seminářích práva je toto téma novodobé tabu což značí cosi nepěkného.

    Nechci do toho kecat, zas takový znalec práva nejsem ale příliv Němců a jejich kapitálu do sudet by byl jiné kafe než příliv hůnů na Slovensko z Hungarie. Na Slovensku bych si nedovolil tuto (drzou) otázku položit ale myslím si že je zásadní.

    Zdar a sílu!

  113. kosovojesrpsko.blog.cz

  114. 14Wasut88: a co sestry? :-))) hehe ale dakujeme aj ked sme hlavne baby
    nacionalistekoprivnice: dakujeme … a davam link

  115. severocesky Most: a tebe som podakovat zabudla … prepac… dakujeme …a linkujeme aj teba

  116. sko

  117. ako tak pozeram, tak ludia tu ani nemaju potuchy co vlastne antropologia je.
    ten nacek, co sa tu chce mlatit… presne v tomto sa odlisuju pankaci od nackov (myslim pravych punkerov, nie pozero, co punk beru ako styl)! nacek chce riesit “skutkami”, clovek diksusiou. potom sem davajte fotky domlatenych belosskych deti a piste: “za toto mozu negri, spiny a podobne”! ze vam huba nezhnije z tychto volovin, co tu pisete! ved to nackovci maju zakladom svojho zivota mlatit sa, mlatit sa, mlatit sa!
    opat dodavam..nechcem urazit tym nikoho vlastenecky citiaceho, urazat mozu len prazdne gebule, ale potom sa znizia na uroven tych “spin africkych”..ooo, no nechcel by som! to vas musi sakra mrziet!

  118. punk je svinstvo

  119. anti antifa heil

  120. Marek, neviem, co si predstavujes pod pojmom “pravy punker”, ale pre mna to nie je ziadny vysokooktanovy intelektual, skor niekto, kto berie zivot ako srandu, nevazi si ziadne hodnoty a ani autority a skor ako o nejaku zmenu systemu, v ktorom zije mu ide o rebeliu. A vie sa aj pobit…

  121. a zabudol si na alkohol a zabavu pretoze to je hlavnejsie ako praca,rodina a narod a kto tvrdi opak je idiot a fasoun 🙂

  122. lukas..punk je svinstvo? preco si myslis?
    pankac je clovek ktoreho zakladnou ideou je rebelovat. ci uz proti spolocnosti vacsinovej alebo sam proti sebe… moze to byt niekto vysokointeligentny, ale aj niekto obycajny, ktoremu ide len o to, aby mal do ust co dat. moze chlastat (co je podla mna typicky nackovske) ale moze byt aj zaryty abstinent. ide o to, ci sa chce vzopriet rodicom a spolocnosti alebo sebe. je to poriadna blbost ze punker je clovek bez hodnot. ja si myslim, ze vsetky tie revolucie v historii, co boli, boli vyvolane punkermi..len vtedy este punk ako zivotny styl nebol vymysleny a tak sa im hovorilo barbari, protestanti, kaciri, carodejnice, a podobne. nemyslim si, ze tito ludia boli bez hodnot. keby boli tak by ich nikto neriesil a neprenasledoval…
    stale len skatulkujete…

  123. marek, to tvoje prirovnanie punkacov k revolucionarom dost kriva. Punk nie je o mode, ale tiez nie je o robeni revolucii. Punkovia brali anarchiu skor ako robenie bordelu, heslom bolo “Chaos, bordel, anarchia”. Pochybujem, ze z nich niekto cital Bakunina, ci Kropotkina. To zacali az ti, co s punkom v skutocnosti nic nemaju. Rovnako ako medzi skinheadov dotiahla politiku NF, tak medzi punkov ju dotiahli anarchisti. Rebelovat je urcite samozrejme, kazdy jeden sa dostane do obdobia, kedy sa mu bude vsetko protivit. Je to normalne a vola sa to puberta. Ale ak niekto pokracuje v rebelii bez priciny, alebo je to profesionalny rebel, ktoremu z toho idu peniaze, alebo je to niekto, kto v zivote nemoze nikde uspiet. A rebelovat proti sebe, tak to je uz pripad pre psychologa, ci psychiatra.

  124. s tym pripadom pre psychiatra suhlasim 😀
    chaoz… mas taky pocit ze Slovensko, resp. cely svet, ma nejaky poriadok??? demokraciu? alebo podbne nieco??? bordel je len pravy nazov toho, co sa deje na tejto planete. ci ty zijes nebodaj v demokracii?

  125. Demokracia neexistuje. Tento pojem je zavedeny iba na to, aby ludom zalepil oci a usta. V demokracii ma vsetka moc vychadzat z ludu. Napriek tomu, ze mame slobodne volby, neexistuje v nich slobodna sutaz, kedy male strany stoja pred neprekonatelnymi prekazkami, ako vysoka financna kaucia, ci minimalny pocet zozbieranych hlasov pre ucast strany vo volbach. Ja demokraciu slovenskeho, respektive europskeho typu neberiem a neuznavam, lebo sa v nej selektuje na zaklade politickej objednavky, co je dobre a co zle.
    Jedina novodoba demokracia bola v USA, ale tam jej uz tiez tvrdo dali do tela a koniec-koncov, USA nie su Europa a ich system nemusi byt vhodny pre cely svet.

  126. aj ked je to dost smutne, ale mas pravdu!

  127. http://www.time.com/time/magazine/article/0,9171,840985-1,00.html

    okrem toho by som este spomenul rozhovor s jednym genetikom ktory uz neviem dohladat, vysiel v niektorom slovenskom casaku, ktory pisal ze vela nackov by sa divilo koho maju v rodovej linii keby si nechali spravit analyzu dna…

    inak so zltymi je to ako, ti vam vadia alebo nie ??

  128. moze to byt zaujimave ten link, len skoda, ze je v anglictine. niektori to ani prelozit nevedia a tym ostatnym sa to aj tak prerkladat nechce 😦

  129. Jé tak rebelovať proti sebe – to je nádherné.
    Marek to si veľmi pekne napísal. Ďakujem po dlhom čase za niečo pekné na tomto webe. Naposledy ma tu potešila Amálka a teraz ty. Ešte raz vďaka.
    Sebairónia, sebareflexia, nastaviť si zrkadlo, robiť si srandu sám zo seba až REBÉLIA PROTI SEBE
    A že čo čítali(jú) punkovia a že neboli revolucionármi a ako vnímali anarchiu a kde boli ich myšlienky a kto čo k nim dotiahol ……..8)
    Antickí kynici (cynici)…….stoici………až koniec 18 storočia a po ňom 19. st to sú už anarchisti….
    Ale kde začali anarchisti a kde punk – už pri kynikoch?
    Začiatkom minulého storočia si chlapci maľovali vlasy na červeno, zeleno a na ich výstavu sa vchádzalo cez záchodovú dosku. (John Lennon si tiež náhodou ako úplne neznámy tiež také čosi nenacapil na hruď?)
    A tí zo začiatku 20.st. neboli revoltou? A prečo meboli punkáčmi?
    A že ako začali punk?
    Ramones 74 Pistols 5 Clash 6 (tí neboli politickí?)
    v 79 už mastili u nás Tip, českú anrchopunkovú scénu môžeš pozorovať od 78 – Vokno (Neskôr Kontra a ešte neskôr A-kontra)
    Bakunin? – ten v 1848 spolupracoval s pražskými radikálne demokratickými nacionalistami: krásne to slovné spojenie pre dnešného ,, pronárodného,, čo sa v pojmoch skutočne vyzná. Nemecký nácek sa k nemu hrdo prihlási a náš?
    Koncom 19.st naši anarchistickí socialisti samozrejme ani náhodou jánošikovsky nesquattovali a nedávali ,,získané,, byty chudobe.
    Ale naspäť: teda Clash a za nimi hordy následovníkov neboli politickí? a nehrali náhodou reggae?
    Samozrejme všetko absolútne nesúvislé veci.
    A AFA nevznikla náhodou začiatkom 30tych?
    Od cca 83 sa náhodou nevyskytovalo toto asi rýdzo apolitické slovo punk v spisoch štb s kladením mimoriadneho záujmu a až s prepojením chartu…….
    To sú všetko náhodičky.
    Ako fajn sa píše, že kdesi 10000 míľ pod neviem čím tancuje neviem kto.
    Pekne sa píše o punku. A ešte som nepočul punka, čo by nenadával ne punk. Keď sme pri tom, kto vznikol koncom 70, tak Jello si tiež rád zanadáva na punk:
    Nazi punk f..ck off!

  130. ew

  131. antifa, antifa. Citac si ty vobec po sebe? Vsak tomu nerozumie nik okrem teba. Mozno argumentujes vecne, mozno nie. S tych tvojich litanii sa neda nic poriadne vydedukovat. Prepac, nie vsetci sme v MENSA klube.
    Punk a politika. Urcite niektori ano, ale skor nie. Skor ta zabava, odpor voci rodicom, alkohol, drogy…
    Red scum f..ck off!

  132. zaujimava diskusia to sa musi nechat…….

  133. jasne, ze rebelovat proti sebe je ten najlepsi typ rebelie… nikomu tym neublizis a navyse ti to sebe samemu pomoze do buducnosti dost.
    je totalne jedno ako sa nazyvali ti ludia, co nesuhlasili, ci uz to boli pankaci alebo protestanti, urcite dosiahli aspon nejake zmeny k lepsiemu.
    hm……..hej, ty cloviec z dedinky pri rieke 🙂 odpor voci rodicom, alkohol, drogy..takych tych “pankov”, co to uznavaju, by som zatvaral do polepsovne. akoze sloboda prejavu, to je v poriadku, ale vobec nesuhlasim s tymi vecami a keby nebolo tych blbych reklam a inych komercnych volovin, tak taki “rebeli” ani neexistuju!
    ..tym som chcel len povedat, ze nehadz pankacov a este neskusene deti, co si daju nasivku skupiny ktoru poznaju z pocutia na rifle a pivo do ruky, do jedneho vreca.
    charta77..exploited..ramones………mmmm 🙂
    ozaj, kto je Amalka??? 😀

  134. Zasrana politika ona robi rozdiely medzi ludmi a to ze su bezdomovci a povalaci za to moze ona ovlyvnuje denny zivot otazka je co je pre dnesnych ludi idealne ? ako tento sk…svet zmenit k lepsiemu ked je vsetko tak dojebane ? kedysi si ludia menej zavideli ako teraz nepotrebovali k zivotu tak vela cim dalej ide doba dalej tym to bude horsie rozdiely sa zvacsujú.

  135. hm… politika.. ale ja si myslim, ze urcitym sposobom aj nejake “ine” veci zasahuju do toho ci bude clovek bezdomovcom alebo milionarom. niekto tomu hovori Boh, niekto osud..mimozemstanci…. ked napriklad niekomu vybuchne dom lebo nechal pusteny plyn..alebo zas si niekto poda loto a naraz 200 000skk vyhraje. za to napr nemoze politika. ale uznavam, ze ta moze za vela nestastia medzi nami normalnymi ludmi. v podstate aj za tieto rozhovory, ktore niekedy prerastaju do nenavisti..pritom sa ani navzajom nepozname (mozno iba z par viet)..aj za to moze politika. keby sa v tomto svete zilo dobre vsetkym tak by nikto neriesil ci je to na Slovensku alebo na Novom Zelande. ale to je asi nemozne aby boli vsetci spokojni. ako by si riesil to, kam to vsetko smeruje? partizan…

  136. za to ze bezdomovci slopu dennodenne namiesto toho aby nieco robili mozu politici? ty kokso to im asi fico vybavil co,a nakazil ich alkoholizmom

  137. nieee..politici mozu za to, ze sa robia vacsimi a ani netusia ako v skutocnosti Slovaci..povacsine robotnici z chudobnych rodin..ako ziju. politici maju svoj zivot a nestaraju sa o to, o co sa starat maju, cize o cely stat. a tym podporuju rozdiely medzi chudobnymi a bohatymi. ved ziju z nasich dani a co konkretne pre nas robia? ved nie su schopni ani urobit z ucitelov verejnopravnych cinitelov, co by podla mna mali byt. a tabakovy priemysel ficiiii v plnom prude, hlavne, ze oni maju z toho vynos. zavislosti ludi na cigaretach neriesia…

  138. Marek, a co Sex Pistols, ikona punku v UK, ale i na svete? Ti boli o com?

  139. Pistols boli o čom?
    Máš ich texty. Máš ich hudbu. Máš kopec dokumentov.
    Neviem či dobre rozumieme slovu ikona a slovu punk.
    Takže sa asi zbytočne o tom baviť.
    Len pre primomenutie: prišli pankáči na koncert a na pistols pľuli. Aj holky pankáčky nadávali chlapcom, akí
    sú idioti. Keď sa ich pýtal jeden z tej veľkej ikony, že čo ako – dobre hráme? Poslali do p…, že total šit.
    Sidovi jedna faninka rozbila noštek priamo na koncerte počas vystúpenia…….. jasné všetko slepo fanatické pištiace obdivovateľky veľkej ikony.
    Stačí sa pozrieť na dnešnú módu, štýl hudby a štýl obliekania, štýl fungovania hudobnej scény (hudobných scén) a je jasné čo nám tu punk zanechal. IBAŽE to že pri nedávnom zostavovaní dejín bol punk z hudobných dejín vynechaný, proti tomu sa neozval nik z punkáčov, ale okamžite a mohutne skutočné hudobné ikony.
    Nadnesene – punk je všade. Či sú to pozostatky punku, ovplyvnenia punkom, postpunk, či sú to veci nepodstatné, zdanlivo nepodstatné, podsatné alebo nezmyselné to nech súdi chrobák truhlík.
    Pekne to vystihol Marek.
    A kebyže sa niekomu zdalo, že to nie je odpoveď tak pre trošku menších idiotov ako som ja:
    Pistols boli a sú pre punkov o hovne, rovnako ako celý punk, a čím bol alebo je pre vás, tak na to vám zas oni z vysoka …. .

  140. marek: suhlasim s tymi politikmi .. ale to fajcenie .. podla mna sa to riesi az moc, alebo nespravnym smerom …. nie, ze by to nebolo dolezite, ale myslim, ze mame milion ovela vaznejsich problemov, ako to, kde a kto a kolko fajci

  141. ako delia svet na bohatych a chudobnych kto sa nesnazi,slope a ma to na haku jasne ze ma hovno,niekto sa snazi buduje investuje do buducnosti a rozumnych veci nie denne do krabicky cigariet a 5 piv ,tak jasne ze bude mat za 10 rokov 3x viac ako ten slopaj to samozrejme neplati na spekulantov a zlodejov ktori to maju v genovej vybave, myslim strednu triedu na ktorej stoji stat,bol som working class dlhe roky a im ten robotnicky zivot vyhovuje a su na to aj hrdi,len ta zavist vyjebana to tu je na slovaci ako mor aj kol v plote bude susedovi zavidet naky sedlak a fajcit bych zakazal v krcmach vsade preco by som mal smrdet a dychat ten bordel ked som nefajciar a alkohol narobil a narobi 1000xviac zla ako nake cigarety

  142. Aha, takze ak tomu dobre rozumiem, punk je vlastne o hovne.. nezda sa ti, ze to zovseobecnujes? Ako potom mozu byt anarchopunkovia, ked podla tvoje definicie vlastne seru na vsetko a vsetko im je ukradnute?

  143. sex pistols..to su cisti blazni 😀 ale ne, vazne! boli o nicom, ale zaroven boli vtipni a ja sam ich mam rad prave preto ze boli taki ujeti..nejde ani tak o hudbu, ved napriklad You Need Hands ma spolocne s punkom asi tak..asi vobec nic. ale boli svojski, spociatku sa neopicili o nikom, tak to sa mi na tom paci. ini ich mozno uznavaju kvoli ich hymne Anarchy In The UK, lebo bola dost komercna, ale ja nejsom z tych…
    adminka, tych problemov je v celej spolocnosti viac, ved to je jasne, ale naco ich tu budem vypisovat? ja som napisal tie, co mne najviac vadili prave vtedy, ked som to pisal.
    bastarde, spominal som tu take veci, ktore clovek nemoze ovplyvnit… asi by si inak rozmyslal, keby… keby si sa snazil, chodil by si do skoly, postupne by si ziskal aj titul, dostal dobre platenu pracu, zarabal by si vela a postupne by si si mozno aj nasetril na nejaku garzonku alebo by si splacal hypoteku. zalozil by si si rodinu… potom by sa stala taka vec, ze by prisiel najlepsi kamos tvojho sefa zo strednej a tak by ta velmi lahko vymenili zanho (dovod na vyhadzov nie je vobec tazke vymysliet) a ty by si zrazu nemal pracu. mal by si sice titul, ale..zrazu by ti doplo, ze je hospodarska kriza a teba by nezobrali ani kanale kopat do Bratislavy, lebo maju proste plno. nemal by si ako splacat hypoteku, zobrali by ti vsetok majetok, bol by si na nejakych socialnych davkach alebo na com a citil by si sa v ociach tvojich deti a manzelky ako podradny a nula. zrazu by si zacal mat z toho divne stavy a v afekte by si strelil zene facku pocas hadky, kedze inak by si nevedel prejavit svoju muzsku nadradenost (kedze uz dalej nezivis rodinu viac ako tvoja “len” zena) a potom by si nad tym rozmyslal velmi velmi dlho..cez den, v noci.. co by ti ine ostavalo? snazit sa? naco? preco? pre deti? ani by si nebol schopny sa im pozriet do tvare a zene tak isto. totalne by sa ti zmenilo myslenie a psychika. potom by sa mozno naskytla nejaka praca. sice podradna, ale aspon nieco. v tom lepsom pripade by si teda isiel robit dajme tomu hajzlopucera. a tam by si mal kolegu, ktory ani neskoncil zakladnu. cigana. hm… kazdy den s nim v kontakte. s kym inym este? s byvalymi kolegovcami? pochybujem, ze by mali o teba zaujem s tvojim novym “statusom”. uz by ti bol aj ten cigan dobry. urcite by si neriesil nejaku hrdost a to, ze mas titul. dostal si sa do takej prace, tak sa musis aklimatizovat a zapadnut, lebo inak by ti hrozilo vykopnutie aj odtial. a to by ta uz uplne znicilo… alkohol..lakadlo maximalne…….. aspon nachvilku utisi tvoje problemy a navyse si mozes upevnit vztah s kolegom novym. sice by to bol cigan ale tak co uz. zacal by si pit a uz by si bol v kruhu, z ktoreho nejde von za ziadnu cenu. keby to tak bolo… a pritom si sa snazil mam taky pocit. niektore veci jednoducho neovplyvnis a ten alkohol nie je pricinou klesnutia v spolocnosti, ale nasledkom. logicke, nie?
    hovoriac o alkohole..neviem, ci je to az 1000x horsie, ale vo vseobecnosti je zle chlastat. ak sa ale da odosobnit a pochopit, ze ten alkohol je jedinou pomocou tej najspodnejsej chudoby, tak by bolo dost krute zakazat ho. neviem si predstavit, co by sa stalo, keby ti bezdaci nemali co pit. bez tych cigariet by to este zvladli mozno…

    Vasil..kedze pocuvam pank uz nejaky ten rok a este som nesklzol do takeho stavu, ze nosim vybijany opasok a nasivky vsade kde to len ide, tak ti mozem povedat, ze pankovia NEMAJU a ani nikdy nemali VSETKO u riti. teda..mozno aj ano, podla toho, co myslis pod tym “vsetko”. pre moje spoluziacky je vsetko Obchodna ulica v BA a peniaze na nove oblecenie (ktore si oblecu az raz), cize to “ich vsetko” je mi ukradnute…. zalezi na cloveku, ako ma rozvinute svoje mentalne rozhranie a ked je aspon trosku inteligentny tak mu nemozu byt ukradnute vsetky veci

  144. a ja som myslel ze si bukvicak a ty mas aj garzonku boha :-), ty kde zijes v rozpravkovej vile na kopci ? bezdaci su najvacsi herci vidim ich z okna z roboty kazdy den na lavicke ty iste ksichty najebany su robia tam bordel stia kade tade smrdia chces fotky?ti spravim serial ,kvoli takym hipisakom ako ty vypada europa ako vypada hentaky kdejaky somrak alebo bukvica,rom to je jedno je zvyhodnovany voci majorite ktora pracuje a by si zasluzila podporu, z hentakej zavsivenej chamrade nic nebude a cakat a tlacit do nich prachy ci sa nahodou milostivym uraci sa uvedomit je ……treba bicom nie cukrom 🙂

  145. ja nejsom ziadna bukva a ani garzonku nemam… romovia su zvyhodnovani nie kvoli takym hippiesakom ako som ja, ale kvoli takym zakonom a politikom ake a akych mame. na tuto otazku mi vazne odpovedz… ak by si bol na mieste toho bezdaka tam pred tvojou robotou..co by si robil ty? ale naozaj sa skus vzit do takeho zivota.

  146. su zvyhodnovani pretoze vacsina je tolerantna a vidi v tv aky su buci fajn a vlastne aj romaci a bezdakom treba pomahat ,pretoze im to podsuva telka nedajboze ze by nekto tvrdil opak aj ked je pravdivy ale to je o inom kto riadi media a politikov my to tu vieme a ty by si mal otvorit oci chlapce a nechapem preco by som mal byt bezdomovec?sak ja si platim vsetko a ked sa nedari v robote radsej by som nezral ale najom si kurva zaplatim nikomu nezoberu strechu nad hlavou za to ze raz dva krat nezaplati najom ,to prepija alebo hadze do automatu dlhsiu dobu 99%tych zmrdov je na ulici kvoli chlastu a inym radovankam za to ze on povie na kameru ze mu to zobral exekutor tak naco bere pozicku ktoru nesplati?aj tak polku prepije tych penazi ty fakt zijes nekde v ruzovom domceku na kopci im to vyhovuje to su biely cigani

  147. Ja som tiež biely cigán a feťák a čo vás potom. Ja sa vám do života nenavážam. Je pravda, že bezdomovectvo je oveľa zložitejší fenomén. Keď si normálny biely cigán nemáš problémm ako nejaký pridrblý nácek.
    Hypotetická situácia – býva pod tebou nejaký nácek, elita národa. Zhodou okolností, nepodstatné akých sa náckovi zapáli byt a ty bývaš nad ním tak vyhoríte obaja. Ste zrazu bezdomovci. Ale prdlajs. Nácek je bezdomovec, veď kto by takúto elitu prichýlil. Plná pusa vzájomnej pomoci, ale keď som ponúkol prácu istému, ktorému tu na webe hľadali HH sa nenúvali ani len reagovať. To je vedľajšie, možno mu našli.
    Podstatné je, že keď som normálny biely cigán, neviem si predstaviť, že by som s rodinou ostal na ulici. Ja mám širokú rodinu, žena má širokú rodinu.
    V lete bežne navštevujeme nejaké tie spriaznené duše bielych cigánov na týždeň, dva a to nie len v komunitách. Takto by som v najkritickejšom scenári prežil v pohode po týždni u všetkých rodín, priateľov, neviem si ani spomenúť na väčšie mesto na svk, kde by som týždeň nevedel pobudnúť u milej duše, aj keď mne najbližší by bol samozrejme slovenský alebo moravský vidiek, kde viem kedykoľvek odísť – bieli cigáni. Však to poznáte – bieli bielym 8) asi len bieli cigáni bielym cigánom
    Keby som nemal rodinu, tak sa buchnem hoc k menším bratom a naplním svoj život charitou a čistou hlavou atd atd atd
    Vytvorili ste si svoj zlý, zákerný, neľudský svet a podľa seba súdite všetko. Chýba vám spolupatričnosť, tak o nej dookola trepete nezmysly. Nemáte žiadne deti, tak dookola blúznite, ako ich treba chrániť……..
    Vo svojej zmätenej ,,pronárodnosti,, a pseudotradicionalizme ste zabudli na jednoduchý odkaz predkov – že vtáka poznáš po perí…………
    A teda:
    Každý kto sa bije do hrude aký je pronárodný, má so svojou pronárodnosťou nejaký problém.
    Nikto kto nekradne nemá potrebu vykrikovať a neustále všetkých presviedčať aký je podstivý.
    Každý kto hovorí akým je skvelým otcom, má zjavne problém so svojim rodičovským poslaním.
    Keď obviníš čestného hráča z podvodu zasmeje sa, keď obviníš podvodníka na smrť sa urazí.
    Zlodej kričí, chyťte zlodeja.
    …………
    A teraz si začni čítať tento pronárodný web.

    Propaganda – chráňte moje deti, chráňte moje deti, chráňte moje deti – zmrdi, čo si dovolia použiť niečo tak čisté ako je detská duša pre svoje hanebné ciele.
    Zlodej kričí – chráňte moje peniaze – tak toho aspoň chápem.
    Pre nechápavých ešte inak:
    Čo si pomyslíš o človeku, ktorý dookola točí aká je detská pornografia strašná? Prečo sa tu neobjavil jedinný článok o nej?
    Čo si pomysliš o človeku, ktorý neustále hovorí, aký je automobilizmus nebezpečný a pozná presné štatistiky úmrtnosti na cestách?
    Čo si pomyslíš o človeku, ktorý neustále pri každej témy skončí pri tom aká je dnešná mládež perverzná, skazená, drzá…….?
    Čo si pomyslíš o človeku, čo neustále vykladá o tom aký je hrdý, že je z toho národa z ktorého je? Prečo je tu toho toľko?
    Čo si pomyslíš o človeku, ktorý neustále vykladá o náckoch, aké sú to hovädá?
    Čo si pomyslíš o človeku, ktorý neustále vykladá o cigánoch, aké sú to hovädá?

  148. Vasiľ rád sa poučím o tom tvojom anarchopunku.
    Napíš nech sa zasmejeme.
    Nepoznám anarchopunkáča, pre ktorého by nebol punk o hovne.
    Ty si punk, že sa v tom tak vyznáš?
    Bo ja hej, už v 82- 3 som pogoval na Paradox. Tak tých pár rokov nosím bordel na hlave, takže aj výzorom som feťák a biely cigán.
    Punk je hovne a ako píšem veľmi ovplyvnil hudbu, módu….
    Ťažko debatovať, keď si nevážime slová. žiadnu definíciu som nedal.
    Punk nie je ,,vlastne,, o hovne, punk je o hovne.
    Punk nie je o ničom, lebo hovno je niečo a nie nič.
    Toto mudrovanie je tiež o hovne, lebo aj keď poviem, že nie je hovno ako hovno, výkaly sú cenou surovinou a v prírode aj kvalitnou potravou, kde niektoré zvieratá pojedajú vlastný trus, alebo tzv. prvú stolicu, a výživári sa zhodujú v tom, že veľkosť stolice je nepriamoúmerná veľkosti nemocnice v tej ktorej krajine (čím väčší výkal – tým menšia nemocnica), to všetko nič nemení na tom, že sa stále bavím o hovne.

  149. myslis si, ze heteraci sa od teplosov nejak lisia v tom, ako vyzeraju v tv? ked su tam, tak je normalne a ziaduce aby vyzerali fajn…aby boli za dobrych. snad tam nebudu davat nejaku “kurvu” co dava kazdemu chlapovi. co by tam taky clovek povedal?
    preco by si mal byt bezdomovec? 😀 si asi necital, co som pisal… URCITE VECI V ZIVOTE NEOVPLYVNIS a mozes si zit slusne a zodpovedne… ale ak bude tvoj plat dokonca mensi ako tvoje najomne alebo ak pride nejaka potopa alebo poziar a znici ti barak, tak si mozes robit kolko chces, prd ti to pomoze. to mas ako ked v stredoveku cirkevni hodnostari, ktory mali enormne majetky, hlasali “modli sa a pracuj”. a preco ked bol vtedy taky trend a vsetci sa modlili, nepili, nekurvili sa a zili cestne, boli chudobni? zato biskupi a knazi mali plne vrecka z odpustkov. hmmm……. preco asi?
    ak sa ti stane raz nahodou nieco necakane a tragicke, tak si spomen na to, co som tu pisal 😉 som zvedavy ci budes aj potom chodit na net pisat a ci budes mat stale rovnaky standard…

  150. ok uz ste ma presvedcili daj kontakt chcem byt vas kamarat

  151. kto ta o com presvedcil? :D:D:D

  152. nie sak som ti uz raz slubil ze ti poskacem po hlave a tomu vyplznutemu hipikovi co sa hra na old punkera antifovi tiez ty si z blavy a henten somrak typujem na Trnava? a okolie, tak by som si rad vylet spravil

  153. antifa je povodne z Kosic, ako sam napisal. Ci sa prestahoval do “Blavy”, opytaj sa, mozno prezradi

  154. aktualne adresy su zaujimave

  155. dakujem, ale nemam zaujem mat poskakanu hlavu 🙂 skus nejakych thor manikov, ti sa v tychto veciach vyzivaju…
    😦

  156. tam bol este taky odkaz, ze urcite nie som z BA, ale neviem preco sa to tam nezobrazilo..hm… jak hovorievam..niektore veci jednoducho neovplyvnim. a to pracujem svedomito a studujem pilne. a nepijem…

  157. tak dojdite zajtra do přerova dame kofcu pokecame a tak uvidite ze sa skamosime 😀 a aspon studujes v blave bukva si pisal ze kamosky ci spoluziacky sa obliekaju na obchodnej,slucka sa pomaly stahuje vy zmrdi rubat teleskopmi 10ti jedneho na to by vas bolo ,bozie mlyny melu…..

  158. prosim ta, nehovor mi bukva, ok?
    a za dalsie..si to napisal akoby som sa uplne vyzival v tom ze sa mlatim teleskopom…si to asi chcel inak napisat nie?

  159. sam si napisal : raca panty
    pohybujes sa tu ale to je uplne jedno.
    vie sa o tebe to ti staci

  160. Pre pripomenutie: Toto je (alebo skôr pri silnom prižmúrení oboch očí mohla by byť) diskusia na webe a téma má svoj názov.
    A je úplne jedno čo poviete, nie už tak celkom čo urobíte a človeka poznáš po reči a čítať sa dá aj medzi riadkami.
    Vždy a všetko sa dá zabaliť ako do slov so znamienkom plus, tak do slov s tým opačným… Absolútne vždy sa vojdete do nejakého izmu, naplníte nejakú definíciu a porušíte pravidla niekde inde, niekomu se zapáčite, niekomu úplne zhnusíte. Univerzálne výklady tiež neexistujú a nikto vám ich nepovie, takže nakoniec je to celé iba o vašom
    (ne)vedomí a svedomí… a o tom, čo ho formovalo.

    Princíp vysvetlenia a pochopenia funguje v pohode v základnej matematike. Po síce krátkodobých, ale veľmi poučných skúsenostiach z tohto virtuálneho antinárodného ,,pronárodného,, priestoru
    je tento princíp buď totálne absentujúci alebo iba viac či menej ukľudňujúci sebaklam.

  161. antifak, ty sa zaoberas (resp. si sa niekedy zaoberal) psychologiou? kde studujes (resp. si studoval)?

  162. on je po detoxe dojebany

  163. Marek prepáč, vieš že máš moje sympatie, ale takýto rozhovor kde som, čo som s tebou viesť nebudem.
    ,,Pronárodným,, národnosocialistickým spoluobčanom tu spoludiskutujúcim – mne dámy a páni nevadia prázdne slová pozvoľna tu nahodené do vzduchoprázdna, ani ich nedotiahnutie.
    Nemám tu žiadnu potrebu diskutovať s Biľakom o anarchopunku, ani ma neprekvapuje neschopnosť diskusie v podobných témach. Prekvapuje ma neschopnosť diskutovať v témach ,,slovenský štát,, alebo ,,byť národným socialistom,,.
    Bez urážky, vidím to iba na tú smutne neslávnu ,,propagandu činom,,.

  164. antifa je rozdvojena osobnost.on si sam sebe pise odpoveda atd atd.no zacina jar mekne mozog

  165. Nie že by to bolo podstatné, ale k tomu by sa možno len tak pre poriadok mohol vyjadriť admin.

  166. no skoda teda..ja som len rozmyslal, ze keby sme dali nejaku debatu takuto duchaplnejsiu, ze by sa viaceri zarozmyslali, preco su niektore veci take ake su a preco nemozu byt ine a preco nepotrebuju odpovede a ziju len podla starej pravdy…”pravdy”
    ale je vidiet, ze ti, co podporuju toto hnutie, maju len malokedy nieco potrebneho v hlave, a ich argumenty su len malokedy argumentami pravymi. a ja to ani neodsudzujem, neni to ich chyba… cely tento spolocensky system by sa musel zmenit aby ludia bojovali vazne rozumom a nie silnymi recami, ktore ukradli z ust starsieho brata alebo clena bandy s ktorou chodil kedysi von. ale aj to prejde..pride praca a zrazu sa stratia ich ciele, co mali v mladosti. niektori ostanu v tom presvedceni, ale potom skoncia ako moj fotrik….dostanu otravu pecene alkoholom alebo take nieco… je to vsetko take vtipne..ale je to na dlhsiu debatu… co uz…
    co sa tyka admina..adminky..tak ta sa len obcas vyjadri ak ju niekto poprosi 😦 ale ako hovorievam..co uz, doba je zla, treba si zvyknut 🙂

  167. marek – uvedom si – ze keby ti co “bojuju” za “vasu” vec zacali naozaj rozmyslat, rozoberat problem – preco su veci tak ako su, preco robia to co robia, preco tuzia po com tuzia – tak by si jedneho pekneho dna uvedomili ze robia jeden velky NEZMYSEL.
    A to teraz vazne nechcem nikoho urazat – je to cisty fakt, nemam naladu tu vypisovat tie kvanta prikladov a moznosti, ale ta vasa “vec” nema ziaden zmysel, ani ucinok, a keby aj bolo vsetko po vasom, v skutocnosti by ste tym nic nevyriesili – viem ze toto budete teraz povazovat za jeden velky humanisticky blabol – a je mi to aj jedno – mozno ked raz zacnete rozmyslat tak na to pridete sami.

  168. preco sak kludne daj kopec ludi ti da slusne protiargumenty nemame IQ 88 ako tvrdia tvoji kamosi

  169. clovek, citaj pozornejsie, Marek nebojuje za “nasu” vec 🙂

  170. A este nieco, clovek, co ma podla teba zmysel???

  171. ziadne protiargumenty nemate – len dalsie nezmysly nicim nepodlozene – okrem ineho mam kopec inych veci na praci – z casu na cas si najdem chvilku na toto tu, ale uz teraz sem pisem viac nez dost – moj cas je vzacny.
    vsak rozmyslaj, o vasej ideologii – na com je zalozena, o co vam ide, napr.:
    nazyvate sa bielymi – ale rovnako bielymi nazyvame napr. aj irancov, zidov a mnohe dalsie etnika.
    operujete s pojmom narod – fakt je ze pojem narod je velmi diskutabilni a spochybnovany v tom zmysle ako ho chcu chapat nacionalisti ci podobni extremisti – vo filozofii je to strasne kontroverzny pojem.
    nerozlisujete ludi podla skutkov, ale podla etnika, odtiena pokozky, kultury, dejin a pod. – pritom kazdy clovek je originalny, nezodpoveda za ciny “svojich” – nemozem nenavidiet romov, preto ze ma jeden okradol, to by som musel nenavidiet napr. aj vsetkych slovakov, alebo vsetkych “bielych” za to co urobili za komunistov mojej rodine.
    vy nechcete mysliet humanne – lenze to je zaklad ku vsetkemu – vy sa bojite nepoznaneho – preto vsetko nenavidite – lebo to nepozate a nechcete poznat.
    vadia vam zmiesane rodiny – mulati a pod. – ale vobec nechapete ze ked sa ti dvaja ludia maju radi tak nejaky povod nehra rolu, tak sa neda mysliet, ludia sa mixovali od svojho vzniku – a teraz sok – aj modre oci su len vysledok mixovania – povodne u ludi neexistovali – je to vedecky dokazane – takze to co vy ooznacujete za povodne cistu “rasu” je vysledok multikulturalizmu – nekonecneho procesu, ktory tu je odjakziva.
    OK – takto by som tu mohol tukat do rana, a nevycerpal by som ani zlomok toho co mi prave napadne – hrabte sa v serioznej literature, necitajte tie sarlatanske blaboly o tisovych casoch a ine nezmysly ktore vy povazujete za “pravdivy zakazovany underground” budte tolerantni a chapavi – pridete na to sami – topite sa v nezmysloch az je to tragikomicke -keby mi vas nebolo luto ani to sem nepisem.

  172. he he – som sa sekol – jasne ze tie etnika o ktorych som napisal ze nazyvame “bielymi” su odborne nazyvane kaukazskymi – alebo kaukazoidnymi – vratane izraela, turecka, celej europy, ci arabov.

  173. ked to tak zhrniem – vy posudzujete a skatulkujete ludi podla fyzickeho vzhladu a podla toho im prisudzujete aj ich mentalne vlastnosti.
    zid ci rom je podla vas svetovladca ci zlodej, “bieli” su obete vsetkych zlocincov sveta – a strasne vas irituje ked niekto vypadne z krabicky a pomiesa sa s niekym z druhej krabicky.
    uplne ignorujete realne chovanie ludi a vadia vam ich nazory, potreby, kultura, moda – aj ked vam ani jedna z tychto veci ani minimalne neskodi, neublizuje ani vas neobmedzuje – takto ako vy neuvazuju ani male deti

  174. raz niekto obhajoval svoj nazor proti mixovaniu etnik – vraj nam “farebni” beru nase baby – zaujimave je ze toho idiota ani nenapadlo ze ta baba si toho “farebneho” vybrala z vlastnej slobodnej vole – mala na vyber – nie je nikoho majetok aby za nu rozhodoval – vy nemozete zabranit ludom aby zili podla seba – oni su tak stastni – to vam nema co vadit, necitite sa vobec trapne? to sa takto mozte hrat s babikami a nie so zivymi bytostami.

  175. z dedinkovi pri rieke – 😀 – jasne, som poplietol mareka 😀 SORRY 😀
    a co ma podla mna zmysel? – co tak mier, spravodlivost, rovnopravnost, tolerancia, harmonia, humanizmus, sloboda – prezit zivot podla svojich predstav, tak aby mi nikto neublizoval a aby som ja neublizoval nikomu inemu – to ma podla mna zmysel – a niesom naivka – vzdy sa najde nejaky zloduch, zlocincov treba trestat – humanne a bez predsudkov, a hlavne treba kazdeho jedneho cloveka chapat ako jednotlivca zodpovedneho za seba, ale vasa cesta tadialto nevedie – myslite velmi instinktivne, reagujete ako zvery bez rozumu – lebo zvierata nemyslia – oni len pocituju a konaju instinktivne, clovek sa lisi tym ze mysli – ma rozum – ale vy ho nepouzivate.

  176. a ze nemas cas pisat hehe,no to ze preziju najsilnejsi plati na zemi odjakziva a dufam ze aj bude a hadaj kto sa tym najviac riadi a tutla to ,ktory ukradnuty stat je rasovo a etnicky najcistejsi a stanes sa vyvolenym iba ked ta vyvolena porodi,konvertovat sa hadam ani neda musis dokazovat rasovu cistotu do bohvie akej generacie ked chce tam ist byvat:-) s dost vecami co si napisal aj suhlasim a si pisal ze zvratena literatura a podobne zvasty su to klamstva?tak sa prejdi po normalnom meste a potom zajdi nekam do geta a ten prakticky rozdiel nemusis nikde vycitovat,ale su aj slusny romovia mozno su ale to je extrem mna zaujima priemerne spravanie a to je v tych getach videt prave ,keby sa legalne mohlo zmerat IQ a vlastnosti priemernej skupine nas a romov asi tusis ako by to dopadlo a prave to je ten rozdiel,sa ohanas humanitou a podobnym srackami a tiez ju pouzivas iba na ludi co sa ti hodia my sme tiez ludia nie ,ale podla teba a tvojich kamosov nie v com si potom horsi ako my

  177. Meranie IQ? – zisti si cosi o tom – dnes sa meranie IQ nepouziva, pretoze vobec neukaze aky clovek je – velke podniky uz davno upustili od tohoto vyberu, lebo zistili ze aj ked mal niekto najvyssie IQ tak napr. nevedel komunikovat so zamestnancami, nebol tvorivy atd. mal iba proste vysoke IQ – ale nebola to vyhoda oproti ludom s nizsim IQ.
    Co sa teraz ohanas ze si aj ty clovek? Vsak ty si jeden z tych ktory opovrhuje humanitou, ty sa tu hras na niekoho kto si mysli ze moze urcovat kto je nadradeny a kto podclovek, ty si sa sam postavil proti svojmu druhu – proti ludom rovnakym ako ty – a teraz cakas co? ze ta budeme chapat?
    mimochodom – ja sa k tebe chovam humanne – kritizujem tvoje pomylene myslenie – co je na tom nehumanneho?

  178. preto som napisal IQ a vlastnosti sa nauc citat! IQ je len asi tretina osobnostnych testov,ja sa proti ziadnemu druhu nestaviam je to iba obrana proti sionizmu oni si zacali budu vyplakavat ako im kazdy krivdi a ublizuje ale ako som pisal je to reakcia na akciu z ich strany(uzera,vysoke uroky na pozicky a podobne veci)preto ich uz od egypta vyhanaju kde mozu a nerobia to len kaukazoidi 🙂

  179. clovek..mne sa na Hlavu hore paci uz len to, ze ma aspon snahu nieco riesit. mi nehovor, ze protesty, opozicia, ze to vsetko bolo zbytocne. ak nastane nejaka revolucia (co ja maximalne ocakavam, lebo vidim co sa deje) a budeme bojovat za normalnejsie zakony pre stat (pre uzemie na ktorom zijeme) tak verim tomu, ze tie dristy, co tu piseme a tie nezmyselne hadky co vedieme, verim ze to vsetko pojde bokom a zrazu budeme jednotni. nebude cas rozmyslat nad tym, ci sme sa tu hadali alebo sympatizovali spolu. budeme vidiet len tie spiny ktore sa na nas nabaluju a kvoli ktorym nebudeme mat zachvilu ani na zivobytie… bojim sa toho, ze sa to bude riesit vojnou, ale je to dost pravdepodobne. antifa nerobi ziadne vzbury, lebo sa im to neoplati…zatial. ale aj na humanistov pridu casy ked budu zivorit o posledne omrvinky

  180. clovek..si velmi vystihol ten druhy a treti odsek v tom prispevku “apríl 9th, 2009 o 11:17 popoludnia” 🙂 ale nikoho nelutuj, kazdy si musi na vsetko prist sam a pokial su presvedceni o svojej pravde a su stastni, tak nemusis lutovat. ak su nestastni, tak urcite budu mat potrebu to zmenit a je len v bozich rukach (hm…), co sa bude diat dalej… staci ked budes verit a vsetko bude fajn..uuuplne mimo…nie som katolik, ani zid, jehovista, satanista, ani nic podobne…
    ja vzdy ked poviem, ze by som chcel mier..alebo lepsie povedane tu SKUTOCNU demokraciu, kde clovek ma take prava a slobody, ktorymi nepotlacuje prava a slobody inych, tak mi povedia, ze je to len utopicka myslienka, ktora nemoze existovat. ja si myslim, ze moze a budem tomu verit, az kym sa nebudem obracat na smrtelnej posteli 🙂 inak mate niekto tusenia aky je rozdiel medzi toleranciou a respektom? pretoze aj to su dost “krehke” pojmy…
    bastard, tym, ze priemerujes, si sa v podstate stal odporcom fasizmu napriklad. a este bohviecim inym, cim by si ani nechcel byt. vacsina ludi su ochotni pre peniaze a pekny byt podviest najlepsieho priatela. aj ty si taky? toto skatulkovanie ta sice chrani a pomocou predsudkov si drzis odstup od neznameho, ale aj tak cez to getto napriklad nekracas kazdy den, tak co ti vadi?
    clovek.. “a teraz cakas co? ze ta budeme chapat?
    mimochodom – ja sa k tebe chovam humanne – kritizujem tvoje pomylene myslenie – co je na tom nehumanneho?” zaprve, dalsia myslienka, co si trosku protireci. ak si humanista tak bastarda pochopis takeho aky je a ked chces usudit jeho myslenie za pomylene…no neviem..kto ma dokonale spravne myslenie? humanisti? je to asi dobra blbost, ale tiez som humanista a som za mier a nekonfliknost v spolocnosti, ale ..alebo prave preto sa budem snazit pochopit situaciu a neodsudim nikoho. ty nevies ako bastard zil, zije, ako bol vychovany. mozno ak by si poznal jeho podmienky v ktorych vyrastal tak by si si este povedal, ze aky dobry clovek z neho vyrastol. tiez skatulkujes, cloviec…

  181. clovek, zatial nemam moznost vidiet tu studiu, odkial si cerpal, ze Semiti su rovnake etnikum ako napr Slovania, ale mam na teba otazku. Vlastne ma predbehol bastard, ako sa stavias ku Izraelu a k jeho rasovym zakonom?

    A este jedna otazka, naozaj posledna. Ak cierna rasa neexistuje a v USA sa politicky korektne cierny volaju Afro-Americania, ako by sme mali volat ciernych na Slovensku?

  182. clovek je kokot neodpoveda na otazky ale na podotazky a na hlavnu cast sere lebo asi nema cim argumentovat je to prezleceny nazikiller,a ty pupus co komu rypes do sukromia zastavam nazor ze kazdy ma svoje chovanie,povahu,charakter vrodeny teda v genoch vychova to iba mierne usmerni,poznam vela ludi zo slusnych rodin co su hadi a naopak syn alkoholika je chalan ako vino u cigosov je to zase volanie pralesa,kradnutie sliepok a zblinanie v maringotke

  183. bastard – tvoj nazor na geny je pomyleny – vychova ovplyvnuje vsetko, cely zivot je len o tom ako na teba vplyva okolie.
    vasil – ty nevies ako volaju negroidov v europe? Predsa afro-europania – co je na tom take zlozite?

  184. marek – odkedy humanisit toleruju nehumanne chovanie? v humanizme naplati kto do teba kamenom, ty donho chlebom – na zlociny predsa existuju humanne zakony – a tresty – tak nevidim dovod preco by mal mat humanista pochopenie pre fasistu – to je nezmysel – jasne ze mozme chapat jeho pohnutky vo vztahu k pricinam – ale to je skor diagnostikovanie – a nie chapanie v tom zmysle ze by sme im ich fasisticke pohnutky odpustali ci tolerovali – to je nezmysel, to by bol potom cely humanizmus na nic – nechranil by cloveka, bol by len nefunkcnou filozofoi – ale humanizmus vznikol na to aby urobil to najlepsie pre ludske vztahy – a medzi to patri aj boj proti fasizmu – uplne logicke.

  185. bastard – a kto nuti brat ludi pozicky? okrem ineho je to naozaj smiesne ak si myslis ze pozicky ovladaju nejaki sionisti. okradaju nas nasi “vlastni” ludia – okradame sa medzi sebou – vsetko to zavisi na jedincoch – a ked to chce niekto zvalovat na nejakych sionistov, tak nie je celkom v poriadku – ludia to chcu sami, vedia do coho idu a maju moznost vyberu – je to ich vec ze si nedokazu zratat co mozu zvladnut a co nie.
    a to vyhananie z egypta je len legenda z biblie – v skutocnsti dejiny nic take nepoznaju – tvoje “argumenty” su naozaj tragikomicke.
    dalej – zid sa nerovna sionista – bastard, ty mas v tych tvojich “poznatkoch” take bahno (ci gulas?) ze by som si na tvojom mieste ani usta neotvaral – lebo sa iba totalne strapnujes.

  186. vasil – ten clanok ti poslem len co sa dostanem k pdf verzii, nechce sa mi to prepisovat zo skript – neboj dozijes sa 😀

  187. preto som pisal ze “sionisti” nie zidia ty chujko mysliet si ze vsetci izraelci su sionisti je blbost urcite percento ich ani nesuhlasi s izraelskov politikou http://slobodne.medialne.info/2009/04/07/david-cole-v-osviencime/ ,tak egypt nie tak trebars spanielsko,komunisti ich prudili tiez docela dost araby ich tiez nemaju radi …….a k tym genom zozen si stena vlka a chovaj ho odmala kludne aj na zelenine pustaj mu rozpravky hladkaj ho odrana do vecera spievaj mu ale ver tomu ze kokrspanela z neho nevychovas a mozes sa snazit kolko chces(urcite sa pes domestikoval za kratsiu dobu ako sa spravili viditelne rozdiely medzi rasami)

  188. porovnavas zviera s clovekom – tym si prave dokazal svoju nesposobilost diskutovat o tejto teme – uz vyssie som spominal ze zvierata nemyslia ako ludia – vedia vyjadrovat emocie, ale konaju instinkivne – nas sposob myslenia jednoducho zvieratam chyba.
    a k tej neznasanlivosti k zidom – sfanatizovani ludia vzdy zvalovali pricinu svojho nestastia na niekoho ineho – zaostalejsi maju vzdy radi priemer a nenavidia kazdeho kto sa tomu vymika – zidia mohli za mor, suseda bola carodejnica lebo mi kravy pokapali, cirkev stihala neveriacich za akukolvek prirodnu katastrofu ci hladomor – a zidia boli vzdy idealna obet v krestanskom prostredi – a vies preco zidia narabaju hlavne s peniazmi? pretoze im cirkev po storocia zakazovala akukolvek cinnost okrem narabania penazi – lebo to sa vraj na krestanov neslusi – a potom im to zavideli –
    vy nackovia neviete o dejinach nic – o tom som sa presvedcil nespocetne vela krat, len zhltnete kazdu konspiracnu hlupost ktora sa vam hodi do toho vaseho nezmyslu.

  189. a ako vies ze ja som priemer ma poznas aj vsetkych NS osobne vsade po celom svet?a krestani im v muslimskych krajinach zakazovali robit s peniazmi?tak to je ina konspiracia potom(to asi vsemocny vatikan)ja neviem ako ty ale pud sebezachovy,reprodukcny pud to ma dost ovlivnuje nech sa snazim ako chcem 🙂 ale som zabudol ze vy zidia ste nadludia a my hlupi goji sme len dobytok a ja niesom naky studovany antropolog tak fakt sorry ze to nemam 100%nastudovane keby vies cim sa zivim moc by si sa divil aj ake mam vzdelanie

  190. to ze mas vzdelanie este neznamena ze mas humanne citenie, alebo ze si inteligentny, ci civilizovany – je zname napr. u ludi s technickym vysokym vzdelanim ze im absolutne chybaju humanitne vedomosti alebo humanne citenie – netvrdim ze to je pravidlo – iba tolko ze titul z niekoho lepsieho ci spravneho cloveka neurobi.
    a da sa povedat ze poznam vsetkych NS – pretoze mi o nich staci vediet jediny fakt – ze sa priznavaju k NS – tym je vsetko povedane – k NS sa inteligentny humanny clovek nikdy hlasit nebude.
    a o zakazovani v muslimskych krajinach som nic nepisal – napisal som fakty o europskych zidoch – katolicka cirkev mala problemy aj s inymi odnozami cirkvi – takze to castokrat schytavali rovnako ako zidia.
    a neviem aky reprodukcny pud ta ovplyvnuje – nemozes si vrznut ci co? asi aj za to mozu zidia ze?

  191. no ja prave to vzdelanie nemam si to nepochopil 😀 no s pudmi bojuje kazdy a ten kto to popiera je idiot hra sa na…a vyklube sa z neho naky deviant ,by si sa divil kolko inteligentnych a humannych ludi bolo a je NS o tom totiz NS je 🙂 a ako to ze delis zidov podla krajiny povodu ty si hnusny rasista?sovinista? ci ako ved su si rovny nie ci bohaty zid z usa alebo naky chudobny z vychodu

  192. clovek: teraz dumam ci si naozaj taky hlupak alebo sa len tak dobre pretvarujes …..cim prosim ta merias to, ci je niekto inteligentny? vzdelanim? Vacsina ludi okolo Hlavu Hore ma vysoku skolu alebo ju studuje, Vaskou IQ? ja osobne mam 136 …. robene priamo v Menze …. chovam psa, chodim do prace, pomaham znamim aj cudzim ludom s detmi, dokonca aj starym ludom, …cim teda sudis ze ci som alebo nie som inteligentna? …. to ci je niekto myslienkovo NS alebo nie je nie je znak inteligencie, lebo to ja mozem povedat o afe a podobnych falosnych humanistoch, o komunistoch, kapitalistoch…. takze by sme zistili, ze sme tu len banda debilov v podstate? …. aspon by si zapadol :-]

  193. bastard – ty len motas a motas – kto tu deli zidov podla niecoho? pisal som ako sa k nim chovali v Europe – kde su korene neznasanlivosti k zidom – ze to je cele o nezmyselnej povercivosti a ovladani hlupych mas stredovekou cirkvou.
    admin – praveze – nikoho podla nicoho nesudim – tvrdim ze vyska IQ ci tituly nic neznamenaju – aby si to pochopila – ked by som o niekom cital ze ma 3 vysoke skoly a IQ 200 tak si o nom nebudem mysliet nic okrem tejto informacie – chapes? pretoze to nie je zaruka inteligencie ci humanneho citenia.
    rovnako si pomyslim o cloveku co by mal IQ 80 a mal by len zakladnu skolu.
    Obaja takito ludia mozu byt humanisti alebo aj NS.
    Ale ked je niekto NS tak to teda o niecom vypoveda – minimalne o nizkej alebo ziadnej empatii, o velmi slabej informovanosti danej osoby o faktoroch ovplyvnujucich medziludske vztahy, o ich neschopnosti alebo nechceni premyslat o realnej podstate problemov a tendencii vsetko zjednodusovat a zatvarat oci pred nimi – a hlavne o ich stadovitom mysleni – automatickom preberani myslienok, nepouzivani vlastneho rozumu a nazoru – pre vas je jednoduchsie verit ze svet ovlada sionisticka organizacia ktora taha za nitky vsetkych vlad a chcu z nas mat zmixovanu masu bez identity – vobec vas nenapadnu ine priciny, delite svet na dobrych a zlych, na farebnych, ci politicky – musite mat kazdeho niekde zaradeneho – kolki si o mne asi myslite ze som sprosty laviciar ci podobny nezmysel vytvoreny pre jednoduchsie zaskatulkovanie – ani vas nenapadne ze opakujete rovnake chyby ake uz v historii boli a viedli vzdy len k jednemu – k zahube ich povodcov – u NS plati stara pravda – pycha predchadza pad.

    jednoducho NS su ignoranti – ignorujuci pravdu, dejiny, realne problemy, mechanizmy vztahov – nicomu nerozumiete – automaticky ste prebrali takmer 100 rocnu ideologiu ktora tu uz nema miesto a v modernej humanistickej spolocnosti je asocialna – ste outsaideri ktori skodia sebe aj svojmu okoliu.

  194. o zakazovani v muslimskych krajinach som nic nepisal – napisal som fakty o europskych zidoch -tak to pre neeuropskych neplati potom teda mozu kopat aj kanaly nie?ale nekopu maju obchody sedia v bankach a na uradoch
    a vies preco zidia narabaju hlavne s peniazmi? pretoze im cirkev po storocia zakazovala akukolvek cinnost okrem narabania penazi – lebo to sa vraj na krestanov neslusi toto su dovody neznasanlivosti v europe podla teba ale oni boli a su nenavideny aj v muslimskych krajinach a uz aj afroamericania proti nim maju namietky a verim ze by ich znenavideli aj eskimaci proste to maju v sebe,a nemyslim ze mozu za vsetko ale dajme tomu ze je ich na zemi napriklad 5% z celkoveho obyvatelstva tak je ten vplyv na dianie sveta obrovsky
    a ze 100 rocna ideologia 🙂 heh predtym ich vsetci milovali a nosili na rukach po celom svete az sa narodil zlosyn AH ze hehehe napis strykovi do izraela nech natocia novy trhak so Spielbergom o tom

  195. je v tom kusek gulas ale hadam to pochopis si mudry clovek

  196. bastard: ono ani nie je otazka ci ta pochopi, ale ci uzna tvoje argumenty…ale podla mna neuzna….je to jeden z tych, co darmo by si aj zostrojil stroj casu a vzal ho do minulosti, kde by videl ako zidov v podstate odsuvali na okraj spolocnosti v kazdej dobe aj tak by tvrdil, ze si si to vymyslel a si zloduch fasisticky …. ako ja nie som veriaca ale myslim, ze zidia nesu v sebe prvotny hriech a to je ukryzovanie Krista a toto si budu niest so sebou stale

  197. inak vcera ma napadla taka zaujimava myslienka … pri pozerani toho filmu Kralovstvo nebeske … nechcem rozoberat film pre mudrlantov aj ked mne sa pacil …. ale uvedomila som si jednu vec … pri bitke o svatu zem ako sa vravi izraelu a jeruzalemu umreli miliony krestanov aj moslimov …. z roznych pohnutok ale zomreli …. zaujimave, ze zidia o tuto krajinu nikdy nebojovali a nakoniec patri im … celkom parodicke

  198. no vo viacerych knihach som sa stretol s tym ako zidia bojovali postupovali za frontom s kseftom a predavali chlast kradli,ojebavali ako supy a pridavali sa iba k vitazom:-) krasny priklad je Osudy dobreho vojaka Svejka z 1.sv.vojny od Haska ktory bol socialista rebel anarchista 🙂 a tych pripadov v tej knihe bolo viac som sa pekne nasmial

  199. adminka duma 😀

  200. bastard..no tak s tym, ze vychova IBA mierne usmerni zivot cloveka, nebudem nikdy suhlasit! ako to vies? nebodaj aj ty studujes psychologiu?! vychova VELMI formuje cloveka a najma vo velmi rannom detstve. neda sa to velmi pochopit ako niekolkotyzdnove dieta ovplyvnuje okolie a spravani rodicov, ale je to tak! samozrejme, geny maju tiez svoje nasledky, ale je nielen oni.
    clovek..vies aky je rozdiel medzi respektom a toleranciou? napisal som, ze ludi, co uznavaju fasizmus, treba tolerovat, nie ze mame tolerovat fasizmus. ved mnohi ludia, co to uznavaju, ani netusia, o co ide. je tam problem vychovy a okolia. ti ludia za to sami nemozu. za to ich chces trestat, ze mali rodicov alkacov a tak sa dostali do situacie ked im ostavali len bandy, kde sa take veci ako fasizmus respektovali? a nie je to chyba humanistov a inych “dobrych” ludi, ze ich odsudili a chcu trestat? zaco?!

    suhlasim s tym, ze ludia maju moznost si vybrat ci si tu pozicku zoberu alebo ne. ludska rasa je sama o sebe blba…
    to video vyzera byt zaujimave, ale skoda, ze je dneska akurat ta sibacka… nemam cas teraz, ale urcite to pozrem a popripade okomentujem 🙂

    kruci..dosla navsteva, tak neskor pokracujem v odpovedi…

  201. a co je to fasizmus? ked nie su ludia ktori ho uznavajau tak neexistuje – to znamena ze ked nemame tolerovat fasizmus – nemame tolerovat fasistov.
    a ze fasista nevie co je to fasizmus? vie odkial pochadza, vie co fasizmus zapricinil, a vie co ma robit “spravny” fasista – mlatit kazdeho “zradcu rasy” – alebo mi chces snad nahovorit ze niektori fasisti si myslia ze fasizmus je japonsky hip hop alebo cosi podobne?

  202. admin – no tak to bol klinec s tym kristom – problem je v tom ze JK pravdebodobne ani neexistoval – nie su o nom absolutne ziadne zaznamy – a to rimania boli sakra byrokrati – mame udaje o akychkolvek bezvyznamnych zlodejickoch z toho obdobia a lokality – a ze by nikto nic nezaznamenal o” kralovi zidov”?

  203. clovek: no .. trochu to asi musiem uviest na spravnu mieru … za A Jezis nebol zid .. ked by na to doslo…tak nie je zaznam o kralovi zidov, ale to rozoberat nebudem na to nie som ja povolena a za B ako som uz pisala nie som veriaca .. preto to beriem s tej stranz … my vsetci musime podla nich dozivotne platit za hrozy vojny .. tak nech oni trpia za to, co spravili …

  204. marek: asi budes prekvapeny, ale ja dumam casto, k tomu, co si napisla o tom, ako velmi ovplivnuje vychova … dovolim si zi oponovat a to z vlastnych skusenosti … ako by si vysvetlil ked su 2 deti obe maju uplne rovnaku vychovu ale z jedneho sa stane slusny obcan ma vysoku skolu, rodinu a pracu a ten druhy je asocial co ide z vezenia do vezenia …. ked si taky mudry toto ma dost zaujima ….

  205. a niesu jednovajecne dvojcata 🙂 aby nebol nekto zase chytry

  206. Ak sa nenahneváte, tak Vám do toho vstúpim.
    Samozrejme, že výchova ovplyvňuje omnoho viac ako by sme si pripustili.
    Ak by neovplyvňovala, neexistovalo by nič z toho, čo hlásate. Neexistovali by žiadne národné povahy.
    Admin pre teba k tvojej otázke: neexistujú dve deti ktoré by mali rovnakú výchovu, to je nezmysel.
    Rovnako k sebe nemusia mať tak ďaleko ako sa to snažíš vykresliť. Ty to opisuješ ako dve deti z jednej rodiny. Ja to odkontrujem ako jeden a ten istý človek. Teda poznala si človeka, čo bol ten ,,vyvrheľ,, a stretneš ho o 10 rokov, má rodinu, VŠ, slušňáčik. Alebo naopak. Ono to, do akej polohy ste to s bastardom postavili je smiešne.
    Celé správanie je ovplyvnené výchovou. Lebo samo o sebe nie je nič dobré ani zlé.
    Vychováva ťa celé prostredie a vychovávaš sa aj sám.
    Samozrejme, keď začneš nezmyslene dumať prečo je niekto feťák alebo humanista, zamotaš sa ako si sa práve zamotala.
    A z toho nikdy nevýdeš, pokiaľ konečne nezačneš aspoň rozlišovať základné pojmy. Prvým pojmom je výchova. Ale to je na začiatok asi dosť ťažké, takže by som sa vrátil radšej k pojmom ako feťák a humanista, ktoré BY MALO BYť OVEĽA ĽAHŠIE NAUČIŤ VÁS POCHOPIť RESP. ASPOŇ (NE)POUŽíVAť.
    Nemyslím teraz na to, že tieto pojmy Vám splývajú 8)
    Ja by som začal tým že si aspoň trochu oprášim, čo bolo na ZŠ – renesancia, humanizmus a keď nie, tak by som si pozrel nejakú humanistickú stránku – napr. Národný inštitút.

  207. Jaj dobre trochu jednoduchšie:
    Nie je len tak náhodu, to čo proklamuje združenie HH priamou definíciou humanizmu?

  208. antifa: no to co som opisala je moja osobna skusenost …. takze viem ze je to tak, nech ty to obratis ako kolvek …. tak isto k tym narodnym povaham..poznam kopec ludi z nasich kruhov, ktorych rodicia k tomu nikdy neviedli …. dokonce dnes, ked su dospeli im to stale zakazuju a vyhrazaju sa roznymi “opatreniami”

  209. antifov brat je asi normalny preto s tym nesuhlasi 😀

  210. nie si veriaca – ale veris ze zidia cosi spravili – aj ked na to nie su ziadne dokazy – ale musia za to podla teba trpiet – dobreeee – zaujimalo by ma ci by si to aj povedala niekomu s vaznym vyrazom do oci, alebo tie nezmysly tlachas iba tu, ked ta nikto nepozna

  211. admin, hlavuhore
    Ty si dievča trochu pletieš pojmy.
    Neviem prečo, niekto kto má iq 136 jednoducho nedokáže pochopiť obyčajné slová a nakoniec ešte obviní z prekrúcania:
    Pozri dám ti pralelu:
    Máš hafana.
    Ja ti poviem,že to čím dnes ten pes je, je z 10% o jeho dannostiach, talente, osobnosti…nazývaj to ako chceš a 90% je o výchove.
    Ty mi na to odpíšeš, že 2 psy rovnakého pohlavia, rasy veku, súrodenci boli vychovávaní jednou a tou istou osobou, dostali teda úplne rovnakú výchovu a keď prišiel sused, jeden po ňom skočil a druhý nie.
    To je paralela čo si urobila Marekovi.
    Ako si takýto prístup mám vážiť??? Vôbec si schopná to pochopiť že to nie je argument a on voze a ty o koze.
    Je všeobecne známe že talent je možno 10% a ostatné je výchova.
    Ale však hovorím začali sme pre vás asi s veľmi náročným pojmom. Samozrejme, že keď nemáš tých 10% – žiaden talent, žiadne danosti atd, je ti tých 10% nanič, lebo lietať sa nikdy nenaučím a géniom nebudem, lebo tých 136 nemám. Proste mi to nebolo dané.
    Ale to je zas o niečom inom. Či sa vieš dobre biť alebo si dobrý hudobník, alebo už len to že rozprávaš alebo vieš písať, počítať, že máš cit, dokonca či si empatická je za predpokladu splnenia tých nutných 10% už len o výchove.
    Matematicky sa to vyjadruje keď dobre pamätám, že tých 10% je nutnou ale nie postačujúcou podmienkou.

    Teda mne z toho celého v širšom kontexte tohto blogu vychádza iba jedno: Keď ste skutočne väčšina tak vzdelaní, väčšina kolo blogu máte schopnosti chápania postačujúce na zvládnutie VŠ, tak ste buď :
    – totálni provokáteri
    – robíte si z tohto celého úplnú priznám za seba veľmi podarenú kamufláž
    – zločinci, takto manipulujúci menej inteligentných z ,,vašich radov,,
    – ALEBO je národný socializmus absolútnou krízou osobnosti

  212. HH -to bolo niečo k národnej povahe?
    Nepochopil som , nevadí. Možno vysvetlíš.
    Či si to uvedomuješ alebo nie si tu na národnostné povahy špecialistkou. No príznačne iba na niektoré, však. Z tvojich vyjadrení by som mohol spísať aj menšie brožúrky na tému rómska povaha a židovská povaha. 8) . Na tému slovenská povaha? Nič. Samozrejme je pekné proklamovať že my nie sme PROTI my sme predsa ZA a v prvom rade sme proslovenskí. Len neviem ako niekoho o tom chcete presvedčiť, keď si máme možnosť urobiť slušný prierez názormni na to, čo sú židia a rómovia zač a čo sú slovenskí ľudia o tom nechyrovať. To že sa tu vyskytne nejaká zmienka o slovanských božstvách a 1. SR ?
    Zaujímavé je, že národní socialisti sa podrobne zaoberali národnostnými povahami i vonkajšími znakmi, črtami …. . Máme od nich presne povedané, akí sú v prvom rade nemci, potom nám pekne povedali aký je slovák, maďar, rus, poliak, čech……….
    Neviem síce čo mám doma, ale presne viem čo majú doma ostatní – dobrý prístup.

  213. zaujimave rozhovory sa tu vedu odvtedy co som tu nebol… aspon je vidiet, ze kazda minca ma dve strany a kazdy ma svoju pravdu. a aj ten, co pise mudro, moze napisat obcas nejaku hlupost. sympatickejsie su mi vsak myslienky cloveka, lebo sa mi dost podoba na nasho ucitela, ktoreho doost obdivujem 🙂

  214. clovek..ale ti ktori uznavaju fasizmus v tejto dobe, nemaju povacsinou ani paru o co ide. maju predstavu toho, ze Hitler, ktory mal dost problemov a komplexov v sebe a ktory sa aj napriek vsetkemu vzoprel a sfanatizoval ludi, ze bol uspesny a bol na cele toho, ked sa vyvrazdovali ludia jemu nesympaticki. dalej si nastudovali seversku mytologiu, coby rozpravky, kde tiez videli, ze len ten kto je temny, zvitazi, a este k tomu teoria nadcloveka a bolo to 🙂 nasim dedinskym nackom je maximalne jedno, ci je clovek Zid. ak si s nim rozumeju tak ok, idu aj na pivo a ak nie, tak sa idu mlatit rukami nohami. ide im hlavne o to aby si ziskali respekt tym, cim si ho ziskal Hitler v Nemecku. daju si mikinu Thor a idu s vyrazom “zabijem ta” do senku…
    netusia, ze vyvrazdovania Zidov boli daaaavno pred Hitlerom a ze on sa len zviezol s historickymi udalostami…

  215. marek: ano mas pravdu, vsetci, co mame iny nazor ako clovek sme sprosty fasisti, nacisti a blbci .. ide nam len o to ako niekoho nenavidiet a mlatit koho zbadame, nic nam nevravi historia od vyhnania zidov z izraela, cez rozne zidovske geta napriklad aj v ba alebo viedni az po to ako teraz vsetci trpime dozivotnym hriechom za spachane zlo na tejto vyvolenej skupine obyvatelov, doma mame kazdy tajnu miestnost ovesanu hitlerovymi portretmi a hakovy krizmi a denne sa tam aspon 3x modlime …. a potom si sa zobudil a mal si ruku v serbly, ze?

  216. alkoskins do plynu to niesu NS ale nacipunkeri

  217. JK pravdepodobne neexistoval? myslim si, ze vklude mohol existovat nejaky clovek, ktory sa volal Jezis Kristus, ale to, ako ho poznaju ludia, moze byt len mytus. ved aj biblia je v podstate len kniha plna metafor. nemame ju brat doslovne a ani to, ze Kristus bol spasitel, nemusi byt uplna pravda. mozno len pomahal chudobnym, alebo siril vieru, vzdelanie… a preto ho nadanasaju teraz ludia, ktory sa mozno aj mylia v tom, ze bol “svaty”
    adminka..my musime platit za hrozy vojny, tak nech oni trpia za to, co spravili? ich predkovia si chcela asi dopisat, ze? tak aj my mame potom trpiet za to, ze sme ako narod poslali roznych ludi do koncentrakov pocas druhej svetovej? ja si nepamatam ze by som take nieco robil…
    k tej vychove..to, ze mali rovnakych rodicov, neznamena, ze dostali aj rovnaku vychovu. navyse vychova nie je len na rodicoch, ale aj na skole, priateloch a na prostredi, v ktorom ten clovek vyrastol.

  218. marek: myslela som vseobecne, ze musime platit za to co sa stalo cez vojnu .. kebi si si precital mnohe sionisticke platky a vyhlasenia, by si zistil, ze to tak je … oni chcu aby sme za to platili .. a nevrav, ze to tak nie je …. vzdy ked sa niekde stane nieco zidom tak sa pise o tazko trpiacom narode, o ukryvdenom narode… slovo holokaust a vyvrazdovanie je najlepsia zbran na obhajobu aku maju … a nevrav, ze to tak nie je … to by som mohla ja behat a vykrykovat ako moja rodina a predkovia trpeli za husitov a komunistov, niekto by zase mohol ako jeho predkovuia trpeli za Rakusko Uhorska a tak by sme mohli vsetci krycat donekonecna…ale to je hystoria, tak naco to vytahovat, vsetci by sme mali zit tym co bude a nie tym co bolo ….

  219. OMG anarchisti choďte si ošťať hlavu a hľadajte miesto na presadenie názoru niekde inde ako tu
    Feťacke sračky!

  220. adminka..asi mas viacej informacii o tych Zidoch a tak, ale ten prispevok, co si napisala 16. aprila, je dost mimo. nepovedal som, ze vsetci, co maju iny nazor su fasisti alebo nackovci… neviem z coho si to usudila… a to, ze mame nejake nazory rozdielne, neznamena, ze ich mame vsetky rozne. niektore mozeme mat aj spolocne, cize je hlupost to, ako si pochopila to co som napisal a naco si reagovala tym prispevkom.
    k tym sionistom sa vazne nevyjadrujem, lebo nemam ani tucha o com to je i ked mam doma jednu knihu “Odhalenie Sionu” ale je dost hruba a posobi dost komercne na mna, cize nemam nejaku chut sa do toho ani pustit.
    rozdiel medzi tebou a Zidmi je v tom, ze Zidov zabijali skrz holokaust a teraz ich este stale niektori “verni” antisemitisti prenasleduju. zato tvojich predkov zabili, ale ty uz mozes byt vklude, nic konkretneho na teba nema vacsia skupina ludi. oni su odsudeni uz len za to, ze su Zidia… a to, cim sa ohanaju Zidia, tym sa ohana aj vacsina nackov, ktori spominaju na Tisa… a Holokaust pokial viem tak nebol nejak dlho dozadu… nie je to daleka historia, preto sa tym vela ludi zaobera. ak ale nechces riesit historiu, tak preco ju riesis? uz je to tu rozbehnute, uz nezastavis debatu o tom co bolo.
    bastard..alkoskins nie su nacipankeri. teda niektori aj su, ale povacsine su to oikaci
    apríl 17th, 2009 o 8:02 popoludnia –> jasneee 😀

  221. marek: napisala som to na zaklade toho co si pisal ty, aspon som to tak pochopila..ak zle tak prepac … proste len ma uz velmi vytaca, ked moj 50 rocny kolega ..obycajny chlap vidi rozdiel medzi nacionalistom a fasistom a mlady ludia, afa a novinary a podobna chamrad stale dokola melie, ze je to to iste ….tu knihu nepoznam tak sa neviem vyjadrit …. ale ja som par knih citala..aj pre aj proti a preto mam nazor aky mam … je dokonca mnoho zidov, vzdelanych “osobnosti”, ktory odisli z Izraela a verejne kritizuju sposob akym sa tam “vladne” a niekam smeruje …. ja nepopieram, ze zidia za vojny trpeli najviac… ale preco sa s tym mame donekonecna zaoberat? trpeli aj ludia v ruskych gulagoch, cigani za vojny, poliaci … a tych nik neriesi .. to je na tom to, co cloveka nemoze nechat chladnym … tak isto aj to, ze ich stale niekto prenasleduje .. to nie je pravda … dnes je na to mnozstvo zakonov … neriesim teraz spor palestina izrael .. to je o niecom inom a je to tam vzajomne …

  222. Marek, Sion a sionizmus su dve rozne veci

  223. v pohode 🙂 takych ludi co sa nevyznaju je dost. mne si na zaciatku vysvetlila o co ide a aj ked mi to nejak neislo do hlavy najprv, ze ako moze niekto chciet lepsiu buducnost pre biele slovenske deti a zaroven nebyt fasistom… (ved to bola fasisticka ideologia ponechat na svete len jednu rasu) ale ked som tak nad tym porozmyslal, tak je to uplne normalne ze aj taky antifak (teraz nemyslim toť sudruha, ale vseobecne) moze chcet to co ty a iny sympatizanti Hlavy tam hore…
    mne sa napriklad tiez dost casto stava, ze niekto zisti, ze pocuvam punk a automaticky som pivny zavislak (pritom mi pivo ani trochu nechuti), alebo mam dlhe vlasy a som antifak, co len provokuje svojou vystrednostou. ved to tu stale omielam dookola, ale asi to nie je take jednoduche pochopit, ze mi ide o to, aby sa neskatulkovalo, pretoze nemoze mat kazdy nazory podla nejakej schemy..prirucky…
    Vasil, dik za ozrejmenie 🙂

  224. Sion je hora v Jeruzaleme. Neskor sa stal metonymiom Salamunovho chramu v Jeruzaleme. Tvoja kniha je o Sionskom priorstve, ktore samo seba povazuje za pokracovatelov Templarske radu a je plna zaujimavych myslienok, konstrukcii a fabulacii. Doporucujem precitat 🙂
    Slovo Sion pouzivaju aj rastafariani na oznacovanie slobodnej zeme (rozumej bez otroctva) v oblasti Etiopie.
    Sionizmus je politicke hnutie, ktore zalozil teodor Herzl. Je zalozene na “navrate” vsetkych Zidov do Izraela. Razia cestu Izrael uber alles, vsetkych ktory ho nerespektuju zvyknu oznacovat ako antisemitov, utocia dokonca aj na antisionistickych Zidov zotrvavajucich v diaspore. Na isty cas ho OSN oznacil za formu rasizmu.

  225. marek – chodis na fifuk v BA?
    jaaaaaaaaaaaaaj – adminka – mladi ludia asi preto nevidia rozdiel medzi fasistami a nacionalistami asi preto ze ten rozdiel je taky malicherny ze ani za to nestoji – a sice sa jedna len o tie slovicka – ak sa jedna o ciny tak ste jedna banda – ci uz nacionalisti, fasisti alebo prahsprosti rasisti ci hateri – ani jednemu z vas nevonia humanizmus, zidia romovia ci antifasisti – tak preco medzi vami robit rozdiel?
    nepotrebujem mat pochopenie pre nejakeho narodniara ktory o sebe vehementne tvrdi ze on nie je fasista a hitler bol idiot – ked si napr. s tymi nenavidenymi fasistami zajde na neonacistricky koncert, alebo podporuje a propaguje neonacisticke kapely, alebo chodi s tymi nackami na pivo a z casu na cas si s nimi udrie do spolocneho nepriatela – kolkych takych poznam ajajajaaaaaaaaj – “ja nic, ja mam rad iba seversku mytologiu” alebo “ja som vlastenec a nie rasista ci fasista” – vtipne je ze takito maju doma veci ako kratky proces, juden mord, ancestors a podobne sracky ktore si moc servitku pred papule nedavaju.
    mimochodom – poznam aj starsich “panov” ktori sa budu oznacovat roznymi “uslachtilymi” narodniarskymi titulmi – ale v skutocnosti su to stupidni neonacisti – vypadne s nich take ze hitler mal tu pracu dokoncit, romov zasadne odmietaju nazyvat inac ako ciganske svine, a kazdy chlap s dlhymi vlasmi je pre nich fetak, anarchista, satanista a najvacsia hrozba spolocnosti – to su ti nasi vlastenci medzi ktorymi vy tak radi rozlisujete rozne nuansy – no pre slusneho cloveka su vsetci jeden NEONACISTICKY ODPAD !!!

  226. fuuuha..tak taketo veci som vazne netusil. zaujimavo to znie, dedincan. asi si precitam aj tu knihu 🙂
    clovek..fifuk? nie..ani neviem co to je…
    mozno mas pravdu a mozno nie, clovek. tak ako ty mozes vidiet rozdiel medzi hippiekom, pankacom a antifakom, ktori maju spolocnu myslienku humanizmu, tak aj “oni” mozu vidiet rozdiel medzi nacionalistom, nacistom a fasistom. akurat vcera som siel s jednou babou…ma sice 15, a naposledy kecala o tom, ze “hitler? moooze byt” ale dost ma zaskocila otazkou, ze preco mam na odznaku preskrtnuty hakovy kriz a na nom ze “prec s fasizmom”… a pritom hakovy kriz mali za symbol nacisti, nie Taliani. noooo….. a spolocnou myslienkou tej dalsej skupinky zas je, ze chcu lepsi zivot pre bielych. nemusi to automaticky znamenat, ze su nacisti, ci rasisti. ako “oni” nevidia rozdiel medzi “nami” a povazuju nas za tych, co mlatia nackov, tak “my” povazujeme ich za nackov, co mlatia antifakov..pritom to tak nemusi vobec byt.

  227. marek: som rada ze si pochopil pointu tohoto vsetkeho, clovek je jednosmerne zaslepeny a vidi len svoju pravdu .. vidi len to co chce on … ja to poviem tak blbo, ukaz mi na minimalne slovensku jedneho dospeleho cloveka, ktoremu by nevadilo, ze cigani v osadach nic nerobia a kazdy z nas na neho prispieva? Skus sa opytat svojej mamy a otca, odpoved bude podla mna jednoznacna, ale to este neznamena ze tvoji rodicia su fasisti alebo nacisti a vlastne nie su pre to ani rasisti, tak preco ja ano? Keby bolo na mne zrusim socialne davky pre ludi, co nikdy nepracovali a zavediem povinne pracovat. Keby hned len odpadky zbierali popri ceste, ale nieco by robili o to tu ide. Ked sa stane, ze niekto pride o pracu prosim, nech dostane socialnu pomoc, ved si na nu v podstate vytvarame kazdy fond .. to je taka polozka na vyplatnej paske ze poistenie v nezamestnanosti:-) … ale bolo by tvojou povinnostou sa zamestnat a nie teraz zit s tej socialky … to len tak velmi zhruba …. a dost by ma zaujimalo, co je na tejto myslienke rasisticke …ze clovek?! … vobec nechapem osobne, co je zle na tom, ked chcem aby sa moja rasa … biela… mala dobre … myslim, ze je to uplne prirodzene ….. a k tomu co ti povedala ta holka … svata pravda … toto je ten najokatejsi dokaz toho, ze mnohy z vas bojuju o proti niecomu ani nevedia comu, miesate hrusky z jablkami

  228. clovek banalizuje vyznam ras, dokonca ich odmieta, ale to mu neprekaza nazyvat ludi rasistami. Trocha schizofrenicke.
    Admin, clovek to nechape, pretoze asi nebude z rovnakej rasy ako ty. Mozno je jeden z tych, co najviac kricia o rasizme, ale ked sa hovori o nich, tak to vyzera takto http://poznanie.wordpress.com/2009/04/21/konferencia-o-rasizme-v-zeneve/

  229. admin kazdy na slovensku je aspon kusok rasista kazdemu vadi co robia cigani ale kôli tomu si nebudem davat do nicku 88 alebo ine nacisticke pičoviny. ked niesi nacistka tak si ho mala odsudit a nie s nim suhlasit. aj ta nacisti nikdy nic nedosiahnu akourat niekoho zbyju alebo niekto zbije ich. fuck the facist

  230. noo..keby aspon tie peniaze isli skutocne tam kam maju ist. tuto stredu pravdepodobne pojdeme do Mojmiroviec, kde sidli nejaky urad pre vyplacanie davok. v podstate ani neviem co tam robia, ale ideme skontrolovat, ake maju auta a co tam v skutocnosti robia. konkretne sa jedna o jedno dievca (osemnastrocne a biele keby nieco) co sa “stara” o Romov….som velmi zvedavy ako to dopadne. ale viac by ma stvalo keby tie peniaze sli jej ako na ciganov… v podstate je to mrhanie ak davame peniaze na ciganov, ale davat to nejakej pubiske, ktorej vybavil niekto pracu na “spravnom” mieste tak to uz je aj zlocin podla mna… a ona si tam urcite vysedava pri nejakom facebooku, ci booome alebo pri jakej kravine a nic nerobi…
    co sa tyka tej wPOWER, tak TA podla mna tiez nevie o co ide. prejavuje sa len urazkami, cize..no… nekomentujem
    davam anketu..CO POVAZUJETE ZA DOBRE, POZITIVNE NA NACIZME, CI FASIZME? za odpovede dakujem 🙂

  231. marek: ja viem, ze aj bieli robia pre ciganov .. a mnohy dokonca z nadsenim … mam jednu nieco ako lepsiu znamu, ktora je biela a vystudovala v nitre tu romsku fakultu .. sory ak som to nenazvala presne … a pracuje v nadacii inforoma ak este pracuje dlhsie som s nou nebola .. a na druhej strane je pravda, ze aj vdaka nej viem, ako to s ciganmi naozaj je … videla som fotky z letanoviec ked ich vtedy pravidelne zaplavovalo a ked mi dotycna vravela ako sa stazuju, ze im zatapa kadibudku, preco asi ked ju mali postavenu nad potokom? a ked im tyto z nadacie povedali, ze maju vykopat jamu “prostred”osady a tam to postavit a nie s prepacenim stat a srat do potoka tak na nich pozerali ako na sprostych, ze kto by preco kopal jamu …. a takychto zazitkov mam od nej celkom kopu …
    a jajaj … mam niekde 88 a podobne veci? tak neplet piate cez deviate …

  232. ale ved o to ide, ze ona mozno vobec ani nerobi! vsetko ide jej na net a auto a tak…
    😀 naco by prosim ta kopali jamu ked to moze ist rovno prec potokom bez toho aby preto nieco urobili 😀 kazdy si ulahcuje pracu 😉 a oni nad zlozitejsimi rieseniami ani nerozmyslaju

  233. O čo ti vlastne ide admin? My ničomu samozrejme nerozumieme, a ty rozumieš aspoň sama sebe? Ja som tiež rasista a mám tisíce ďalších slabostí. Je minimum ľudí čo by nemali v sebe nemali mimo úplne rasovo zmiešanej spoločnosti rasové predsudky. Jediným človekom o ktorom to môžem tvrdiť je moja mama a skutočne ju obdivujem.
    Mimo takto výnimočne vzácnych ľudí sme rasisti.
    Aký má zmysel stavať sa proti tomu? Poznám vynikajúcich ľudí, väčšina z nich čím su obdivuhodnejší, tým sami seba považujú za viac nemožných 8). Jasené ty si z Marsu, ja z Venuše a nikdy sa nedohodneme 8).
    Mám 2 kámošov – jeden je výnimočný človek, silne veriaci, ten typ čo by ani muche neublížil, druhý je kňaz, jeho spovedník. Obom nesiaham po členky. Ten prvý sa každý 1. piatok v mesiaci spovedá ako najväčší ,,hriešnik,, a fakt netuším z čoho – to vieš spovedné tajomstvo.
    Iná príhoda k tomu čo chcem povedať:
    Na jednom tréningovom celosvetovom stretnutí bola aj moja dlhoročná priateľka. Pri jednej hre boli rozdelení do skupín. Každá skupina fiktívne vyslala jedného zo skupiny na let balónom za istým cieľom. Na balóne sa vyskytol problém na šírom mori, kde bolo jasné že so súčasným zaťažením to ďalej nepôjde a balón skončí v mori. Kámoškina skupina mala na palube balóna mladého chlapca z Maďarska cca 20 rokov v plnej sile. Ľudia vyhodili všetko z balóna okram vysielačky ktorou ešte mohli konzultovať s ostatnými mimo balóna. Potom sa každý z paluby mohol obhajovať prečo nie on. Bolo tam dievča, aj starší pán, ten sa obhajoval, že má deti o ktoré sa ešte musí starať atd. Skončilo to tak, že sa nakoniec sám dobrovoľne obetoval práve mladý maďar. Vtedy ho zas spontánne začala obhajovať jeho skupina a správnosť rozhodnutia spochybnili aj ľudia z ostatných skupín. Niektorí na zemi sa zas odmietli akokoľvek zapájať akoukoľvek radou.
    V tejto situácii vystúpila moja kámoška cca takto:
    Nikde nie je povedané, čo bude s balónom ďalej, možno o hodinu o dve budeme tento problém riešiť opäť bez prvého chýbajúceho. Samozrejme treba zvážiť či hneď nevyhodiť vysielačku, či sa majú všetci vyzliecť, či podľa situácie práve toto nemôže viesť k ich záhube…….. rozhodne však nesúhlasím aby sa obetoval dobrovolník. Je fyzicky najzdatnejší. V prípade pádu balóna je najväčší predpoklad, že práve on prežije a dopláva na breh……… koniec koncov práve on môže zachrániť aj druhého, lebo nikto iný na to nemá predpoklady. Dievča je slabé, muž v rokoch to tiež už nezvládne…………..
    Na to jej chalanisko z balóna povedal, že je fašistka.
    Čo na to povedala ona?? Že jááá fašistka??? A po kratučkom odmlčaní: Nikdy by som sama o sebe nepovedala že som fašistka, ale tu som si uvedomila, že chlapec má pravdu.
    Príbeh je skutočný, takto vyrozprávaný samotnou hlavnou hrdinkou.
    Otvor oči, otvor myseľ.
    A že netušíš o čom to zas meliem – nevadí.

  234. vazne velmi komicke – ako sa starate o nejaku “vasu rasu” 😀 😀 😀 😀
    – rovnako ako to neustale vykrucanie sa ze tato fasizoidna stranka nema s fasizmom nic spolocne 😀
    uz len tym ste blbi ze tu niekoho delite podla etnickej prislusnosti, myslite si ze inteligentneho cloveka zaujima aky ma kto povod ci ako vyzera? na to mozete namotat iba totalnych kretenov – ako ste vy sami.
    mimochodom – keby ste takemu skutocnemu NS-akovi pred alebo pocas WWII povedali nieco o vasej “bielej rase” tak by sa vam tak vysmial do oci ze by ste sa z toho posrali – odkedy su slovania, alebo slovaci nejaka seriozna rasa – pre skutocnych fasistov sme boli otroci – a tak to malo podla nich aj ostat – otroci ktorych bolo potrebne zneuzit v prospech arijcov – za to nas povazovali -aj preto su tie vase sucasne neonacisticke sracky uplny nezmysel – musite byt riadne blbi, nevzdelani ci nechapavi a zakomplexovani ked sa tu ohanate pojmami ako NS a nejaka 😀 😀 “biela rasa” 😀 😀 😀

  235. clovek..s tym prvym odsekom ani tak nesuhlasim, aleten treti…….ten je ok 🙂

  236. uz len tym ste blbi ze tu niekoho delite podla etnickej prislusnosti, myslite si ze inteligentneho cloveka zaujima aky ma kto povod ci ako vyzera? na to mozete namotat iba totalnych kretenov – ako ste vy sami. precitaj si talmud 🙂 a potom pis nieco take ale jasne ze povies ze to nieje pravda ze sa to vymyslelo a podobne

  237. clovek: ty si bud chuj .. a to som nenapisala to, co mam na jazyku … alebo maximalny ignorant …. kto tu kde kedy pisal, ze Slovaci a Slovania su rasa? … myslim, ze mi a nie len mne zacinas uz vazne liest na nervy … bud sa spamatas alebo dostanes ban … vsetko ma svoje medze aj moja chut nechat mna a ostatnych ludi stale urazat a ty nerobis nic ine … chodi sem kopec ludi, co nemaju taky nazor na svet ako my, ale nik nie je taky arogantny a agresivny voci nam ako ty, marek, antifa …. nesuhlasia s nami .. OK .. ale snazime sa viest normalny dialog .. pokial mas zaujem zmen svoj styl pokial nie … napis dalsi clanok na antifa.cz o tom, ako ti hnusny “fasisti” dali ban na svojej ” fasisticke” stranke

  238. marek: a to je pointa veci, ktoru treba vyriesit .. inak cigansky problem bude stale mor pre krajinu …. lebo cigansky problem tu je, nech sa budeme hned vsetci tvarit neviem ako humanne … treba ich naucit rozmyslat a pracovat, nie len do nich stale cpat peniaze a pomoc, ktora vo vacsine pripadov aj tak minie svojho ciela a ucinku … ale aj ked s nami nesuhlasis, musis sam uznat, ze keby som niekde zacala verejne s tymto vystupovat hned ma obvinia z rasizmu, ale co je na tom rasisticke? ze chcem, aby prestali byt pritazov pre nas vsetkych? aby aj oni nieco davali a nie len brali? …. nechcem ich vyvrazdit ani nic podobne .. chcem, aby sa stali prospesny pre spolocnost tak ako je spolocnost prospesna pre nich .. lebo povedzme si uprimne, ako dlho je takato situacia unosna? Kolko generacii este dokaze takto zit? …. pri sucasnom standarde nebude mat coskoro kto robit na dochodcov a je dost pravdepodobne, ze dochodcovia ani nebudu, bud sa hranica dochodku posunie tak vysoko, ze sa ho skoro nik nedozije alebo sa zrusi uplne … po “ukonceni” krizi bude velmi vela chudobnych a na hranici chudoby zijucich ludi .. myslis, ze budu mat stale chut podielat sa ci uz ty “vecne pracujuci alebo chudobny dochodcovia” alebo ty ludia co nebudu mat sami nic na vydrziavani si niekoho, kto sam nic neprodukuje? …

  239. antifa: pis prosim ta kratsie prispevky … tak o polovicu ….
    a o co mi ide? ja som tu ten co tvrdi, ze rasizmus nie je iba my sme rasisiti hnusny fasisti? .. som sa tu niekde tajila s tym, ze nemam rada ciganov? ale zase nie je to z dovodu ze su cigani ale je to z dovodov ako sa spravaju a ziju … ak som preto zla … no rozostupte sa nebesa a udri do mna blesk:-) .. hm mas fajn kamosov aj ja mam kamosa pastora a? inak som nepochopila preco by mala byt ta tvoja kamoska fasistka? Vy ste uz vazne vsetci nenormalny? alebo ja som blba .. neviem..ale na jej rozhodnuti nevidim nic fasisticke .. bolo to podla mna rozumne rozhodnutie o preziti

  240. No hej admin nevidíš, ale však ja píšem o nej. A prečítaj si poslednú vetu. Ja som nepochyboval o tom, že to nepochopíš.
    A keď na ňom nevidíš ty nič fašistické, z toho vyplýva že máš názor na to, čo fašistickým je.
    No to by som si teda od teba strašne rád vypočul.

  241. no pockaj… a sloboda prejavu??? ak ti niekto lezie na nervy, tak jednoducho ignoruj! mne sa napriklad tiez dost nepaci ked da niekto komentar jak keby prave padol zo stromu..uz len ta 88 ma vytaca za menom a ak takych tolerujes, tak preco netolerujes aj inych? lebo tu stale pisu co, si myslia? ale ved na to ma kazdy pravo. vobec si nemyslim, ze clovek ma za ciel provokovat niekoho. pise fakty alebo jeho nazory a nie to co je prave “in” v tlupe jeho kamosov. lebo pisali sem aj taki kedysi… a to bolo uplne o inom. ak naozaj neuznavas nacizmus (nejake myslienky mozno) ale ak nie si vyslovene fasistka, tak potom spravodlivo davaj ban aj takym ako napriklad Whiteman, SSman…
    pravda je, ze zijeme v predsudkoch. antifa proti hocikomu kto ma nieco spolocne s thorsteinerom a ti druhi..neviem ako mam nazvat, mozno nacionalisti…hm… ti maju zas predsudky voci dajme tomu humanistom. ale take silne su tie predsudky, ze privrzenci tej ci onej strany nevedia pochopit, ze opacna strana nemusi byt zla (v KAZDOM cloveku je zlo i dobro). ja som bol proti nackom, fasom..aj odznak som mal ze antifa, ale bolo to preto, lebo som chapal antifa ako dobro, ako tych, ktori riesia veci s kludom a bez nejakeho zbytocneho mlatenia a tych druhych ako tych co chcu bit, a preto ich treba skludnit. teraz (sice zrazu ale..) viem, ze to tak NIE JE! a ak na to niekto nepride, tak ho ani netreba odsudzovat (mozno to pisem uz len kvoli tomu, pretoze som bol v situacii dotycneho, ale zaroven mozem objektivne povedat, ze to odsudzovanie nepomoze).
    teraz k “romskej otazke”..cigani tu boli dlllllho dlho a nikomu nevadili. robili to, co ini neurobili uz len z principu (napriklad pracovali ako kati, pretoze to bola podradna praca, ktoru nikto nechcel robit). moderna doba a globalizacia im ale berie moznosti zit tak ako zili a preto ziju teraz tak ako ziju. pokial sa budu kopat kanale tak to bude v poriadku ale co potom ak budu uz vsetky kanale vykopane? mozno zacnu upratovat (..paradox..). na druhej strane ale ide o to, ze cigani su kultura, ktora zije dlhe starocia a je sama sebou. my, ako Slovania, sme kulturu ani neudrzali a ak este nejaka ostala, tak ta tiez vymizne vdaka globalizacii… chceme ich naozaj prisposobit aby zacali chodit do skoly..pracovat..zit europskym trendom? potom to ale uz nebudu cigani, ale v podstate len otroci doby. kto nam potom bude vyberat smetiaky a a zmensovat mnozstvo odpadu, ktore my, europania, nevyuzijeme, pretoze je to pod nasu “uroven”? viete kolko veci vyhadzujeme kazdy rok a ktore sa daju este pouzit? namiesto nich si kupime nieco co davaju v telke a cakame, ze z nas budu vsetci paf… romska otazka… to je nieco take ako je otazka obriezky… starame sa do niecoho do coho nas nic. ja som za to, aby sa im prestali davat davky, aby neboli ziadne bonusy pre nich, ziadne zvyhodnovanie. to by celkom postacilo a mali by ste pokoj od nich. isli by niekam dalej kde by im to vyhovovalo iac. som zvedavy, ci by EU aj potom tolko riesila, ze sme rasisti, keby sme naozaj zruzili tie davky a oni by im tam prisli hromadne… urcite by ich vitali na zapade s otvorenou narucou 😀 ale..aj tak by potom isli peniaze z EU na nich, len do inej krajiny plus peniaze z dani ludi, co pracuju v danej krajine. cize je to problem systemu politiky globalne a nie nasa slovensko-romska otazka

  242. az teraz som si vsimol, ze antifak napisal nieco…
    waw! to je jak z filmu vystrihnute! kokos..len nechapem preco ju nazval fasistkou..sorry za nepochopenie……… a taktiez sorry adminke za “dlhsi” prispevok, ale mal som “slinu” 😀

  243. ja tu neriesim ci su slovaci resp. slovania “nejaka rasa” – pisem o tom ze keby ste skutocnemu nackovi pred vyse 60 rokmi zacali vykladat nieco o vasom “arijskom” povode a tie dalsie nezmysly tak by to od vas bral ako dobry for.

  244. bastard – ty si cital talmud? v hebrejcine?

  245. nie v cestine z lava do prava a nie cely iba tie super pasaze 🙂

  246. clovek, neviem, zase pleties fasizmus a narodny socializmus dohromady. Kurva (sorry za to slovo), neucia ta na skole, ze mas argumentovat faktami a nie dohadmi?

    A zase mi neda sa opytat, co ta studia?

  247. Prečo by sa nemohol pliesť fašizmus a nacizmus (národný socializmus) dohromady?
    Len preto, že niekde dnes útočia fašisti na národných socialistov, dištancujú sa od nich a pohŕdajú nimi?
    Alebo preto, že niekto vyhlási, že fašizmus bol taliansky? 8) Fašisti boli v Španielsku, Argentíne, v Československu, Nemecku, Poľsku, Rusku, Maďarsku, Francúzku, Anglicku…………….. A nie len boli aj sú. Preškrtnutý háková kríž s nápisom stop nazis je rovnako v poriadku ako s nápisom antifa alebo proti fašizmu a pod. bez ohľadu na to či pobúri anglických fašistov, u ktorých je veľmi zaujímavé, že si nevšimli na dobových záberoch zdvihnuté pravice na demonštráciach ku ktorých odkazu sa hlásia.
    Ale načo zachádzať tak do minulosti a ďaleko. Keď už ťa učili argumentovať, tak argumentuj. Prečo je nesprávne nazvať Adolfa fašistom a jeho režim fašistickým?
    Zaujímavé, že sa obúvaš do odporcu fašizmu a nacizmu, u ktorého je ,,spletenie dohromady,, okrem 1000 dôvodov úplne prirodzené už len tým, že má voči obidvom odpor.
    To ako by som sa pýtal zástancu zachovania čistej rasy, prečo pletie dohromady mulata a mestica (pardón za trochu pejoratívne prirovnanie bez pejoratívneho štýlu)
    Prečo sa napr. neobuješ do jeho vyznavačov ktorí napr. v susedných Čechách bez problémov prechádzajú od formálne zaniknutých národných korporatistov k DS, NO a pod., na demo máš tých istých ľudí. Opäť podotýkam, to sú ľudia nie PROTI ale ZA.
    Tieto debaty faško-nácek tu išli vždy zo strany priaznivcov webu dostratena nech som sa akokoľvek snažil nahadzovať na smeče. Ale to si tu ešte nebol. Tak rád otvorím debatu po x-tý krát.
    Otázka na admina: Je tu povolená propagácia fašizmu? To len pre prípad vývoja tejto debaty, keby som mal podložiť napr splynutie a vzájomný dištanc fašizmu a NS.

  248. Na vysvetlenie pre Mareka.
    Toto je príbeh, ktorý by sa ďalej rozoberať nemal. Podľa mňa niečo ako náboženské náučné príbehy – kresťanské podobenstvá, budhistické koany, alebo hoc bájky. Je to proste ukončené. Ale urobím výnimku.
    Asi si to uzavrel štýlom podobným adminovému.
    Sú tam stovky rovín aj mimo tej na ktorú som poukázal, kde nie ja, ale sama aktérka, matka dvoch detí, považuje nakoniec svoj postoj za fašistický.
    Pre zmenu sa na to pozriem z pohľadu chalana (Silviu považujem skutočne za uzatvorenú). Viac menej je predvídateľné že to bude on alebo muž v rokoch. Čo vieme o jeho pohnútkach. Je to z jeho pohľadu určite správne rozhodnutie. V prvom rade jeho vlastné rozhodnutie. Nevieme či principiálne alebo banálne.
    Budem sa zaoberať iba tým banálnym.
    Je to mladý človek, čistá duša, nezaťažená.
    Čo mu napr. mohlo prebehnúť hlavou:
    – zrejme asi nie ako bude plakať mama a pod
    Takže možno rozmýšľal čisto humanisticky (budem používať toto slovo 8) ) až pragmaticky:
    Mám na výber:
    – vyhodím niekoho alebo všetkých a bude pokoj
    – vyhodím niekoho na kom sa zhodnú nakoniec všetci
    – budem čakať ? aj tak skôr ako sa zhodnú skončíme všetci s košom v mori v chaose sa zapletieme do lán a panika stupňujúca sa nezmyslami o tom kto to má byť vyústi do totálnej paniky pri páde
    – aký je rozdiel či si teraz skočím alebo o 5 min
    – ako sa budem pozerať sám na seba keď prežijem a obetujeme dievča alebo niekoho iného
    – ak má balón spadnúť aj bezomňa zo svojej pozície môžem len pomôcť, resp sa ľahšie vymocú
    ………………………………………

  249. to vy pletiete vsetko dohromady – a vznikaju vam potom z toho taketo neonacisticke paskvily – 99% z vas ani nevie aky je rozdiel medzi fasizmom a NS, alebo hocico o tisovom klerofasistickom state – ste len stado opakaujuce dogmy vytiahnute z kadejakej prdele.
    – uz som ti pisal ze ked budem mat pdf tak ti ho poslem – k?

  250. no bastard – dakujem pekne – tym by som sa moc nechvalil, pretoze to je totalny prejav stadovitosti a neschopnosti pouzivat vlastny rozum – pamatas co kedysi pisali komanci o “imperialistoch” ? – rovnake blaboly su tie tvoje pikosky v ceskom preklade – toto je uz ale vazne idiotizmus

  251. a si tie blaboly cital?lebo ja tie vase objektivne casopisy ako je akce a xeroxovane ziny ano a to mi pride ako propaganda ale protinarodna velmi zabavne citanie

  252. neboj, mne tych vasich xeroxov, dokonca aj farebnoobalkovych preslo cez ruky niekolko desiatok – a ked tu spominas cosi o protinarodnej propagande tak tie vase ju jednoznacne obsahuju, pretoze aj romovia su obcania tohoto statu – cize “naroda”, okrem ineho aj fasizmus je protinarodny – je proti ustave – vy si len seriete do huby v tych vasich pamfletoch.

  253. fuuuuuha… no dobreee 🙂 som zvedavy, kam to dotiahnete takto… stat a narod? hm..myslim si, ze na toto ti dojde dost prudka odpoved coskoro…

  254. ja navrhujem adminom aby zablokovali diskuziu a povolovali len podla svojho vyberu..aspon to tu bude prehladnejsie.

  255. kazdy obcan statu by ho mal aj budovat a nieco prenho robit a to 90%romov nerobi tak ich ako obcanov nemozem brat je to banda prizivnikov uz po starocia nie len teraz,keby mal kazdy kto na SVK plati dane moznost rozhodnut na co jeho financie pojdu a na co nie mas v obyvacke pol miliona hladnych romov a mohli by ste sa druzit do aleluja tomu ver.
    A pytal som sa ci si cital nieco s talmudu nie ziny z 90-tych rokov na toto mi odpovedz co si myslis o rasizme ktory je v nom propagovany na zneuzivanie nezidov ako podludi?v promo videu na May Day 1.5 v prahe je ze ste proti vsetkym prejavom rasizmu a utlaku a podobne blaboly tak sa vajadri k tomu myslim ze vela ludi by to zaujimalo

  256. clovek, ak neveris ceskemu prekladu Talmudu, tak skus anglicky na http://come-and-hear.com/dilling/index.html .

    Ako mozes miesat pojmy narod a obcan dohromady. Obcanom statu moze byt ktokolvek, kto dostane obcianstvo. Ale prislusnikom naroda sa mozes iba narodit. Samozrejme, ze existuju zmiesane rodiny, poviem priklad otec Madar, matka Slovenka, ale nemozes byt aj Slovak aj Madar dohromady. Poznam vela Madarov zo slovenskym obcianstvom a ver, ze sami seba nazyvaju Madarmi a nie Slovakmi. Aj ked ziju na uzemi Slovenska a respektuju tento fakt, su Madarmi.

    Volakedy bolo v ustave o veducej ulohe Komunistickej strany. Uz to tam nie je. Tak nehovor, ze ak je nieco v tej knihe, ktoru stvorili politici na svoj obraz, ci je to narodne, alebo protinarodne.

  257. clovek – cigan nema so slovenskym narodom nic spolocne…
    A k tej ustave… Vsetko, co by mohlo ohrozit tich, ktory su teraz pri moci, je protiustavne, cize, podla teba protinarodne… A vsak, ciny tich, ktory teraz vladnu su protinarodne.
    …a naozaj nerozumiem, co tu stale operujes s tym fasizmom.

  258. Tak to by asi chcelo definíciu národa. Človek tento pojem použil v uvodzovkách – ,,národ,, – takže neviem na základe čoho sa do neho obúvate.
    Je fakt vtipné, ako ľudia, ktorí nerozoznávajú základné pojmy bez problémov obvinia iných, že pletú hrušky s jablkami.
    Zjavne nerozoznávate pojmy národ, národnosť……, k zaplakaniu aj ďalšie slová sťa by náhodne vytiahnuté z klobúka – napr. humanistický, humanitný, humánny zázračne splynie do jedinného pojmu, ktorý by sme u mnohých kľudne mohli nahradiť pojmom feťácky………
    Názor, že ,,príslušníkom,, ,,národa,, sa môžeš iba narodiť by znamenal, že tým ,,p.,, ,,n.,, logicky ostávaš celý život a aj umieraš? To ale ostro kontrastuje s desiatkami citátov o. iných aj Adolfa H. ale aj J. Tisa, F.M.Dostojovského, Ľ. Štúra………… a keby sme chceli byť dôsledný, tak kombináciou výrokov týchto ľudí by sme sa so rozporu s týmto výrokom dostali VŽDY.
    Pokiaľ prijmeme fakt, že v súčasnosti je cca 300 národov a cca 1500 národností, tak musíme (mali by sme) s A povedať aj B. To jest buď ja národ tvorený rôznymi národnosťami a ak je konkrétne národnosť výhradne pričlenená ku konkrétnemu národu, tak národ tvorí v priemere 5 národností alebo iba 300 národností má svoj národ a ostatných 1200 žiaden národ nemá. 8)
    Ak ten fakt neprijmeme buď poprieme, že poznáme 300 národov alebo že poznáme 1500 národností.
    Každopádne sa nepohneme bez (nového?) definovania týchto pojmov.
    Možno naše definície potom poprú zmysel pojmu ,,americký národ,, alebo ,,belgický národ,, ,,čínsky národ,, alebo aj ,,slovenský národ,,.
    Alebo je nám pojem ako belgický či čínsky národ už priamo cudzí, alebo neprijateľný, nesprávny?
    Ale o slovenskom asi pochybovať nebudeme.
    Je to teda pôvod? Dajme tomu, kľudne nabúrajme iné definície. Je to potom jedinným určujúcim faktorom alebo jedným z určujúcich faktorov? Odpoveď je veľmi dôležitá.
    Môže národ tvoriť viac národností?
    Trošku pre vás drzo poviem, že samotná kmeňová príslušnosť nie je (z toho čo preukazateľne poznáme)príslušnosťou založenou na pôvode, alebo ako by ste to vy povedali na ,,pokrvnej čistote,,.
    Ale kľudne protirečte. Slovenský národ ,,vznikol,, tiež z kmeňov? Ako si to aspoň predstavujete? Taký kmeň asi ako vyzeral? Cca koľko mal ,,príslušníkov,, ?
    To jest ak by sme prijali definíciu, že národnosť bola vytvorená kmeňmi, už sme mimo krvnej čistoty, dokonca keby sme povedali že jedinným kmeňom.
    A čo potom ďalšie vyjadrenia napr. Ľ.Štúra, že sme až ,,po Ľ. Štúra,, 8) boli bezdejinní. Trošku silné. Môže byť národ ktorý nemá dejiny? Takto nebol a zrazu vznikol americký národ? A podľa niekoho potom aj slovenský národ?
    Chce to proste aspoň nejakú definíciu, len prosím takú, ktorá priamo nepoprie to čo hlásaš. 8)

  259. antifa ty somrak plesnivy co tu zahovaras otazka bola jasne polozena suhlasite,nesuhlasite bodka tu zas vypisujes dementne vyhybave eseje

  260. Joj prepac, ze som priamo Tebe neodpovedal, to je asi moja povinnost 8) aj ked si sa to nepytal mna.
    Talmud som necital, ani koran…. Nevyznam sa poriadne v judaizme ani hinduizme ani v krestanskych odnoziach ani islam mi do kopy nic nehovori ani odnoze budhizmu…………
    O tom prosim porozpravaj s nejakym rabinom, ten ti to najlepsie vysvetli, potvrdi, vyvrati. Mam jedneho kamosa co studuje studuje judaizmus v Prahe, ale to je trochu mimo mojho zaujmu. V Luxe mi prekladal napisy na sinagogach, len priznam ze som vsetky zabudol tusim uz ten den.
    S rasizmom zidovskym nesuhlasim, ako preco by som mal, daj nejaky dovod. Zidovsky rasista, romsky rasista, nemecky rasista, slovensky rasista……… mam tam robit rozdiely?
    Raz ma jeden nacek zidovskeho povodu s dalsim nackom napadli. Viac zidovskeho nasilia som priamo nezazil. Ten napol zid mi bol trochu sympatickejsi, lebo ten druhy bol agresivnejsi, keby tom bolo naopak, menej prijatelny by bol ten so zidovskou krvou. Inak neviem co by si chcel pocut.
    Sionizmus neuznavam, plno zidov ho tiez nueznava. Videl som na vlastne oci demonstracie ortodoxnych proti sionizmu. A na nete mas kopec odkazov, fotiek, video z tychto akcii………..
    Pardon ze prznim slovencinu, z tohto kompu nemozem pouzivat slovensku interpunkciu.

  261. antifa..treti a stvrty riadok odspodu je uuuplne trefa! 🙂 som zvedavy ci a ako niekto odpovie. inak dik za vysvetlenie 😉

  262. Nie Marek, vysvetlenie ti este dlzim.
    Chap na akej si stranke. Pozri keby boli v balone rom, cernoch ,,arijec,, indian… uz by sme tu tliachali o rasizme a fasizme. Takto to samozrejme fasizmus nie je a vsetci sme sa pomiatli. Dobre nie?
    Nejde tu vobec ale o to. V znoske zlyhania a egoizmu sa najde niekto kto ti streli slovnu facku a Silvia vdaka nej precitne. Debilmi su samozrejme mlady madar a Silvia. Dobre?
    A kde je nejaka reakcia? Ja som tam nebol, ale z katastrofalne smutneho vyvoja hry je mi skutocne luto.
    Ziadna solidarita, ziadna schopnost pomoci, nic, nic, nic……
    Kde je objatie , kde je posledna cigaretka, ktoru by ti inokedy dali aj keby ta isli odbachnut ako ZLOCINCA, kde je podpora cloveka ktory odchadza? Kde je rychly plan na to co z balona este odmontujeme, co plava na vode, pokus o vyrobu rychleho plavaka. Rady ludi zo zeme, ih rychle skusenosti, kusok najvyraznejsieho odevu na identifikaciu pri hladani, ktory mu dame na hlavu a ochranime ho pred upalom. Rychle navody na hladanie juzneho kriza alebo severky. Predsa vieme v ktorom sme oceane a kam moze plavat. Morske prudy, vlny smerujuce k pobreziu, vyzeraj cajky, ako prespat a neutopit sa………. Kde je nadej umiera naposledy, kde je nieco, cokolvek ……
    Velmi dobre sa mu bude vyskakovat z rozhadaneho balona plneho ludskeho zlyhania, skryvanej hanby………. Kde je empatia?
    Dostanes tu odpoved – pis kratsie prispevky …………
    Jasne vsetci sme len ludia …….
    Ked sme zlyhali v hre mozno aj tak v skutocnosti obstojime, mozno…….. ale je tu este mlady madar a Silvia…… iste chapes
    Radsej koncim na adminovu prosbu. Slovo prosim si vzdy budem vazit adminka.

  263. antifa, slova, slova, slova…
    narodnost a narod. Prepac, ze nie som som etnograf, ale na nase pomery je to uplne zbytocne rozvadzat. Nebavime sa o predsa o Cine, ci Belgicku. Z kolkych narodnosti sa sklada slovensky narod?
    humanizmus, humanitny… – to na koho reagujes?
    Desiatky citatov – sem s nimi.
    Nemyslim si, ze Slovaci nemali az po Stura ziadne dejiny. Avsak az od tohoto obdobia sa da hovorit o modernom slovenskom narode.

    Ked spochybnujes tu pokrvnu prislusnost, tak mi vysvetli toto: Ak by som sa chcel stat Zidom, tak nemozem, nestaci mi na to obriezka. Musim mat na to spravnych predkov.

    Posledna vec, je pre teba obcan statu a prislusnik naroda rovnaky pojem? Lebo to som sa v nedocital.
    A to ze clovek pouzil uvodzovky – asi spochybnuje ten termin, lebo u neho by som nebol prekvapeny, rovnako ako pojem rasa

  264. Citáty:
    – Nasim povstanim dali sme mu, narodu tak dlho bezdejinnemu dej a to je najvacsie mravne posobenie.
    – Kto nama dejiny, nema narod.
    – ………. a tym stracaju svoju narodnu prislusnost……..

    Kolko narodnosti tvori nas narod sa pytam predsa ja teba, tak uz sme dvaja.
    S pojmom moderny slovensky narod nesuhlasim. Pokial to chapes ako novoveky, je to tiez pre mna nezmyselne. To hovorim za seba, odmietam dat k svojmu narodu akekolvek pridavne meno takehoto typu. Nemám vyhrady, ked da napr. veriaci k narodu pridavane meno odkazujuce na vieru.
    Preco by to bolo zbytocne rozvadzat. Narod vznikol alebo nie. Ked tak ako. Podla tvojho vyjadrenia je pre nas narod urcujuce pokrvne pribuzenstvo, pôvod rodicov. Pytam sa ci to je jedinny urcujuci faktor alebo jeden z urcujucich faktorov.
    Fakticky sme naburali niekolko definicii naroda. Mne to neprekaza. Mas slobodu myslenia, aj keby si nemal slobodu vyjadrenia. Len si ju zatial neukazal.
    Bud mi nechces odpovedat, alebo nevies odpovedat.
    Kludne ti tu definiciu vytvorim aj sam, ked mi odpovies na co som sa pytal.
    Pojmy narodnost a narod su pre teba iba slova, slova, slova?
    Ty si ,,prislusnikom naroda,, ? Akeho ? Moze na tom nieco zmenit tvoj rodokmen alebo vysledky testov tvojho povodu?
    Pokrvne cisti slovaci zijuci v zahranici tvoria slovensky narod?
    U nas zijuci ,,gorali,, , ,,rusini,, , ,,mantaci,, su, mozu alebo nemozu byt prislusnikmi nasho alebo ineho naroda?
    Nasi, u nas zijuci pokrvne zmiesani (,,necisti,,) slovaci tvoria slovensky narod?
    To su uplne jednoduche otazky. Dal si iba ze sa tak narodis (ako prislusnik naroda) + uvahu madar-slovak.

  265. “Je to zcela bezpečné faktum
    z historie, že bohové
    vyrůstají přímo ze svého lidu.
    Jehova byl bůh zamračený,
    zlý a mstivý, ukrutný a krvežíznivý,
    jako celý národ židovský.”

    Jan Neruda

  266. Slovakom sa clovek nerodi, Slovakom sa clovek stava vychovou. alebo poznate niekoho, kto sa narodil a po roku, dvoch, zacal sam od seba hovorit po slovensky bez toho aby ho to niekto naucil?
    slovensky narod pred Sturom nemohol existovat, existovali len odnoze slovanov… alebo ak si toho nazoru, Vasil, potom su aj zahoraci narod? ..to uz aby som ich zacal pisat velkym pismenom.. takze Zahoraci… jazyk maju svoj, kulturu maju tiez odlisnu napriklad od Oravakov. Oravaci su tiez narod inak? noo..ak povstane nejaky “Oravak” a vyda nejaky dokument, ci memorandum, tak sa da povedat, ze potom by uz aj Oravaci mohli tvorit narod. samozrejme si budu musiet jazyk co najviac odlisit od spisovnej slovenciny ako to teraz robia isti ludia na Slovensku. akoze rozpravam nespisovne ak poviem spekacka, lebo to je vraj bohemizmus. no super!!! svet sa moze v skutocnoti delit akurat na tych, co tvoria dejiny, su uspesni, robia dobru politiku a na tych, co na nich robia jak blazni. cize to iste, co tu bolo aj stocky rokov dozadu… ziadny narod, to je len umelo vytvorena volovina. ak nie, tak potom ako vznikol slovensky narod? sam od seba? ci uz tu nebodaj bol aj za cias rimskeho imperia? 😀 hm…???

    inak nejak divno mi to zobrazuje prispevky..napisem nejaky a potom sa mi nad nim zobrazi po case nejaky novy, co tam nebol predtym ako som napisal. teda hlavne antifakove. co musia jeho prispevky prejst sitom ci ako?

    konecne som to pochopil, antifuck 🙂

  267. Antifa, tak ok. Toto je uz lepsie, bez tej omacky okolo :-).
    narod a narodnost – narodnost chapem ako predstupen k narodu. Ako som povedal, nie som etnograf, tak neviem povedat, koho na svete povazujeme za narodnost a koho za narod. Preto som naozaj uprimne zvedavy, z kolkych narodnosti sa skladaju Slovaci. Zahoraci, Oravaci, Povazania, kosicania, bratislavavcania – ako ich mozeme definovat?
    Citaty su fajn, mohol si k nim dat aj autorov.
    Moderny slovensky narod. Obyvatelia od Dunaja po Tatry boli pod dlhou Uhorskou okupaciou, nebola ziadna inteligencia, neboli ziadni dejatelia, ale ci to znamena, ze nebolo nic? Ze pred Sturom tu bolo nejake vaakum? Nechcem tvrdit, ze Slovaci su potomkami Nitrianskeho kniezactva, ale ti ludia sa hadam nevyparili po uhorskej okupacii. Preto sa nazdavam, ze od slovenskeho obrodeneckeho hnutia mozeme hovorit o modernom slovenskom narode.
    Pokrvne pribuzenstvo urcite nie je jedine, ale v kontexte prislusnik naroda a obcan urcujuce.
    O Slovakoch v zahranici mozem hovorit ako o prislusnikoch slovenskeho naroda. Zmiesanymi manzelstva sa pokrvna linia straca. Ale ako som povedal, etnograf nie som, neviem podla coho sa to urcuje. Zidia maju svoje kriteria, Nemci ich mali tiez.
    K tym odpovediam – skus napisat iba otazku, co sa pytas, skusim ti odpovedat.
    A potom by si mohol odpovedat aj ty mne. Ci povazujes prislusnika naroda a obcana za rovno.

  268. Marek, v podstate si moj prispevok pre antifa, ale pridam este. Odnoze Slovanov pred Sturom. Ako som napisal, nie som etnograf, toboz nie historik. Ale o Polskom kralovstve sa hovori od 10. storocia, Kralovstvo ceske sa formovalo od 9. storocia, Srbi mali tiez prve kralovstvo v 10. storoci, Rosija sa tiez spomina od 10.storocia.

    K pozdrzaniu prispevkov – wordpress si podla nejakych kriteriu urcuje, co je spam a co nie. Administrator na to nema ziadny dosah, akurat moze dodatocne uvolnit prispevok zo spamoveho kosa.

  269. Ty si normálne psychoš.
    ,,Preto som naozaj uprimne zvedavy, z kolkych narodnosti sa skladaju Slovaci.,, – z jednej, lebo slováci sú národnosť
    ,,Pokrvne pribuzenstvo urcite nie je jedine, ale v kontexte prislusnik naroda a obcan urcujuce.,,
    Keď nie je jedinné, tak čo ešte treba aby som bol príslušníkom národa? Predtým si predsa napísal, že sa tak narodím. Keď sa tak narodím a o hodinu zomriem, tak som podľa teba bol hodinu príslušníkom národa. Mal som rodičov a ich ,,krv,, . Nič viac. Alebo že som si ešte chvíľu poplakal. Čisté protirečenie.
    Ako ti mám odpovedať, keď nedokážeš definovať o čom hovoríš?
    Ja nemôžem hovoriť za teba. Logicky však vyvodzujem, že pojem ,,americký národ,, je podľa teba nezmyselný ( ,,pokrvné príbuzenstvo,, tam predsa žiadne neexistuje) Ďalej pojem národ nie je u teba viazaný časopriestorovo a nič ďalšie si neurčil a pokiaľ neurčíš, tak u teba národ = národnosť. Z čoho ďalej (čítaj vyššie) vyplýva, že drvivá väčšina ľudí nie je príslušníkom žiadneho národa.
    Je to správne? Keď nie oprav.
    Plus z tej mojej nezmyselnej omáčky ostáva stále nezodpovedané, čo s ľuďmi, ktorí sú potencionálnymi príslušníkmi národa a po testoch preukazujúcich ich pôvod sa preukáže, že nie sú ,,čistého,, národnostného pôvodu.
    Nechcem to nejak predbiehať, ale nemyslíš, že toto je tvrdo protinárodné? Protinárodné nie z toho kozmopolitného pohľadu, ktorý asi tebe nie je vlastný. Ten totiž národy uznáva. (dlhšia a iná debata). Ale protinárodný z pohľadu ,,národnosocilistického,, konkrétne nacistického (cháp rasového). Nehovorím konkrétne o tebe, lebo si sa opäť vrátil k opatrnosti 8) (kvitujem). Do dôsledkov vzaté, aj keď zatiaľ nedopovedané je u teba pojem národa nedefinovaný pri dopovedaní možno až nezmyselný, zatiaľ však zjavne antinárodný. Čo potom vlastne ostane? Predsa rasa. Zjavne definovateľná a identifikovateľná. A sme presne tam, kde sa nachádzam na tomto blogu už x-tý x a opakujem v rôznom kontexte:
    ,,Že ste antinárodní,, – vždy presne zasadené a obvykle obomáčkované, aby to len tak ledabolo nezmyselne nelietalo do vzduchu.

  270. antifa, asi mame fakt ine definicie narod a narodnost.
    Ja som ti napisal, ako to vidim ja, ze narodnost je predstupen naroda. Cize pre mna neexistuje Slovak madarskej narodnosti, ani Slovak ceskej narodnosti. Je to pre mna Cech, alebo Madar.
    Uznavam vsak ze moze byt obcan Slovenskej republiky madarskej narodnosti, obcan Slovenskej republiky ceskej narodnosti. A podobne.
    Ako je to s ludmi, ktori su zo zmiesanych manzelstiev neviem, myslim, ze linia po matke je dolezitejsia. Nie som ale ani Zid, ani zastanca norimberskych zakonov o poukazovani povodu. Ked ma niekto slovenskych rodicov, beriem ho za Slovaka. Lebo ostatne znaky, ako kultura, jazyk, socialne prostredie sa mozu menit. S nasimi susedmmi mame podobne kulturne zvyklosti, podobne socialne prostredie a jazyk sa da naucit. Ale urobi toto vsetko z napr. Poliaka Slovaka? Myslim, ze asi nie.

    Kozmopolitny – zase mame iny pohlad. Pre mna znamena kozmopolitny nieco na styl svetoobcan, ktory sa snazi vymanit z tradicneho (pre neho nevyhujuceho) narodneho zvazku. Preco by takyto clovek nejake narody uznaval.
    Ale mozno to ty beries ako kozmopolitny v zmysle napr. ako ziju ludia v pristavoch, kde sa stretavaju viacere kultury a narody a akceptuju sa. Toto je ale pre mna multikulturalizmus.

    Rasa. Ked si uz zacal. Ano, rasa je naozaj ovela lahsie a jednoznacnejsie urcitelna. A ver mi, nehanbim, ze som prislusnikom tejto rasy. Nie som ziadny “white supremacist”. Lebo ked vidim, co dokazali prislusnici tejto rasy, tak to neboli iba tie zle veci, ako kolonizatorstvo, vyvrazdovanie z doboveho pohladu menejcennych ludi, ale aj vedecky pokrok, hudba, ci rozne filozofie. V kazdej kulture bolo vela veci zlych, ale aj dobrych. Preto, aj ked akceptujem, ze nie vsetko, co dokazal biely muz je dobre, nebudem trpiet pocitom menejcennosti, ze som biely, a drzat hubu a krok, ked vidim, kam tento svet speje. Ale, to je zase o inom…

  271. Vsak teraz hovoris zas nieco uplne ine.
    Uz uz tam mas jazyk snad kulturu ci co. Kludne to definuj alebo sa na to vykaslime. Tie pojmy ti totalne usli. Tento tvoj prispevok – uz sme uplne inde.
    Povodne si vysiel z predpokladu ,,krvnej cistoty,, stylom proste sa tak narodis.
    Potom by bol podla teba narod ako rodina. Je tam evidentne pribuzenstvo, krv, geny, potomstvo ako chces. Ano v rodine je absolutne nepodstatny casopriestor, kultura, jazyk. Je to ,,cisto o krvenej linii,, a moj vnuk bude vzdy mojim vnukom, ci uz bude rozpravat ako chce, robit co chce, vyznavat co chce, zit bude kde chce, ,,prislusnikom,, bude cohokolvek ………. .
    Neviem ci tymto chces urazat narodne citenie alebo co vlastne chces, lebo si zas inde. Ty sa povazujes za narodniara, pronarodneho, vlastenca, prislusnika nejakeho naroda, alebo za co a na zaklade coho vlastne?
    Inak takto definovany princíp krvi je z principom rodiny neprijatelny. Chap miesanie pokrvneho pribuzenstva. Je preukazatelne vyslovene ziaduce aby dvaja ludia zakladajuci rodinu mali spolocneho predka co najdalej (v najvzdialenejsej generacii).
    Dalej rodina predsa vznika atd.
    A mne celkom stacila tvoja definicia naroda a prosil som len o to, aby si si dal pozor, aby nebola priamo v rozpore s tym co hlasas.

  272. narod je umelo vyprodukovany pojem, ktory vyjadruje, ze niekomu patri uzemie a ludia zijuci na tom uzemi tvoria narod. je to cisto politicky termin. narodnost je da sa povedat mensina nejakeho “naroda” zijuca na uzemi ineho naroda, cize za hranicami. a hranice su tiez len umely pojem..samozrejme pokial nejde o prirodne hranice ako napriklad rieka, pohorie… zahoraci, kosicania, oravaci a ini..su to Slovaci, pretoze zakonom je im dany jeden jazyk a ziju na ohranicenom uzemi spolu. predtym ako neboli dane hranice Slovensku a nebola kodifikovana slovencina, to boli rozlicne skupiny obyvatelstva..asi tak ako ukrajinci..a tak. ti ludia pocas uhorskej “okupacie” boli madarmi. az ked vznikol narod..slovensky stat. az vtedy sa stali Slovakmi. ziadny Slovak tu nebol predtym. az ked sa inteligencia rozhodla vymysliet Slovensko. tak to je..nic tu nebolo…len sedliaci, inteligencia a burzoazia. ziadny narod. o Slovenskom state sa nepisalo nikde ani nehovorilo ani len v 18. storoci…
    vasil..tento posledny ti naozaj vysiel 😉

  273. Antifa, povodne som poukazoval iba na rozdiel obcan a prislusnik naroda. A stale si mi neodpovedal, ci to je pre teba to iste. Tak dakujem.
    Ano, narod by mal byt ako rodina. A nechytaj sa za slovicka, nemyslim rodinu stvorclennu, tak si odpusti poznamky o genetickej degeneracii.

  274. Tak teraz si ma uz rozplakal.
    Neviem ci si vadny alebo sa robis.
    Pokial mi definujes narod, tak ti odpoviem:
    – ÁNO obcan a prislusnik naroda je podla tvojej definicie jedno a to iste, lebo ………
    príklady…………
    a trafil si sa presne na zaklade tohto ……………
    Podla tvojej definicie …………….. bla bla a plati to iste vseobecne, lebo napr. obcan USA, je (za splnenia podmienok tvojej definície) príslusníkom americkeho naroda.
    alebo
    – NIE. lebo obdoba ako pri odpovedi ÁNO.

    Mne nevadia rozdielne chápania pojmu národ, prijmem akékolvek TVOJE, nebudem mu protirecit, len to z toho vyvodim co z toho vyplýva. To je vsetko.
    Navyse som férový, preto som ta upozornil ako budem s tvojou definiciou ,,narabat,, . A poprosil ta o dobre zvazenie svojej definicie.
    Skusil som to roznymi sposobmi.
    Povzniesol som sa aj nad nezmyselné ,,národnosti,, ako ,,bratislavcan,, . Nevysmievam ta, nezosmiesnujem.

  275. Zaujimave je, ze napr marek sa dokaze vyjadrit.
    Nie je podstatne, ci by som s nim vedel polemizovat.
    Narod, narodnost, rodina. 8)
    Unikajú nám ale ešte ďalšie pojmy: krajina, vlasť ……..
    Preto som sa len tak pre istotu spýtal ci je tu niekto vlastenec, narodniar alebo co a na zaklade coho.
    Zatial tu vidim iba ,,krvnu cestu,,.
    Pokial sa pozrem na Marekov komentar, neda mi nespomenut, za ani rodina v minulosti nebola chapana striktne ako zalezitost cisto pokrvna. Nenarazam teraz z ďaleka len na to, že ,,Nie ten je otcom kto splodí, ale ten kto vychová alebo na rozšírenie pojmu rodina (brat, sestra, bratia, sestry – neznamená v rôznych spojeniach len pokrvné príbuzenstvo)
    Samotná rodina v minulosti takto chápaná nie je. Členom rodiny sa možno stať aj bez narodenia z vlastnej krvi. Od celého radu známych adopcií až po symbolické, rituálne, dajme tomu ,,antihumanistické 8),, t.j. racionálne podlozene obradné úkony.
    Napr. narodenie kralovskeho potomka z tela zeny z ludu na kolenach jej velicenstva, ritualny obrad ziskania pokrvneho bratstva, v niektorých kulturach aj samotne obrady manzelstva…. To nic nemení na tom , ze rodina je zálezitostou krvi. Tak isto aj zálezitostou miesania krvi.
    Cistota krvi uz u kmenov je nezmyslom. Ked toto chces spochybnit budem ti argumentovat nie len dejinne ale aj filozofickym futuristicko-fasisticko-nacistickym ponimanim vojny. Popros ich nech si nieco odpustia.
    Za citaty niektorych narodniarov ale hlavne fasistov a nacistov autorov davat nebudem, nevazim si ich. Aby to niekto nepochopil zle, tak prvý je samozrejme od Ludovíta Stúra.
    Pozor dostavas sa citlivych tem, antifasisti su tradicne patrioti (vsimol si lokalizaciu uz priamo v nazvoch? AAB – antifasisticka akcia Bratislava, antifa Slovenko, Finsko, Nemcko …. PAS – podjavorinske autonomne sklupiny………) aj preto tak utocime na nackovsku agresivitu, ale aj na bezduchost ktoru tu predvadzas ty.
    Preto by sa mohlo stat, ze pri tebe zacnem byt slovne agresivnejsi. To vecne pokrivenie vsetkeho. Ty prosim si ujasni pojmy alebo ich nepouzivaj. A neprzni krajanov, narodnost, vlast.
    Ci uz prznis vlastne alebo cudzie alebo samotny ich pojem je to pre mna rovnako hulvatske.

  276. .

  277. Milá antifa ste úbohy chudáci čo si riešite svoje komplexy s destva na nete , za to že ste nechcený bastardi tak tu urážate ludí ktorým na niečom záleži…Vy v živote nič nedokážete… tiež by ste boli taky hrdinovia aj reálne však to už nieje pre vás…škoda vulgarizmov na vás

  278. Ahoj CORGON. Teba musim pochvalit a zaroven podakovat sa. Konecne nejaky aspon slabucko osviezujuci zavan v podobe tvojho nicku.
    To mi pripomenulo stretnutie jednej skupiny uvedomelych nositelov odkazu svojich predkov uvedomivsich si svoje korene.
    Mali taku debatku, ze sa tiez mierne ,,aktivizuju,, 8)
    aj vo virtualnom priestore pri odovzdavani si praktickych skusenosti atd.
    A kedze sme sa vsetci nepoznali, tak si ludkovia vymienali aj rozne kontakty, zaujimave odkazy atd.
    Bola to taka debatka, ze kto ma aku a kde na nete prezyvku, resp aku by si dal prezyvku ….
    Pekne ostro kontrastovali s nickmi tu. Nebolo by ich vhodne tu uverejnovat 8) . Pre predstavu mena odkazujuce na zabudnute pomenovania pouzivane v ich regione, cosi poukazujuce priamo na ich aktivity (napr nazov zabudnutej povodnej plodiny vyslachtenej dedami na dedovizni a pestovanej pre zachranu niekolkymi pestovatelmi), nejake dalsie odkazy na nieco silne vonajuce (smrdiace 8) ) nasinou.
    To myslim hovori samo za seba.

  279. corgon mama ti nepovedala ze sa mas ist liecit na tu schyzofreniu?

  280. Antifa, dakujem, ze si mi objasnil, aky som bezduchy a ze ja sa vlastne iba hladam a nemam este jasno v tom, kto som.

    Zaroven ti dakujem za odpovedanie mojej otazky.

    To, ze hovoris iba to, co sa ti chce hovorit, respektive pisat ma presvedcilo, ze ti o diskusie nejde. O co vlastne neviem a ani ma to nezaujima. Takze sa maj.

  281. Tak ty este aj dakujes ironicky, to uz je dobra sila.
    Ja ta uplne uprimne bez akejkolvek ironie: Nepouzivaj prosim pojmy narodnost a narod.

  282. marek to s tymi “narodmi” popisal presne – narod je iba momentalne zoskupenie obyvatelov nejakej politickej hranice ktori maju nieco spolocne – tato situacia sa ale neustale meni, celkovo myslienka nejakych “narodov” je velmi nestastna pretoze to prinasa iba zbytocne konflikty. a njtragickejsia je ta hrdost na nejaky narod, pritom ti na ktorych chcete byt akoze hrdi mohli byt predtym clenmi ineho “naroda” – napr. bratislavcania, na zaciatku 20. storocia tu bolo cca 80 % nemcov a madarov a 20 % slovakov – tak keby som chcel byt hrdy na nejakych svojich “predkov” ja ako rodeny bratislavcan – koho si mam vybrat?
    proste cele narodniarstvo je jeden velky trapaaaas

  283. no Bratislava mala byt niekedy v prvej polke minuleho storocia take nieco ako Vatikan, cize samostatny stat, takze by si bol Bratislavcan..ale teraz si zatial Slovak. no uvidime, aki politici pridu, co si zaumienia a nakoniec budeme mozno aj Madarmi. a bude nam to aj tak jedno 🙂 minimalne mne

  284. Samozrejme chlapci, ze mate pravdu.
    Opat sa vratim iba k tomu, ze sa aspon viete vyjadrit (a v celku sa aj zhodneme). Urcite sa nepovazujete za narodniarov ale aj tak dokazete svoj vztah, pohlad na tento pojem definovat. Sila je, ked sa niekto oznaci za narodniara a nedokaze ani definovat pojem narod.
    Toto je ale podla mna ovela hlbsie a toto su
    anti narodne dusevne socky skryvajuce sa sami netusiac za co.
    Co je podla mna skoda ako nakoniec dosiahnu svoje a zasahuju nam do zivotov. Vela ludi ma preto odpor k vsetkemu narodnemu, lebo hned si predstavi ,,nackov,, ,,nacionalistov,, ,,narodniarov,, ……
    Narod je iba pojem, to je pravda. Moze dokonca splynut ako Vasilovi s narodnostou az sa mu moze smiesnymi vyrokmi uplne stratit.
    Pre mna je to jedno ako sa to nazve, viazem to na etnikum.
    Ide o jedinecnost. Jedinecnost jazyka, poznania, kultury, odkazu.
    Jedinecnost etnika je aj tak vysledkom stretu kultur. X krat som tu o tom pisal. Fujara je rumunska, lazy su chorvatske, supolie nie je z povodnej plodiny ani len nasho kontinentu………
    Etno hudba, etno styl – mnoho krat iba prazdne prekrutene cacky – bez korenov, bez vedomosti a mnoho krat aj zachytene cosi hlbsie.
    Odkaz kultury mozes uchovavat ,,zakonzervovanim,, (napr skanzen) ale aj fotky, dobove zaznamy pisane, nahrate…… Toto samotne ma pre mna obrovsky zmysel – uchovavanie informacie.
    Nie vsetky informacie maju svoju hodnotu, iba hlupak vsak vie povedat, ktore hodnotu nemaju.
    Prichadzame na ne az po rokoch a dnes uz aspon tusime, kde vsade odkazy su.
    Stret kultur je dnes aj v minulosti mimoriadne dolezity, pre samotne zachovanie jedinecnosti a poznania.
    Budhisti su nadseni, ze pravych budhistov najdu v europe, kym doma im to uz tak ,,stradicnelo,, ze tradcia rovno poviem zabila podstatu. Tak je to dnes asi so vsetkym. Cudzinci nam tu zachranuju odkazy nasej kultury. Staci len ked pride turista do mesta a vie o nom viac ako stary obyvatel. A ked mu ukaze fotky ktore nafotil polovicu ani nepozna a povie ze to ani nie je v jeho meste. Vyskusaj si to. Ludia z Popradu chodia menej do Tatier ako Nitrania a cesi, madari ……. dedincan si nevazi vlastnu podu…….
    Tak isto sa nasi chalani a baby dostali k nasim korenom uplnou oklukou. Najprv cez vandre v kvazi style americkych pionierov cez euroindianov , lebo o tom mali kopec info a o svojej vlastnej kulture nic.
    A nebyt tej cudzej nikdy by nic ani neobjavili.
    Identita a jedinecnost je rozoznatelna iba vdaka inej identite a jedinecnosti.
    Kazdy clovek je jedinecny, kazda kultura. Pokial nie je viazana na casopriestor ako naznacuje Vasia, tak si uplne mimo.
    Ako by niekde mohol mat kazdy muz 4 zeny? Jednoducho tam musi byt z nejakeho dovodu 4 x tolko zien ako muzov. Preco frizi spavali po sediacky? Dnes ich vysmejeme, ze verili ze v spanku im uleti dusa cez usta. Preco sme neprebrali megality od keltov, ktori ich na nasom uzemi stavali? Dnes su ale vsetky tieto otazky uz vysvetlene a megality sme nakoniec sice inak ale predsa len prebrali – aplikovanim poznatku.
    Dnes sa daju merat prirodne energie (o.i. geo zony negativne, blahodarne posobenia) a vedecky odhalujeme a potvrdzujeme kopec odkazov a kopec este nepozname alebo ani nie su. Dalsie ,,nezmyselnosti,, dostavaju zmysel……
    To vsetko je jedinecnost, nie nezmyselna.
    Odkazy – niektore su skryte a nema zmysel ich predostierat na zlatom podnose. Tak ako sa uplne jedinecne milujes so svojim partnerom.
    Jedinecnost nie je na predaj (to ako tie cacky) mnoho nackov nedokaze vyvetlit ci je z pohladu povodu a vyznamu arabskej satky satka na ich krku cackou.
    Toto ale ,,pronarodni,, robia aj s vlastnou identitou, ku ktorej sa akoze hlasia. Par tzv euroindianov nosi nieco z povodnej kultury ktorou su fascinovani v rozpore s ich vyznamom – ako ked si indian zavesi ruzenec na krk, ze pekne koralky.
    Je to absolutny nezaujem o poznanie, alebo sa z toho dokonca vyvodi, ze prave preto sa kultury nemaju ,,miesat,, 8) pardon skor na zaplakanie.
    Absolutnym dehonestujucim nevedomím sú tvrdenia, ze nasa jedinecnost moze byt napadnuta niecim cudzim co ju znici. Ze deti pocuvaju hip hop a tymsas v nich zabije vsetko nase atd. To je tvrdenie, ze nasa etnicka identita je tak plytka a ze proste neobstoji. To presne to ako by niekto povedal – nehovor mi iný názor lebo ovplyvnis ten moj a ja ho potom stratim. Skoda reci.
    Nasa hudobna stupnica bola zakazovana aj tak ju dnes poniektori pouzivame a ini ani nemaju zaujem vobec nieco o tom vediet a je to v poriadku, zakazali nam palit svojich mrtvych, zobrali nam aj meno ktorym sme sa pomenovavali.
    Dnes zoberie spevacka ludovku a urobi z nej piesen. Potom nejaki mudraci na to pridu, lebo to spoznaju a povedia aha vsak preto to teraz tak boduje, ved to mame v krvi a silno to v podvedomi citime, len im akosi nedochadza ze ta piesen ktoru v tom spoznali ma sice slovenske slova, ale je zjavne madarska.
    A kopec dalsich veci….
    Aha ze bulhari tocia opacne hlavou ano-nie ako cely svet ….
    Taka ,,tupa neuvedomela ovca,, je obvykle ovela slovenskejsia ako nasi ,,narodne uvedomelí,,.
    Ide len o to, co to vlastne je byt slovenskym.

  285. takze response…
    jedinecnost jazyka? akeho? toho, ktorym rozpravame, alebo toho, ktory Stur a jeho kolegovci (z politickych kruhov) kodifikovali a ktory by sa mal pouzivat? jedinecny jazyk uz pomali konci, zachvilku aj tak budeme hovorit po anglicky, alebo po rusky, zalezi od toho, kto nas zase ovladne. a nebude to preto, ze by nas (ako ludi) chceli znicit, ale aby nam pomohli, aby sme sa VSETCI dokazali dorozumiet. ved povodne bol VRAJ jeden jazyk a z neho sa vyvinuli neskor rozne derivacie, tak netusim, ktory jazyk je v skutocnosti jedinecny…
    jedinecnost kultury…slovenskej? to znamena? ako sa hovori, ze alkoholici? ja nie som… pracovity, svedomity lud? poznam “Slovakov”, ktori taki nie su. a co ma rozdielne robotnik v Dansku s robotnikom na Slovensku? a co politik v Polsku a tu? nic! tu v Europe sme obmedzeni na to, aby sme mali vacsi pocet kultur. to je pojem, s ktorym sa dobre manipuluje na osoh politikom.
    skanzen je pekny, ale co ti to povie o sucasnej kulture Slovakov? tiez inak rad uchovavam informacie o minulosti 🙂
    posledne 3 riadky ti opat vysli 😉

  286. fasisti do pici svami na kosickej stanici potecie vasa krv rozkopeme vas uz sa na vas chistame je nas uz kolo500. antifa kosice.

  287. neviem preco, ale mam pocit, ze to nepisal ziadny antifak…

  288. Jogi… 😀 …dobre si odhadol ten pocet…. 😀

  289. jogi: antifa .. Kosice … boli sme videli sme :-))) smejeme sa

  290. netreba podcenovat hentych sasov nemozes ratat

  291. WAW! tento rozhovor by si mal precitat KAZDY cloviec, co sem pride, predtym jak zacne hustit do vsetkych! ci uz 88maniaci alebo antifaci! normalne som uneseny! prijemne interview na citanie narozdiel od tychto debat niekedy.
    este predsa jeden detail..antifaci su tam hodeni do jedneho vreca zas a opat. vraj kazia vsetky vase snahy. to su ti aktivisti. potom existuju aj taki, co nechce fasizmus znovu, pretoze je to diktatura bez slobody nazoru… aj to by mali byt (logicky) antifaci, ci nie?

  292. Marek, pre mna antifasizmus znamena nieco ine, co hlasa ANTIFA. ANTIFA nie iba smer, Antifa je urcita organizacia, ktora sa k niecomu hlasi, rovnako nieco prezentuje a rovnako ma svoje cesty k dosiahnutiu svojich cielov

    Rovnako nie je spravne spajat narodovectvo s SNS, ci s Slovenskou pospolitostou.

  293. ok, ok..chapem uz. inak ty si tu tiez admin?
    narodovectvo… to je nejake spisovne slovo inak? lebo som ho este jaksik nepocul..ale sak to neva..taky detail 😀

  294. Vasil, Vasil… 🙂 ANTIFA je podľa teba organizácia? Do teraz som si myslel že je to skrátený výraz pre ANTIFAšizmus. Aaaa počkať……ono to fakt aj tak je! Ale, ak myslíš že sa mýlim, prosím ukáž mi nejakú organizáciu s pomenovaním ANTIFA . Alebo napríklad jej web, znak, vlajku, štýl obliekania jej členov, hudbu ktorú počúvajú alebo jednoducho čokoľvek… Hlavne do toho nepleť punk, ska, emo a podobné somariny. Počas II.sv.vojny bolo viacero štátov členmi proti-hitlerovskej (antifašistickej) koalície. Chceš mi tvrdiť, že napr. Veľká Británia bola, alebo nebodaj ešte je členom organizácie ANTIFA? 😀
    Vasil, ty si jednoducho prostoduchý gašparko, bez štipky vrodenej inteligencie. Zapamätaj si: Antifa, Komunizmus, Fašizmus a pod. nie sú organizácie…….sú to len názorové smery. Organizácie su napr: AFA, NO, BandH, ČSAF a pod…

  295. Ja: a niekto mal potrebu zahrat sa na mudreho 🙂

  296. Pokoj admin. Určite nie som najmúdrejší. Ale tu medzi vami (terčami) som s mojou inteligenciou niečo ako jednooký, kráľom medzi slepými….

  297. Ja: zase dame BAN? vazne ma uz nebavi stale mlet o tom istom dokola a nechat sa vecne urazat, ty terc 🙂 to si ma velmi povavil… ty co si tak dosledny na slovicka…terc je akurat tak na strelnici … my sme ludia

  298. Vy a ľudia? Ako pre koho…
    BAN je to jediné na čo sa zmôžeš? Hmmmm
    Aspoň každý kto sem príde a prečíta si históriu diskusie si môže vytvoriť vlastný názor na silu vašich argumentov.
    Keď už neviete kudy kam, tak sa to dá riešiť BANom 😉
    Pripomína mi to diskusie ktoré vediem s tvojimi súkmeňovcami v rôznych pohostinstvách. Keď už nemajú argumenty a ich výroky si navzájom protirečia, tak spustia vulgárny monológ, zopár krát mi pohrozia smrťou a potom sa dajú na strategický ústup k baru, alebo do iného pohostinstva aby načerpali nové alkoholické sily… 🙂

  299. tak to sa nebavis s nasimi, to su lesny skini a podobne individua pochybujem ze niekto normalny sa s tebu bude bavit o politike sudruh :-D,a tie bany dava adminka fakt len kretenom,

  300. pre Ja:

    AFA = ANTIFA
    NO = ODPOR
    Synonymum…

    pre mareka: http://beo.sk/narodovecky-manifest

  301. pre Vasil:

    AFA = AntiFašistická Akcia

    NO = Národný Odpor

    vľavo skratka organizácie / v pravo jej celý názov

    Veľkými písmenkami som ti zvýraznil to z čoho vznikli skratky týchto organizácii z ich pôvodných celých názvov…

    antifašizmus….synonymum…..ANTIFAšizmus

  302. pre Vasil:
    prepáč mi chybu v poslednom riadku

    antifašizmus….synonymum…..ANTIFA(šizmus)

    písmena v zátvorke sú len pre ilustráciu a nie sú súčasťou synonyma

  303. pre bastard:

    všetci súdruhovia sú bastardi 😉

  304. s tym suhlasim

  305. aspoň v niečom sa zhodneme…..to je však prvá a posledná zhoda…

  306. Ja: ban tu dostalo este len velmi malo … napr. na takom pokeci sa dava ban za ovela mensie veci …. to len pre priklad :-)ked budes komunikovat na normalnej urovni a diskutovat… vravim diskutovat … nie nadavat a urazat tak ti nikto ban neda … ale nevidim dovod, preco by sme sa mali nechat urazat tak ako nas urazas ty

  307. pre admin:
    Pokiaľ vy môžete urážať a nadávať mne (tým mám namysli článok o antifašistoch), prečo by som si to isté nemohol dovoliť ja voči vám?

    Pokiaľ by spomínaný “článok” nebol kopou urážok a nezmyslov, tak by som s vami komunikoval asi troška inač……..samozrejme rovnako bez úcty, pretože si ju nezaslúžite…

    Zatiaľ som tu použil jediný vulgarizmus a to len v súvislosti s bastardom. Avšak ja nemôžem za to, že jeden z vás si vybral nick ktorý bez akýchkoľvek pochýb je urážkou jeho matky… 🙂

  308. no pytal som sa mamky ci jej to vadi povedala ze nie 😀

  309. este k tomu antifa uvediem jednu skutocnost. vcera som bol na ekonomickej s kamosom a isli sme cez taky podchod, kde vraj bol zabity cinsky student a vraj vrahovia boli nackovia. potom sa uskutocnovali rozne spomienkove akcie v tom podchode. na steny pisali blizki toho chalana rozne veci a taktiez antifaci tam nieco nakreslili a podpisali sa, ze ANTIFA. ci ide o vandalstvo alebo nie, to nejak nechcem riesit teraz. ale nemyslim si, ze boli nejakou odnozou tych vyssich, ktori len zakryvaju svoje skutky tym, ze nechavaju priestor pre antifa. myslim si, ze tym ludom islo hlavne o to, aby dali najavo, ze xenofobia nie je velmi dobra a ak aj je niekto xenofobik, nech to nedava najavo utlacanim inych, az zabitim. ja by som sa tiez k nim pridal a vooobec nemam nejaku vyssiu filozofiu co sa tyka antifa..proste som proti fasizmu.
    co sa tyka banov..adminka..ako toto hnutie zacalo? ako mozes napisat, ze ta to uz nebavi, ked vlastne prave preto, ze si chcela robit osvetu aj medzi “slepymi”, to tu vlastne bezi. ak nevidis v tom zmysel, tak to tu uz radsej zabal cele. lebo ak ta to uz naozaj prestalo bavit, tak potom o com to je? alebo este mozes jednoducho ignorovat tych ludi. precitas si, povies si, ze to je zas to iste a ides dalej. ak ma niekto skutocne zaujem rozmyslat a porozumiet, tak si precita historiu a pochopi. ak nie, tak asi smola. podla mna si sa dost snazila. ale banmi by som to vazne neriesil, pretoze ako bolo v tom interview spomenute, sloboda slova MUSI existovat, co sa tyka politickych veci! to by bolo potom dost protipolne.
    Ja..kto si v skutocnosti? ja chapem, ze mas nazor nejaky a veris mu, ale tym, ze zhadzujes ostatnych, vela nedocielis.
    a k panku este..si pisal, ze punk, ska, emo a ine somariny… akoze pank je somarina si tym chcel povedat??? to je len taka třešnička 🙂 ale ak to myslis vazne, tak potom asi nevies o com to je. narozdiel od ska alebo ema, je pank aj filozofia. zivotna filozofia, ktorou podmnoziny su aj ine filozofie ako napriklad filozofia ema (podotykam FILOZOFIA ema) ale to je debata zas o uplne inom. a ked uz tak, tak si asi tiez xenofobik, ked povies, ze take ska je somarina, lebo tym davas najavo, ze to nema zmysel a tym zase ponizujes tych, co maju radi ska. to len tak pomimo 🙂 niekde som tu spomenul aj moju mailovu adresu, tak ak chces dat battle, tak si ju tu najdi a mozeme pokecat o takychto vecjach. sem sa to moc nehodi.

  310. pre Marek:
    Prepáč, ale nechce sa mi prehrabávať históriou tohto “pokecu” od 26.2. až do teraz…
    Ak môžeš, prosím daj ten mail ešte raz. thx

    Ak niekoho dokážem zhadzovať pomocou faktov, alebo odvolaním sa na jeho predošle tvrdenie, tak tým docielim minimálne to že títo “ľudia” budú nútený porozmýšlať prečo si ich tvrdenia vo väčšine prípadoch protirečia…

    A k punku:
    Ak ma už chceš citovať, tak ťa poprosím prečítaj si pozorne v súvislosti s čím som to písal.
    Pre bližšie vysvetlenie budem citovať sám seba, z môjho príspevku k inej téme týkajúcej sa antifašizmu:
    Punker môže byť antifašista, ale antifašista nemusí byť punker.
    Feťák môže byť antifašista, ale antifašista nemusí byť feťák.
    Ľavičiar môže byť antifašista, ale antifašista nemusí byť ľavičiar.

    Nemiesto feťáka a ľavičiara si tam doplň ska a emo 😉
    Takže výrazom “somarina” som nemal v úmysle zhadzovať punkové hnutie……ale aby ctihodný Vasil do svojej odpovede na moju otázku o antifašizme nezačal komponovať rôzne jeho báchorky…

  311. Ja..mas malo veci, ktorer su absolutne a nemozes o nich viac polemizovat. vacsina veci si ale vyzaduje rozlicne pohlady na nu a ver tomu, ze kazde tvoje slovo by mohlo byt vyvratene a nakoniec by si sam nevedel co a ako. proste je treba si uvedomit, ze tvoja (nemyslim konkretne tvoja ale vseobecne) pravda nie je ta najlepsia. ale ano..vzdy sa zide nejaka opozicia, aby si si mohol nazor stale formovat, aby si nebol nejaky extremista. ja som sa tu tiez hocico naucil a zaroven si myslim, ze aj ti, co sa tu s tebou konfrontuju, mozno nasli tiez nejaky zmysel niekedy v tom, co propagujes ty a tvojimi nazormi podobni ludia.
    tie tri riadky o antifasizme su vystizne uplne! to by si tiez mali precitat napriklad vsetci ANTIantifaci, co sem pridu.
    co sa tyka Vasila, tak ten je v pohode si myslim. tiez pise o tom, co povazuje za pravdu. skor by som bachorkami nazval tych opiciakov, co sem kedysi pisali a hlasali vsakovake voloviny, ktorym vlastne ani nerozumeli poriadne.
    inak tu je ta mailova adresa.. furbylord@azet.sk

  312. Ja, otazku som si nevsimol, preto neviem odpovedat.

    Ako som ti povedal, ANTIFA je synonymom slova AFA. Mozes s tymto mojim nazorom sulasit, ale aj nemusis. Pisem to hlavne preto, lebo to slovo ANTIFA som nasiel iba v suvislosti s AFA.
    Britania, USA, Sovietsky Zvaz sa oznacovali ako ALLIED, teda SPOJENCI, ziadna ANTIFA.
    Ale su to iba slovicka, zmysel ostava rovnaky…

  313. pre Vasil:
    Prepáčte, ale vrátil som sa po pár pivách s kamarátmi, tak budem reagovať len na Vasila.
    Tebe zlatý môj nestačí ani názorný príklad? AFA je podľa teba skratka pre ANTIFA? Ok…
    Akú má teda skratku podľa teba organizácia Antifašistická akcia?
    Ako inač sa hovorí antifašizmu?

    Splietaš 2 na 3.
    Je to akoby som povedal, že synonymum pre komunizmus je KSČM…

    Synonymum pre antifašizmus je teda podľa teba AFA ? 😀

  314. Narodny socialismus=nic len narod
    antifa=zradca naroda(supajda po lampach povesat)alebo budeme ich strielat?
    Nejde o to co sme my,ale proti comu ste vy!!!
    Antifa v anglicku vznikla z kdejakych zidoradikalov a tak je to doteraz vas tam taha povod o ktorom ani sami neviete kdejaky obrezani polochudaci sa tam grupuju,preskumajte si rodokmen a pakujte do izraela,tam mozte strielat palestinske decka legalne a skakat im po hlavach.

  315. Ja: no minimalne preto ti to tolerovat nemusime, lebo je to nasa stranka 🙂 a nadavat mozes autorovy clanku ked s nim budes komunikovat … ked uz sme pri tom … ja necitim ani najmensiu potrebu nechat sa od niekoho ako ty urazat
    Marek: prestava ma bavit nechat sa urazat, nie robit to co robim..neplet si pojmi a dojmi … ja podiskutujem rada s kym kolvek, dokonca aj s afakom … ked je ten rozhovor o niecom a nie, ze mi bude stale len nadavat

  316. JA, resp. predpokladám bývalý antifa….či už to je pre teba skratka pre antifa. akciu alebo pre nás zjednodušene antifa….nie je to jedno? ty sa tu budeš hádať o slovíčka….predsa jedno slovo nemusí mať iba jeden význam, či na to si ešte neprišiel? ak by si mal záujem, môžem ti predviesť niekoľko príkladov….

  317. pre darkerka:
    podľa čoho usudzuješ že som bývalý antifa?
    Nebodaj podľa toho že som sem otvorene napísal že som ANTIFAŠISTA? Pokiaľ to z tej vety nie je jasné, tak skúsim byť troška konkrétnejší: antifašista som bol, antifašista som, a navždy aj antifašistom ostanem…

    Ok, ak nie je nutné sa hádať o slovíčka:

    …tak potom je úplne v poriadku tvrdenie že vy všetci ste neonacisti…

    Verím že so mnou súhlasíte, keďže jedno slovo môže mať viacero významov… 😉

  318. pre admin:
    Samozrejme že mi môžeš dať ban…….od mentálne a intelektuálne impotentných náckov by som ani inú reakciu nečakal 😉

    Ako inak konkrétne okrem predchádzajúcej vety som tebe nadával moja milá, hmm? 😀

  319. pocuvaj ty najpotentnejsi homosexual,slovo neonacista by som ja osobne hrdo nosil keby neni diskreditovane mediamy ktore zo zahadnych pricin ukazuju iba tie najhorsie stranky NS a jasne mame iba tie najhorsie vlastnosti som zabudol co napriklad je podstata a aktivita bab z HH posielat darceky a podporu malym detom je to take uchylne fuj ,budete sa smazit v pekle za to,proti drogova a protialkoholova osveta od AN to je tiez nechutne ved alkoholizmus,narkomania a promiskuita su predsa cool a moderne som to videl spievat cernocha v telke tak to musi byt pravda(a nepis mi ze ved nekukam tv a podobne picoviny)napis ci je podla teba toto spravne alebo nie,ale asi ako tvoji predchodcovia v diskusiach to nepriznas sam som zvedavy
    a k tomu banu ked ti dojdu argumenty zacnes tu presne toto vypisovat -.od mentálne a intelektuálne impotentných náckov by som ani inú reakciu nečakal 😉
    a presne toto uz je ta hranica toho vymazania tvoja demencia a mozes sa partakom chvalit ako si diskutoval az ta zmazali si hrdina
    a povazovat nejaku skupinu ludi za mentalne a intelektualne impotentnych je podla mna prejav rasizmu a kde coho tak vitaj v radoch neonacistov 😀

  320. Ja, ked ti pivecka vysumia z hlavy, tak si pozri, ze pre mna je synonymum AFA a ANTIFA.
    Ako som pisal Marekovi, pre mna antifasizmus znamena nieco ine, co hlasa ANTIFA.
    ANTIFA, ako poznamenal bastard je z UK. A mnohi ludia (samozrejme nie vsetci) ani nevedia nic o tom fasizme ako o politickej doktrine. Vedia iba o plesatych, s ktorymi sa mlatili a preto si myslia, ze je byt cool antifasistom… Ale ako vravim, zase nie vsetci.

  321. ja: tak logickou úvahou to asi vie každý kto si, podľa tvojich obľúbených tém a chytania za slovíčka, lebo nič iné ti nezostáva 😀 jasné, že sme všetci neonacisti, a ostatní sú lietadlá….

  322. Marek: zabudol som odpisat na otazku. Nie, nie som admin na Hlavu Hore, mam s nimi spolocne asi to co ty. Som tu citatel, prispievam obcas komentarmi a to je vsetko.

  323. adminka..ok
    vasil..dik za odpoved 🙂
    aaa ostatne neriesim. dobre sa to tu cita, ale nepotrebujem komentovat. 😀 kazdopadne urcite zaujimavejsie citanie jak Krasko. sice nejaky hlbsi zmysel to nema, ale na odlahcenie sa to da 🙂

  324. Jasne, že to čo k Vám ľudia cítia je niečo ako rasizmus. Nemajú Vás radi netolerujú Vás. Nechcú Vám dať žiaden priestor a dávajú Vám to všemožne pocítiť. Myslia si že ste špiny, zločinci a pod. Netolerancia najhrubšieho zrna. Takto sa Vám to pekne prekrúca ako všetko. Áno to všetko je pravda a je dokonca veľa ľudí čo si praje aby ste zhnili v base, aby ste krvácali rozpľaštení na zemi. Áno veci treba nazývať pravými menami. Toto je nenávisť.
    A treba sa aj pýtať pri kom každom títo ľudia tú nenávisť cítia. Žeby pri najrôznejších skupinách? Mnohých iných okrem Vás? Napr. pri ľuďoch inej rasy, iného pôvodu, všeobecne iného názoru?
    Isteže bez vetra sa lístok ne strome nepohne. Ale výnimka potvrdzuje pravidlo. A to výnimkou ste samozrejme vy. Čuduj sa svete tu sa lístok na strome bez vetra pohol. Ale ja Vás chápem. Celé je to o tom, že Vám všetci závidia tie svätožiary a krídelká.

  325. sa mi snivalo, ze nejaky vysokopostaveny nacionalista prisiel do nasej dediny a zacal strielat po mne, lebo..uz ani neviem preco. ale ked som mu utiekol, tak chodil po dedine a hlasal jeho ideologiu. neskor mi bolo oznamene, ze niekto nam zastrelil profesorku na matiku 😀 hm..kto to asi bol? 😀 divne sny…

  326. ano ano takto vypadala kolektivizacia v sovietskom zvaze a vysokopostaveny clen bol komisar zidovskeho povodu,neskor po dopadnuti bol uvezneny v Treblinke kde aj zomrel,teraz ma pamatnu tabulu ako padly hrdina popripade partizan to bola realita to nebol sen akurat ta uniforma bola inej farby

  327. vidim, ze ty mas o tych Zidoch uz UPLNE jasne vsetko 🙂

  328. Ahojte, viem ze to tu mozno nepratri, ale rada by som vedela ako mozem pomoct.. alebo partit do nejakej organizacie. Som z Trencina a zacina to tu veru pekne zit – plagaty, nalepky, kresby…. tiez by som trosku chcela prispiet len neviem akou cestickou sa k tomu dostat 😦

  329. puella118: napis nam na hlavu.hore@yahoo.com …. nemyslim, ze by toto bolo miesto an tuto debatu

  330. admin: dobre, uz som aj napisala 🙂

  331. Admin: Máte tu docela veselo koukám, ale zvládáte opozici velmi dobře. Držím vám palce a jen tak dál DnB

  332. dnbsp: zdravicko, no tak je s nimi celkom sranda, hlavne s tymi najvacsimi obhajcami ludskych prav:-) tych by som nastahovala tak na mesiac na nejake ciganske sidlisko alebo do osady … potom by sme sa mohli rozpravat ake je to vsetko fajn … ale to oni nepochopia

  333. Ale jasne adminko, ty si si s cigánmi už len užila. V staršom rozhovore si písala že dokonca a ani medzi ľudí moc nechodíš, takže to všetko dokonale poznáš. Ale máš pravdu. Pre teba treba vytvárať tento falošný obraz skutočnosti, aby sme boli všetci spokojní.
    Tak ti ho vytvárame.
    Napíš mi koľko príkladov si praješ.
    Teraz ti dám prvý. Naše babky to majú dosť ťažké, lebo už veľmi nevládzu. Cigánom sa na trhu veľmi nedarí, lebo od nich smieškari veľmi nechcú kupovať. Však uprednostia svojich nie 😀
    Tak sa to musí riešiť ku spokojnosti všetkých. Od babiek kupujete radi, len asi nikoho nenapadne, kde by tá chuderka toľko ovocia napestovala, pozbierala a dovliekla a kde by toľko po lesoch za čučoriedkami a hríbmi behala. 2+2=4
    Cigáni spokojní, babke tiež dali zarobiť – spokojná, ty a tvoji gadžis spokojní, že ste podporili svojich. Potom sa napapáte plodov svojich a babkiných rúk a zanadávate si na cigánov. Všeobecná pohoda všech politiku sen

  334. Zdravíčko, tak je s tebou celkom sranda admin.
    Neviem prečo by si niekoho niekam sťahovala ale to je asi o tvojej povahe.
    Na najväčšom rómskom sídlisku Lunik IX hneď z ľava (opačná strana ako je píjazd) v prvej bráne žije biely podnikateľ s rodinou a parkuje si pred vchodom svoje fára. Nemá problém sa odsťahovať ale nechce, nevidí potrebu.
    Osady splývajú s mnohými obcami a mnohé časti obcí sa premenili na osady. Poznám osobne a nie ani mesiac ani rok a ani 10, kľudne môžme rozprávať
    a určite nehovorím, že to nepochopíš. 😀
    A ten podnikateľ, ja a iní nie sme zas tak exemplárnymi príkladmi.

    Tak ja by som ťa určite nenasťahoval na imaginárne sídlisko ani do imaginárnej osady s neprispôsobivými spoluobčanmi z nižšie uvedených odkazov a tvojimi spolubojovníkmi za vašu vec, ako to ty sama nazývaš. Také sídlisko našťastie neexistuje a ani nikdy existovať nebude. A pochybujem, že by si to tam ty konkrétne ten tvoj mesiac bez fyzickej a duševnej ujmy vydržala. A len tak teoreticky myslím, že dlhšie by som tam pri zachovaní duševného zdravia vydržal ja 🙂 len u mňa by bol zas problém s tým fyzickým zdravím. Asi by som bol rozmlátený každú pol hodinu, ako píše tvoj spolubojovník z jedného odkazu.
    Takže aby som nemlátil prázdnu slamu, dám ti nejaké čteníčko. Nech sa páči:

    Na zamyslenie …….. ( fejton)


    hlavu hore/hovory z pokecu 1až 6

    Tak toto už je v …..


    https://hlavuhore.wordpress.com/2008/03/28/skinheads%e2%80%a6-vyhoda-alebo-slabina/
    https://hlavuhore.wordpress.com/2007/09/26/%e2%80%9ealkohol-a-hnutie%e2%80%9c-alebo-%e2%80%9ehnutie-a-alkohol%e2%80%9c/

    Hrdí muži?

    Kamarátstvo alebo pretvárka?


    https://hlavuhore.wordpress.com/2007/06/19/hnutie-takto-to-vidim-ja/

    Verejný pacifizmus, alebo Cez násilie cesta nevedie


    https://hlavuhore.wordpress.com/2007/06/04/nase-rady/
    https://hlavuhore.wordpress.com/2007/05/30/10/

  335. Anonym: alebo inak antifa, preco uz nepouzivas svoj nick? sa zan hambis ci co? .. to tak na okraj … k tvojmu chaotickemu clanku .. neviem kde je na Luniko vpravo a kde vlavo … ale viem, ze je tam zdemolovane sidlisko, kopy odpadkov, specialna ciganska hliadka koli kriminalite a podobne … tak nam tu nerozpravaj hluposti, mame oci aj usi, a nesnas sa tu ludi osprostovat, vsetci zijeme v tomto svete a tak vieme ako to naozaj je, to ze to nevadi tebe a este par ludom, ktory by som sa ani nedivila, keby sa prizivovali prave na tej ciganskej biede .. to este neznamena, ze to nevadi nikomu, ja som v ke prednedavnom bola a pocula som ludi, tych beznych ludi takze uz prestan zavadzat …. co sa tyka tych clankov … to bolo ako pokus o co? Poukazat na to, ze nemame problem pomenovat problemi, ktore maju lôudia co sa hlasia k niektorym z nasich myslienok? Dik beriem to ako pochvalu

  336. co sa tyka toho ci chodim medzi ludi … no mam zamestnanie , pracujem s lucmi takze som medzi nimi viac ako dost … zase si si nieco vytiahol mimo kontextu ako sa ti hodilo… ubohe ale presne podla tvojho stylu, neviem od koho maju babky cucoriedky, ale ja osobne cucoriedky ani hriby na trhu nekupujem … ked chcem nieco take ideme do lesa a nazbierame si, a cucoriedky, kedze nie som zlodej ako cigan, vsetci vieme ze to co robia oni ako zber je zakazane a trestne … tak cucoriedky pestujeme na zahrade spolu s jahodami a malinami ci cernicami .. a mimochodm neviem ako si na tom s kondickou ty ale moja babaky nmemala v 70ke kym zila problem ist do lesa na hriby alebo dedko v 90ke bezne kosil… ludia na dedinach maju uplne inu predstavu o aktivnej starobe ako ty ….

  337. sak si tolko prace s tym dal tyzdne to chystal tak mu sprav radost 😀 ano 90% ciganov sa zivi poctivou manualnou pracou v zivote by neklesli k tomu ziadat stat a spolocnost o socialne davky,podpory,invalidne dochodky alebo nedajboze robit nieco protizakonne my toto vsetko vieme a vsetci ludia na SVK to predsa vedia a najviac biely co byvaju pri osadach(tam je zbrojnych preukazov a legalne drzanych zbrani na obranu heh)preto su oblubeni po celej europe a nikto na nich neda dopustit ani v Kanade.no jo babky su zname svojimi kseftami s romakmi moja ich denne aspon 5 musi cakanom odohnat.

    a preco podnikas na Luniku,mas rad ten ranny zapach moci?

    ale diky za ty stare linky to som sem este nechodil tak si pocitam rad

  338. To bola odpoveď na to či by ste vydržali spolu žiť so svojimi spolubojovníkmi za VAŠU VEC, ako to nazývate. Medzi normálnymi ľuďmi sa vám žije oveľa lepšie. K tým ste sa postavili ako ku tupým ovciam a inak vám nevadia. Naopak tvrdíte že práve ich chránite, chcete ich lepší život a podobne.
    Na svoje rady, ako to nazývate vyslovene nadávate, zosmiešňujete ich a podobne.
    Takto sa oveľa lepšie žije medzi inými skupinami mnohým ľuďom a tiež im v článkoch popísaní a kritizovaní vaši spolubojovníci a naši spoluobčiania
    pre uspokojivé spolunažívanie veľmi nevyhovujú.
    Pri čítaní komentárov vám asi neunikli výzvy vašich iných spolubojovníkov k opakovaniu Noci dlhých nožov, ktoré akosi kritizované neboli. Neviem či sa aj niečo odohralo a komu ste to potom pripísali.

    Pochvala to je, to je pochopené správne. Nemáš za čo.

    Admin, neviem presne ktorou cestou si prišla na svoje odhaľujúce zistenie 🙂 ale prever si presne tou cestou ostatné nicky a daj mi teda výsledok koľko tu mám nickov 🙂
    Alebo keď už sa chceš až takto naťahovať tak beriem.
    Vysvetli mi kde sú všetci tí ľudia s ktorými si si tu takto dobre rozumela. Nie oponenti, ani ľudkovia s perverznovulgárnym slovníkom, ani slintajúci úchyláci, ale tie dámy a páni s tak správnymi názormi. Prečo tu už nechodia?
    Zverejni prosím koľkí z nich sú podľa tvojej cesty tiež iba mojimi starými nickmi.

    Bastard, ty sám si povedal, že so mnou sa nemáš o čom baviť, lebo nerozumiem tak základnej a principiálnej veci ako je rozdiel medzi preferovaním nejakej skupiny ľudí a preferovaním príslušníkov tejto skupiny ľudí hoc len podvedome. To som doteraz nepochopil, takže fakt sa so mnou nebav.

  339. to som povedal fetakovi Antifovi chovancovi ustavu lasky a rovnosti ,ty si naky anonym ako mam vedet kto si co si ked to nenapises?
    nj ludia prichadzaju odchadzaju pisu nepisu sem tam ti naky cigan ukradne notbuk sak to poznas
    a ano zijem so spolubojovnikmi a sympatizantmi za nasu vec nikoho kto sa smradlavej cvargy zastava ani nepoznam iba z videnia a TEBA :Ddrviva vacsina slovakov ma proti nim predsudky a vies ako sa to vola?to nieje rasizmus ale pud sebezachovy

  340. pud sebazachovy? ale nejaky extremny, nie? pokial ti nejde o zivot…

  341. nemyslim, ze by to bol extremny pud sebazachovy … kazdy z nas ma rebricky roznych hodnot polozene rozne vysoko …. ale vacsina ludi ma jeden rovnaky, a to ten, ked vidia, ako jeden nerobi nic a on dre aj na neho … ked cigan nepracuje tak s coho zije? z toho co mu “das” ty, aj ked nedobrovolne, ked sa cigani ponapajaju nacierno na elektriku kto ju zaplati? zase len ty, ci myslis, ze elektrarne im ten dlh daruju? .. teraz nerozvadzajme, ze to trobia aj biely, viem robia,…bavme sa o ciganoch ako skupine neprisposobyvych ludi bez ohladu na farbu koze …. no a je otazka casu kedy to ludi prestane “bavit” preco sa napriklad v Irsku uz proti nim buria? A nie len tam. V Cechach sa do akcii DS zapojili aj ty “obycajny ” ludia a ak sa to nezmeni stane sa to raz aj u nas …. a myslim, ze je to nie az tak daleko … myslim, ze rychlost ludskeho hnevu bude rast umerne s rychlostou klesajuceho konfortu zivota obyvatelov

  342. Anonym: k tym spolubojovnikom, moj “spolubojovnik” je kazdy slusny clovek, nemusi mat vyholenu hlavu a ani nosit TS handry, pre mna a mnohych dalsich je dolezite to, co ma clovek v srdci .. a to, ze poukazujeme na neduhy v nasom okoli .. ja nemozem zabranit ziadnemu skinovy ani pseudo nacionalistovy aby sa pridal k skupine v ktorej som ja, ale mozem sa pokusit, a aj sa pokusam, o otvorenie mu oci a poukazanie na jeho chyby, mozno sa mylim ja, neviem, je to mozne, ale robim vsetko podla svojho najlepsieho svedomia a podla toho ako mi to kaze srdce, … to ze tu niekto pise o nejakych nociach … tu si moze v podstate napisat kazdy co chce, kym to nehranici s urazanim nas a nasej prace a nasich idealov, ak si si nevsimol aj tvoje prispevky sa tu zobrazuju, takze keby som chcela ozaj mazat vsetko co sa mi nepaci zakazem komentare uplne a mame pokoj vsetci

  343. ale ved tebe to len vyhovuje, adminka, nie? ze je tu co najviac komentarov. no ja by som bol na to urcite hrdy, keby prave moja stranka bola takato uspesna…

  344. marek: ale ano som rada samozrejme:-) …. a hlavne som rada, ze sa aj vdaka nam o tychto temach diskutuje … myslim, teraz tie komentare co maju nieco do seba, nie len vzajomne sa urazanie z jednej alebo druhej strany ….

  345. Hej faskovia, zformovali sme toho roku taku malu skupinu, siesti z vas su uz v nemocnici na dlho, predlho :)). A bude to pokracovat, velmi mi chuti ked mozem odstranovat z ulit takuto chamrad.

    Pacek a DOVIDENIA 🙂

  346. zaujiamve 😀

  347. tu uz sa kde kto formuje ,uniformy mate? alebo sa hrate na partizanov s vysielackami, to je vzruso co,sem tam aj do trenek cvrkne alebo prskne 😀 len tak dalej drzim palce bojovnici za spravnu vec 🙂 a ked odstranite faskov kto je na zozname blackmetalisti?

  348. Anti-fa v preklade strach hamba a fetak…nemaju sancu do niekoho sa pustit ci je jeden alebo su 30 ti… mam kamaratoch co za den alebo za tyzden zbiju viac ako 8 antifasistov.antifa je len sracka ktora vznnikla s nejakej vygumovanej hlavi .niekto tu pise ze zbil 6 nackoch a ze su v nemocnici take daco sa nikdi nestalo a nikdi ani nestane.Navzdy spolu jedna rodina.

  349. nooo…toto ma vacsie grady! 🙂 kto da viac? 😀

  350. myslim, ze stacilo taketo keci ani z jedneho tabora tu nikoho nezaujimaju …. budu sa mazat

  351. Fíha, že z tábora. Myslel som že tábory majú rómovia, potom sa zapáčili aj husitom. A v lete ešte pionierom a skautom, všetkým kočovníkom, presúvajúcim sa, pútnikom. Typický kočovný, cigánsky spôsob života.
    Alebo ťaženie u cudzích kultúr?
    Teraz už majú tábor aj nacionalisti. Ako to vyzerá?
    Alebo sa azda chcete len konečne priznať k prijatiu tej trápnej, podsunutej hry na dva znepriatelené tábory?

  352. tak toto bolo najlepsie ;D

  353. anonym….tak to suhlasim….dobre vystihnute…

  354. to sme sa mali akoze pobavit?

  355. je to kruta pravda…hlavne ta posledna veta stoji zato!

  356. tak ja teda nevie m, kto sa tu zacal hrat na nepriatelov? Ked povazuje mna niekto za nepriatela, lebo chcem v prvom rade dobre pre svoj narod a az potom pre ine tak to som ako ja na vine? je to ejho hlupost a raz na to kazdy doplati, len si skuste opytat sa ludi ikolo seba, tych beznych co maju napriklad dospievajuce dcery, co by vam povedali an to, ze by si tato doniesla nejakeho cigana alebo ineho podobneho domov, tak potom kto to tu deli a hra sa na nepriatela? Zidia vam, myslim tym akoze antifabojovnikom, vtlacili do hlavy, ze sme nepriatelia pre vsetkych a vy ste sa nechali oblbnut a teraz bojujete proti vlastnym ludom. Tabory vznikli lebo sme dovolili aby nas rozdelili.

  357. posledna veta – pravdiva veta 😉 myslim ale toho prispevku nado mnou..

  358. To tu nemate co robit? Kurva co nejdete do roboty vsetci? Este chodite do skoly? Tak sa ucte vy gena, bo nebudete mat ani na chleba, neze na net. Ocko s Mamkou sa raz poberu a co bude s Vami? Vsak zdochnete jak psy, bo aj to malo co zdedite Vam cigani pokradnu! A araby s negrami pojebu Vase promiskuitne materialisticke kurvy! Odin, Jahve, ani Allah Vam nepomoze! Ani na vojne ste neboli, viete bojovat, viete strielat, viete ako prezit? Nebudte uz naivny, pre Boha ziveho vas prosim, spametajte sa! A robte uz nieco uzitocne pre seba, rodinu, narod a rasu!!!! A ne sa na forach a pokeci sa hadat s inimi mladymi debilmi podobnymi Vam!

  359. ale daj pokoj..

  360. …………..

  361. Milá naša propaganda. Či po vašom propaganda!
    Vidím, že tu celkom slušne panuje sloboda slova. A to až v neobvyklej kvantite a absentujúcej kvalite hlavne pokiaľ ide o slovo pomýlené, slovo prekrútené, slovo klamlivé ale aj slovo neúctivé ……
    Toto ,,každý si môže povedať čo chce” mi pripomína našťastie už len minulú, nevyzretú, trendovú, postpubertálnu, pseudoanarchistickú explóziu.
    A ako nedávno správne poznamenal častý ,,diskutér” s indiánskym menom ,,Ten, ktorý nemá čistú krv”: každá minca má dve strany.
    A druhou stranou mince s názvom ,,Nech žije diktatúra slobody slova” a ,,Každý si hovorí čo sa mu práve prisnilo” je ,,Každý má právo počuť pravdu” a aby ma niekto neobvinil z toho čo sám kritizujem tak samozrejme aj ,,Každý má plné právo pravdu zamlčať ” a to z akéhokoľvek dôvodu, či už je viazaný z dôvodov vlastného svedomia alebo prísľubu mlčanlivosťou alebo je napr. presvedčený, že zdeľovaná pravda by jej prijímateľovi iba ublížila a nič nepriniesla.
    Keby sa to niekomu zas zdalo nepochopiteľné (1), tak čo sa týka slova som pozmenil klišé ,,právo a povinnosť” na ,,právo a zodpovednosť”.
    Keby sa to niekomu zas zdalo nepochopiteľné (2), tak práve som nepovedal nič o vyjadrení subjektívneho názoru na niečo.

  362. tak podla mna ani antifa nieje taka svata ….huli ,chlasta …a otvara si usta ….ani ja nemam rad ozranov ….ale tak to su podla mna chuligani ked biju kazdeho …a odvolavat sa na niake spisi 😀 vsak to je smisne …kto ich pisal komunisti ??alebo americania po 2 sv . vojne ???neobjektivne …este len teraz maju byt odhalene prave spisy…a tam sa uvidi …kto mal pravdu a co bolo vymyslene …nie vsetko co je v ucebniciach a v telke je pravda …a kazdy antifakt tu len nadava …kde je sloboda slova ????? ziadny ns ju nema ….ci sa bojite ze by mohli mat pravdu ??

  363. mprepacte za gramatiku ….spisy ma byt y a tak dalej …pisal som
    to rychlo

  364. – tak kto dnes nehuli a nechlasta – dovolim si tvrdit ze drviva mensina ludi – a antifa – to su len ludia ktori neznesu krivdu – to ze maju ine ludske chyby a slabosti je bezna vec – ale maju aspon CHARAKTER – narozdiel od NEONACISTICKYCH POTKANOV

  365. OK – trochu to tu ozivime – mam tu taku malu hru – verim ze sa vsetci zapojite – takze kto nema rad neonacistov, rasistov, antisemitistov, homofobov a inych klamarov, podvodnikov, pokrytcov a bezcharakternych ludi nech sem napise XXX – tak ja ako prvy 🙂 :

    XXX

  366. eh, zabudol som k tomu este dopisat aj zlodejov a vypalnikov – samozrejme

  367. abc: daj pozor aby som ja envyhlasila anketu kto nema rad kecalkov ako si ty

  368. vsak vyhlas – ale kedze si nedala XXX tak ta beriem ze mas rada zlodejov podvodnikov neonacistov a inych uchylakov.

  369. 😀
    dalsi skatulkovac :/

  370. Vsedci su chytry a tlacia rci o humanite a znasanlivosti ale to asi cigana videli len na fotke rychlo by zmenili nazor keby im kazdy den behali po dvore a kradli a to nehovorim o bezdvodnych bitkach … a tak by som mohol vymenovat plno veci….

  371. som “stastny”, ze tu “funguje” sloboda prejavu tak ako bola ospevovana 🙂 ale ved maily s prispevkami neprisli hadam len mne…

  372. neonacistov? 😀 jak vies ze su to neonackovia?? popreli to a myslim si, ze pre zeny je toto pomenovanie dost surove…

  373. tez pravda,,ale zas keby tak bolo tak by to zamlcali..a nie popreli 😛

  374. marek: sloboda tu existuje a vzdy aj existovala, a to ze teraz mazem? aj budem zlodeji nickov, hulvati a spamery tu nemaju co robit ak chce niekto diskutovat nech sa paci ale robit zle, branit ostatnym v diskusii a otravovat vzduch si nech kazdy robi na svojom … to nema so slobodou prejavu noc spolocne

  375. ok..sorry…
    tak ale ked neslo o nazor, ale o meno, tak si hned za tym mohla napisat, ze to nie je nikto od vas alebo tak..ved inteligentny clovek pochopi aj bez toho, ze ten, co to pisal, nie je niekto z HH 😀 HH? :D:D:D fuha… ok..asi vela asociujem 😀 to je jedno..ale keby si to napisala, tak by to urcite pochopili aj ti menej inteligentni. lebo tym padom si zrusila nielen niekoho, kto pouzil cudzi nick… ale aj nazor, aj ked vo vasom sate…..vies co..v podstate je to jedno 😀 neries… 😀

  376. prepac, zmazala som omylom aj nejaky tvoj prispevok …. ako ja nazor rada necham kazdeho ench si vravi kolko chce… ale nie za tu cenu, co tu narobil henten primitiv … mne ked sa nepaci co pisu an kadejakch afa foram astrankach tak tam enchodim … tak naco oni chodia sem? robit zle? No fakt uplne sme s nich hotovy vsetci

  377. vzdy lepsie bordel na nackovskom fore – ako nackovia robiaci bordel na uliciach

  378. no co uz preslo laviciakov pisat sem blbosti? 😀

  379. zatial nie 😛

  380. naucil vela

  381. ja som antifasista, studujuci clovek, ale nemozem povedat ze som anarchista alebo antirasista, antifasisti ( aspon medzi ktorymi sa pohybujem ja) su vysokoskolsky a stredoskolsky vzdelany ludia… a vsetci sme v podstate rasisiti, pretoze cigansky problem treba riesit, ale nie tak ako si to predstavujete vy, uz ziadna genocida, ziadne otvorene boje proti ciganom, ziadne pece, treba ich zrujnovat ,vytlacit ich odtialto, ale asi tak ako bolo v Šarišských Michaľanoch, ziadne nasilie

  382. nitko nikdy nepochopi ze cigansky problem neexistuje??? staci, aby sa im nevyplacali davky. ale to bude europska unia kecat ze sme rasisti. cize treba riesit zakladny problem… bojovat proti globalizacii a zit slobodne. usa a francuzi a briti pochopia az ked im tam pride cely lunik 9…..potom sa uvidi kto su rasisti

  383. 14_marek_88: nie je ziaden dovod hovorit so stenou. pocuvat dokolecka to vase nudne genocidne piano. nemozem rozpravat o slobode ludom, ktori sa jej vzdaju kvoli pocitu bezpecia a pohodlia. na druhej strane, okrem okovanej boty v ksichte mi nedokazete ponuknut nic.

  384. marek: francuzi maju svojich alzircanov, briti svojich indov, nemci turkov a vsetky tieto krajiny s nimi maju problemy spojene hlavne s ich socialnym vylucenim, tak ako my s ciganmi.

  385. Národný socializmus, z nemeckého Nationalsozialismus, skrátený výraz nacizmus, tiež hitlerizmus, je totalitná ideológia oficiálne uplatňovaná diktatúrou v Nemecku v rokoch 1933-1945 (tzv. Tretia ríša) prostredníctvom NSDAP (Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei) vedenej Adolfom Hitlerom. Nacistická ideológia kombinuje koncepciu fašizmu a rasizmu (a antisemitizmu), vychádza tiež z krajného nacionalizmu a niektorých prvkov socializmu.
    Obsah
    [skryť]

    * 1 Dejiny a charakteristika nacizmu
    * 2 Kľúčové vlastnosti nacistickej ideológie
    * 3 Príčiny
    * 4 Referencie
    o 4.1 Literatúra
    * 5 Pozri aj
    * 6 Iné projekty

    Dejiny a charakteristika nacizmu [upraviť]

    Nacizmus vznikol spojením koncepcie fašistického štátu (zahrňujúci vodcovský princíp) a rasistických teórií o nadradenosti árijskej rasy a o pokroku cez konflikt medzi vyššou a nižšou rasou, riešený podrobením či likvidáciou nižšej rasy. Nacistická ideológia ďalej čerpá zo socializmu (privlastňuje si prvky kolektivizmu či sociálnej demagógie vyhovujúcej nižším vrstvám), antiboľševizmu (vyhovujúci vyšším vrstvám), nacionalizmu (umožňujúci získať podporu konzervatívnych síl) a antisemitizmu. Filozofická podstata nacizmu obsahuje prvky výrazného iracionalizmu, okultizmu a ezoterizmu.

    Medzi najvýznamnejších nacistických teoretikov možno zaradiť Ernsta Hubera a Adolfa Hitlera. Počas svojho pobytu vo väzení roku 1924 napísal Hitler autobiografiu Mein Kampf, v ktorej definoval niektoré kľúčové vlastnosti nacistickej ideológie.

    Po roku 1933, kedy sa NSDAP dostala k moci a Adolf Hitler sa stal ríšskym kancelárom, urobili nacisti koniec nádejám socialistov a komunistov, že sa nacistická strana prikloní k socializmu. Rovnako tak boli zmarené šance na revolúciu vedenú robotníkmi. Namiesto toho nacistická strana plne podporila fašistickú koncepciu vytvorením absolútnej moci štátu a vodcu (führera), rasovú politiku a agresívnu zahraničnú politiku. Tá bola nakoniec príčinou druhej svetovej vojny.

    Prenikaniu nacionalistických prvkov do socialistického myslenia pomohol aj marxista Werner Sombart, ktorý považoval vojnu Nemecka s Britániou za nevyhnutnú. Bojovnícky národ Nemcov, podľa Sombarta, musí poraziť anglickú obchodnícku civilizáciu. Jednotlivec by mal, podľa Sombarta, obetovať svoje šťastie a život životu štátu a ľudu.

    Nacizmus bol po skončení druhej svetovej vojny postavený mimo zákon, hoci jeho ideológia stále prežíva, alebo je dokonca obnovovaná (pozri neonacizmus).
    Kľúčové vlastnosti nacistickej ideológie [upraviť]
    Antisemitizmus, 1. apríl 1933, na papieri je po nemecky napísané: „Nemci! Bráňte sa! Nekupujte u Židov!“. Ako odpoveď na nemecký Ermächtigungsgesetz (splnomocňujúci zákon ktorý umožnil Hitlerovi vydávať zákony) začali aj židovskí obchodníci bojkotovať nemecký tovar; britský Daily Express to komentoval titulkom „Judea vyhlasuje vojnu Nemecku“.[1]

    * Nacionálno-socialistický program
    * Rasizmus
    o Antislavizmus a antisemitizmus, ktorý nakoniec vyústil do holokaustu
    o Teória nadradenosti árijskej (germánskej, nordickej) rasy, teória nadčloveka
    o Eugenika
    * Uplatňovanie tzv. rasovej hygieny, čo značí genocídu
    * Antimarxizmus, antikomunizmus, antiboľševizmus, antianarchizmus, antiliberalizmus a antidemokratizmus.
    * Odstránenie parlamentarizmu, politickej plurality, demokracie
    * Vodcovský princíp
    * Sociálny darwinizmus
    * Princíp Blut und Boden (krv a pôda)
    * Pozmenená koncepcia Drang nach Osten (ťaženie na východ)
    * Blízkosť k fašizmu

    Príčiny [upraviť]

    Za príčiny počiatočnej vysokej podpory nacistického hnutia sú považované:

    * Vysoké reparácie po prvej svetovej vojne, ktoré Nemecko nebolo schopné splácať, celospoločenský otras z výsledkov vojny
    * Ekonomická kríza, vysoká inflácia zapríčinená tiež reparáciami, nakoniec nekontrolovateľná, a z nej vznikajúca chudoba
    * Nedostatočne vyvinutá demokracia, odovzdávanie osudu do rúk „elít“, túžba po silnej autoritatívnej vláde
    * Neexistencia alternatívy k socialistickým ideológiam, o moc bojovali nacisti, kresťanskí socialisti a komunisti
    * Použitie sociálnej či socialistickej rétoriky príťažlivej pre robotnícku vrstvu
    * Odmietnutie komunistickej ideológie
    * Nacionalizmus, v tej či onej forme bežný v 19. a 20. storočí
    * Neznášanlivosť voči Židom, tradičný antisemitizmus

  386. krásne si to odniekiaľ skopíroval a čo teraz my s tým?

  387. No chce vam dokazat kam az ludska hlupost dosla…aj ked je to skopirovane z Wikipedie…je uplne smiesne ze historia tu hlupost potvrdila,ze sa o nej docitate vsade a napriek tomu meliete to iste dookola…VSETKY VY NACISTICKE SPINY,CHODTE SA POZRIET ASPON RAZ DO OSVIENCINU,POZRITE SA PEKNE NA TO KAM TO “VAS” REZIM DOTIAHOL….KOLKO NEVINNYCH LUDI,kolko krviprelievania…chodte a zahailujte si tam…ukazte svetu ze ste tie tupe stroje…naozaj smutne,ze aj dnes v 21.storoci ludia dokazu takto uvazovat…ako mozte v tomto storoci zit vo viziach nejakeho Adolfa,ktory sam o sebe bol Zid,co tym padom popiera uz samotne vase vyznanie,jednoznacne nevypadal ako Arijec a dokonca ani nenapisal Mein Kampf,ako dokazete v neho verit a verit jeho bludom…ved on sam uzival lieky,ktore mu diktoval jeho osobny lekar…on sam mozno hral podla daneho scenara ktory mu niekto diktoval…pamatajte si ze vsetci ludia na svete su si rovni,cernoch,beloch,azijec,indian….rasisti v spolocnosti nemaju ziadne postavenie,pokial svoj nazor netaja……a nazot ze antifasisty su na pokraji spolocnosti je taka nehorazna blbost ze ten co to pisal musi mat IQ 30 a to na to aby sral,zral a spal…a je smutne ze urcite vacsinou vam tu pisu antifasisti belosi…vasa rasa…a kludne to zmaz,iba budem vidiet kolko inteligencie v sebe skryvas….

  388. a este….zarazila ma jedna vec ktoru som videl v koncentracnom tabore Osviencin v casti Auswitz…dvaja Nemci,skladali kvety pri mure smrti…klakli na zem a plakali…neuveritelne….samotni Nemci sa hanbia a pocituju vinu za svoj narod ktori napachal tolko hluposti a zlocinu….Auswitz – Birkenau je ponaucenie pre Vas…ak ste tam neboli,nevideli to co spachali vasi hitlerovci…nemate pravo nazyvat sa nacistami…vsetkych vas nahnat pred ten mur a stat na vas…neprekvapuje ma ked sa sem tam najde nejaky nemec ktory vytvoji takyto blog a pise tu picoviny o bielej rase a hailuje jedna radost,ale ze to pisu slovaci….my slovaci sa ako druhy v poradi mame hanbit…no ale sprostemu nenavravis….no aj tak nikdy nic nedosiahnete…rasizmus a nacizmus a fasizmus urcite nie…zomreli spolu s Hitlerom a celou Tretou risou…bodaj by Vas Satan do riti kutacom jebal

  389. si zabil bracho 😀 taketo uz som dlho necital,musim uz konecne do tej osvetimi aby som sa uvedomil aj ja a rozsiril rady pravovernych svindelkausistov a gojimov,popripade si poplakal s nejakym obrezanym nemcom na temu 25?a kua 6?kua 4,3? kua ne 3,5! mega,mier s tebou

    P.S arijci behali uz davno pradavno po indii,kde to slovo aj vzniklo a pouziva sa dodnes(znamena vzneseny)a ……neplet si pojmi z dojmami….ach ty deti 🙂

  390. iluminat: myslim, ze tvoj nick vravi aj sam o sebe ale to co si tu napisal ma jednoznacne pobavilo .. aj ked je to skor taky smiech cez slzi … o com prosim ta splietas??? inak sa mi paci ake mas hystoricke vzdelanie … tie podrobnosti … jeden by povedal, ze si to zazil na vlastnej kozi, …a hlavne co sem pleties nejake tabory? kde tu kto co o nich pise? ked chces pisat pis k teme a temou tohoto blogu je ako vidno aj na nasich propaganda materialoch starostlivost o deti … o nasu buducnost a nie riesenie hystrie ktoru si aj tak kazdy vyklada po svojom … zbytocne sa tu strapnujes

  391. 😀 no ta vasa tema je mozno prvych 5 riadkov…no slovaci urcite niesu arijskeho povovdu…a nepovedal som ze Arijci neexistuju a ze nebehali po Indii,hej to mas pravdu…samotny Hitler bola presna kopia arijcov 😀 Goering takisto a o Goebbelsovi ani nevravim 😀 …ci sa k nim nepriznavate ako spravny nacisti?rovno mozte obnovit aj Lebensborn ked uz ide o starostlivost o deti o vytvorenie cistej rasy,zbavovanie jej skodlivych ras akym su vsetci zidia,cigani,cernosi…fakt uzas…no ako vzdy aj tu sa uplatnuje pravidlo…deti so socialne slabsich kruhov,odsudzovani zo spolocnosti vzdi,ako by som to nazval,dajme tomu temnu stranu,like vas neonacizmus a cista biela rasa,starostlivost o deti a podobne picoviny….museli ste mat vsetci dost drsne detstvo…uprimnu sustrast

  392. pre Iluminat: ja strašne nerád strácam čas komentovaním hlupákov, lebo je to zvyčajne strata času, ale keď sa inak nedá…
    takže: Výraz “Áríjec” má mnoho významov, podstatné ale je, že indo-európska (inak zvaná aj indo-árijská, prípadne politicky korektne “kaukazská”) rasa sa delí, ak si dobre spomínam na 7 podtypov (napr. baltská, nordická, dinárska, stredozemná) a teda rovnako je pôvodný Fín, Nór ako i pôvodný Lotyš či Španiel, pričom asi málokto by očakával blonďavého Španiela s modrými očami – ale k tomuto poznaniu ani netreba veľa googliť – stačí iba trošku 🙂
    k poznámke “ci sa k nim nepriznavate ako spravny (sic) nacisti?” – nuž, neviem, že by túto stránku navštevovali “správny nacisti”, keďže pochybujem, že by si tuná našiel 80-90ročných čitateľov 🙂 Pokiaľ ide o Lebensborn, z dobového hľadiska to zrejme opodstatnenie malo…a úprimne, radšej Lebensborn, ako nachádzanie zavraždených novorodencov zabalených v igelitkách.
    Poslednú cast som nepochopil – deti zo sociálne slabších rodín? lol…ak sa pozriem okolo seba, nemám dojem, že by som vyrastal v sociálne slabšej rodine, že by ma niekto odsudzoval atď.. no a ak Ti starostlivosť o deti príde ako “picovina”, tak potom vyjadrujem úprimnú sústrasť Tvojim potomkom…
    Inými slovami, radšej kukaj na telenovely, tuná si len na smiech…

  393. ale ponizovat a zosmiesnovat vas este stale bavi…

  394. vnasas sem svetlo a osvietenie,chceme viac 😀

    nieje moc pekne sa povysovat nad socialne slabsich,ved to nerobili ani ti nacisti preboha,nezabudni -povysovanim nad socialne slabsie kruhy to zacina a plynovymi komorami to konci!!!!!
    a co je pre teba drsne detstvo?nieco take ako palestinske deti ktore bombarduje a striela zidovska armada,na zaklade ich palestinskeho rasoveho povodu?potom asi plati ze vsetci izraelci su so socialne slabsich kruhov,like vas cista zidovska rasa……oni mozu?

    a hitler nemohol byt kopia arijcov ved si pisal ze bol zid,tak ako vlastne,
    to si aj antisemita ked ho nenavidis ,ty hnusny fasista 🙂
    a daj nejaku presnu definiciu arijca,nech sa pobavime 🙂

  395. Iluminát: ja ťa fakt žeriem 😀 veľa bullshitov som čítala, ale ty si medzi poprednými autormi… wuaaaaaaaaaaaaa hahahhahahahhaha :-DDDD

  396. Ano je to neonacistický blog..

  397. čo je to za k.k.tinu tá antifa?Ešte som o tom nepočul.

  398. procitati cijeli blog, prilicno dobar

  399. Neskutočné telce fašistické.

  400. iluminat – v tomto pripade to asi plati – ze su to skor deti zo socialne slabvsich kruhov co si takouto formou liecia komplexy – ale pozor, neonacizmus laka aj primitivnych egoistickych a narcistickych prachacov ktori si o sebe myslia aki su vyvoleni, napr. Ian Stuart sa tvaril ako robotnicka trieda a pritom pochadzal z bohatej rodiny a nikdy nevedel co je to robotnicka trieda – bol to len uboziak lieciaci si svoje komplexy formou neonacizmu

  401. Peter: aký si ty vzdelaný….som nevedel, že bývať v 3-izbovom byte a vlastniť malý obchod s náradím je znak bohatstva 🙂 A keby si len nepapagájoval, tak by si si zistil, že spájanie sa Iana Stuarta s nacionalistickými a NS myšlienkami nastalo až kedysi v 80. rokoch (1984 či 1986, nechce sa mi googliť). Skús si pozrieť texty napr. Anti-Social, I dont like you, Pennies from Heaven a nože mi našepkaj, kde sú tieto texty nacistické, vieš, aby sme – ako sa vraví – nevylievali s vodou i bábätko…
    …ale s tým “ale pozor, neonacizmus láka…” si ma dnes ako prvý brutálne rozosmial. Pripomenulo mi to skutočne nejakého toho komunistického cenzora v zápale hroziaceho ukazovákom driemajúcim poslucháčom niekde na aktíve…”Ale pozor, revanšizmus, reakcionári, neonacisti, imperialisti…nikdy nespia!” 😀

  402. Stuart zacinal ako pankac az po tom ako ho zhnusilo lavicove hnutie prehnite drogami,liberalizmom,nihilizmom a komunizmom,zacal robit co robil,ty si fakt baran zo strannickych brozuriek vystudovany ,vodovahy bublinky objavitel 🙂

  403. Zdar kameraden, ludia som v miernej krize a preto som nuteny proti svojej voli predat moju oblubenu nemecku prilbu z druhej svetovej. Ma niekto zaujem? Predam tomu kto da viac. Piste sem, budem to tu sledovat.

  404. je mozne,aby deti mali stach sa ist hrat na verejne pieskovisko kde sa stretavaju sfetovany cigani.kazdy vikend ked idem s dcerou na prechadzku sa obavam ci ma nenapadnu paraziti.SP aspon formou akcií poukazuje na cigansky problem.vsetci cigani vykrikuju,ze budu pracovat.cha cha.jedine o co im ide je robit deti,poberat pridavky,matersku atd.a slusny biely obcan sa musi na toto svinstvo pozerat.nie som fasista,ale s niektorimy vecami suhlasim.napr-sterilizacia po 2dietati,verejnoprospesne prace povinne kazdy asocial.ludia,zamyslite sa ved ak to takto bude dalej tak nas ty paraziti okradnu o vsetko.

  405. Tak ako, ma niekto zaujem o tu helmu? Je to original, ma aj zachovane neposkodene polstrovanie, ziadna napodobenina, lezala niekomu na povale, takze ani nezhrdzavela, dnes uz taku lahko nenajdete.
    Dufal som ze tu mi niekto helfne, kedze pomahate nasim ludom, nechcem to predat nejakemu starozitnikovi…

  406. kedy to dojde aj na brezovu pod bradlom 906 13

  407. kedy dojde co?

  408. je mozne aby som sa bal ist po autobusovej stanici, lebo sa tam “hraju” nackovia? myslim si, ze po druhom priestupku by mali ist do prevychovy (ci uz su neplnoleti, mladistvi alebo dospeli) a mali by im sterilizovat paste, aby aj dlhovlasi ludia mohli pokojne ist na autobus
    –>reakcia na arijca…

  409. nazikiller- kde si vari si sa nestratil v tej vasej slavnej petržalke medzy tymi domčekmi a ked sme jedna rasa tak mi visvetli aj kam patria opice bo ty si asi z gorily nie? a ty MAREK mas na mysli vlasi či drdy-s prišerkami?

  410. oki : Drdy – s prišerkami , bo ty si asi z gorily – to na našom valale slavnom tak hovoríme … Na dedine byvame , velke IQ nemame , ale hlavne že sme čistá rasa … Verní sebe svorne na pred do krčmy a spät … :)))))))))))))

  411. vlasy vlasy..normalne vlasy mam na mysli…

  412. ale aj keby som mal dredy..co je na tom?

  413. NAZIKILLER: Ľutujem tvojho otca, že sa nemože vyšťať, lebo chuja poslal na net.
    Ak píšeš že MY sme hovná,tak vy feťaci ste potom, čo pre spoločnosť??? Ľudia majú strach z vás, pretože ste ako zločinci, bezdomovci, narkomani, otravujete život ľuďom. Dúfam, že ti skrížim cestu. Mám rád antifákov..keď do nich kopem.

  414. ..no tak toto su dobre sračky..to nie su cigani ani ine mensiny,rasy ci vierovyznania co rozjebavaju nasu zem…si touvedomte..éj..

  415. este raz niekto povie ze kazdy antifak je fetak, tak dostanem asi mrle!

  416. kvoli antifakom ako mario su vsetci antifaci …

  417. ludia mier….(to vam asi nic nehovori) ..no nic cital som tu zopar prispevkov napr. ze nieste za fasizmus a ostatne sracky no ako som tak pozeral dalsie prispevky od vasich “bratov” dost si to odporuje kedze mnoho zvas vypisuje “HH” “ZH” a taketo veci , viete vobec zaco ste? ..jeden cas som riesil tuto problematiku , no vzdy to skoncilo bitkou , v nasom meste sa to uz ukludnilo a som rad ze sa mozem prejs po ulici vo farebnom obleceni:) (vysvetlivka: ked som si obliekol niec ako kockovane nohavice alebo tricko zo skupinov nirvana napr. alebo obliekol kozenku nebola ani vybijana ci tricko s batikou vacsinou som skoncil s rozdretym nosom) pritom nefetujem nepijem nedrogujem len mam rad farby a som biely .obcas preto rozmysal ci ste vsetci za jeden ciel alebo si to vymyslate podla toho aku mate chut …pisete tu ze chcete pomoct bielim ale kym nema holu hlavu biele snurky a neuznava to co vy je to prevas len dalsi cigan …podla mna ste slepi …mozno raz pochopte ze treba dat sancu aj mierovej ceste k rieseniu problemu (urcite vytiahnete niejaku prihodu s ciganom) ANO ani ja nemam rad fetky napustene techom a tiez by som ich nepustil ani do MHD …ale to ze sa tu cigani maju tak dobre je chybou statu a nevyriesite to tym ze zbijete antifaka . a myslim ze vacsina ludi sa skor prikloni k antifasistickemu rieseniu problemu ako k tomu co tu uz bolo a viete ako to dopadlo (dufam ze vsetci) Nasilie plody zas len nasilie . napisal by som toho viac ale uz sa mi nechce takze MIER ….PS: kludne sa vyburte natom aky mam strasny pravopis…

  418. pravopis tu (takmer!) nikto neovlada, ale na zjavne humanisticky postoj kritiku mozes uz vopred ocakavat ;D

  419. nj uz sa na nu tesim:)

  420. súhlasím z tebou Ignor

  421. toto zboznujem 😀 antifacke riesenie problemu internetom 😀 najlahsia a najbezpecnejsia cesta ako vyburit svoj humanisctiky komplex, ano este 30x napiste ze sme kokoti, retardi a zebraci, ze sme zakoplexovany rasisticky debili, aj tak tym hovno dosiahnete….

  422. ste kokoti, retardi a zebraci, ste zakoplexovani rasisticki debili … a k tomu este aj hlupi a zaslepeni obmedzenci, ktori si ani za ten svet nechcu uvedomit, ze keby ten vas krpaty fuzacik (inac figurka v rukach mocnejsich ludi) vyhral vojnu a pokracoval vo svojich planoch, tak by vase babky, dedkovia pekne krasne skoncili v plynovej komore spolu so zidmi, ciganmi, homosexualmi a pod, kedze vela z nas je slovanskeho povodu. To len tak na okraj.
    Hmm, fakt som tym hovno dosiahol …. ale aj tak, ked si to kazde rano poviem, tak mam hned lepsiu naladu

  423. halo

  424. Ignor 😀 😀 😀 a potom si sa zobudil, este k tomu docurany 😀

  425. ADMIN SA NEHASI K FASISTOM, RASISTOM ALE MA TAM OBARAZOK KTORY ZAčINA 14 RASOVYCH SLOV
    OD NEJAKEHO FASISTU CI RASISTU
    KTORE UZNAVAJU AJ NAZI SKINS

    David Eden Lane (* 2. november 1938, Woden, Iowa; † 28. máj 2007, väznica Terre Haute) bol americký filozof a aktivista. Zastával názory bieleho nacionalizmu a prežitia bielych ľudí. Sformuloval slávnych 14 slov o potrebe ochrany budúcnosti bielej rasy. Bol členom Ku-klux-klanu a stál pri zrode hnutia Bruders Schweigen, ktorého cieľmi boli oslobodenie bielych ľudí od sionizmu, vytvorenie domoviny pre bielu rasu a obnova morálnosti a kultúry (naproti materializmu a konzumizmu).Skupina bola vyhlásená za teroristickú a jej členovia postupnepozatýkaní. Lane bol odsúdený na 190 rokov odňatia slobody a zomrel voväzení. David Lane a jeho 14 slov sa stalo ikonou probieleho hnutia nacelom svete.

    14 slov: „We must secure the existence of our peopleand a future for….

    CO SI MA BEZNY SMRTELNIK O VAS MYSLIET?
    STARE SKAZENE VAJCE V NOVOM KRAJSOM OBALE?

  426. Ja – a co dosiahnes ty ? 😀 vy nackovia ste tak ci tak zadupani dozeme, nas len otravuje to vase knucanie, tak vam treba slapnut na papulu aby bol od vas pokoj 😀

  427. … výsledkom všetkého bolo nakoniec že si mi admin dokázala dať ban, len zato že som sa ťa zastal, vo svojej psychopatickej domnelej viere v niečo mi mazať príspevky ako milujem svoj národ a svoje deti a svoju mamu a svojho otca čo sú bieli ľudia a ľudia slovenskej národnosti
    dnes tu ban už nemám a nielen Ty ale Vy všetci ste kde?
    splnila sa moja predpoveď že to zabalíte
    neprešlo ešte ani 10 rokov od tej Vašej prázdnej ignorácie a antinárodovectva, arogancie a hulvátstva snažiaceho sa zabaliť do priateľnejšej podoby … ale vtáka poznáš po reči, ignorovala si mi a mazala múdrosti starých mám, urážali ste môj národ, útočili na všetko čo je iným sväté … je jedno koľko ste tu nakydali na moju hrdosť a hrabali si na vlastnom piesočku bez štipky sebareflexie, bez kúska úcty a rešpektu a skromnosti
    ja som stále ten istý slovenský muž tej Vašej bielej rasy ktorý bude
    navždy mať principiálny a úprimný odpor proti tej časti Vašej zločineckej povahy … bojovať neznamená ľudí nenávidieť
    navždy Váš feťák tak ako vtedy tak aj dnes s dlhými dredmi
    a s úctou a hlavne priateľstvom spomínam aj na milých ľudí tu, čo mali tú trpezlivosť strácať tu s Vami čas sťa by hrach na stenu hádzali …
    aj tak viem že tak ako väčšina tých Vašich stratených súputníkov aj mnohí z Vás dávno precitli a nahradili sa novými zbabelcami
    dobrú noc biela pýcha, dobrú noc biela namyslenosť, dobrú noc antinárodniari a s dobrým ránom preberte sa zo svojho sna

  428. Dostal som sa sem náhodou, a vidím, že je to samá bitka o názvy, ideológie, nálepky, vyčítanie si starých činov iných ľudí. Asi to účastníkov na oboch stranách baví, lebo toho popísali už dosť veľa.
    Mne sa však zdá, že dôležité je čosi iné: naša budúcnosť. Nevidím, že by ktosi napísal, ako si ju v konkrétnostiach predstavuje.
    Pre mňa (ako pre každú živú bytosť) je prvoradé vlastné prežitie – teraz aj perspektívne. Po mne prídu na rad moji najbližší = rodina, teda aj budúce generácie. Až potom ma zaujíma obec, po nej širšie okolie, štát – a až potom sa možno pozriem ďalej.
    Keď nebudem vedieť čo s mojimi/našimi prebytkami, potom možno začnem rozmýšľať, komu vzdialenému by som nimi azda chcel pomôcť.
    Najprv musím(e) zabezpečiť seba a našich, a až potom cudzích. Keď neprežijem, nebudem môcť pomôcť vôbec nikomu. Bližšia košeľa ako kabát. Teraz máme dosť roboty sami so sebou, aj aby sme udržali náš štát, ktorý už stratil časť svojej suverenity a stráca ju ďalej.
    Tak sa hádajte ďalej o vaše nálepky a pomenovania, vy barani slepí na oboch stranách. Kde sa dvaja bijú, tam tretí víťazí.

Pridaj komentár