Vážený pán Čaplovič.

golianovaS hrôzou som si prečítal v tlači Váš úmysel postaviť nové byty pre našu menšinu -Rómov z východu republiky. Iba pre nich! Všetko za neuveriteľnú sumu 200 miliónov EUR /cca 6 miliárd Sk/.

Hrôza ma premkla preto, lebo som si uvedomil, že ste zabudli na inú viac ohrozenú menšinu. Neustále tak robia a robili aj Vaši predchodcovia. Nebudem Vás napínať. Upozorňujem na menšinu -stredoškolsky a vysokoškolsky vzdelaných mladých ľudí. Cestujú za prácou do väčších miest. Tvrdo pracujú. Žijú v podnájmoch bez perspektívy na vlastný byt a vlastnú rodinu.

Áno, sú aj odvážni, ktorí si kúpili byt na úver, ale splácať ho budú 30 rokov s nehoráznymi úrokmi! A už teraz sa s obavami pozerajú do budúcnosti.

Väčšina týchto inteligentných mladých ľudí by uvítala Vašu pomoc z fondov EU/alebo z iných zdrojov/ pre pomoc menšinám . Napríklad formou bezúročnej pôžičky alebo priamo finančnou dotáciou na stavbu domu, bytu.

Investovať do vzdelaných ľudí sa tisíckrát vráti tejto spoločnosti. Títo vzdelaní mladí ľudia, ktorých nazývam ohrozenou menšinou by boli vďační aj za “nízkoštandartné” jednoizbové byty postavené v blízkom okolí Bratislavy.

Urobte prvé kroky týmto smerom, a nasmerujte finančnú pomoc z fondov EU tam, kde to má zmysel.

Buďte odvážny! Nepodľahnite tlaku eurofilných sociálnych demagógov, ktorí kvôli politickým ambíciám a blížiacim sa voľbám zabúdajú odkiaľ vyšli a presadzujú prílišnú tolerantnosť k netolerantným a nevďačným. Vzdelaní mladí ľudia sú budúcnosťou tejto krajiny!

S úctou Ing.Štefan Poliačik.

Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi

Čaplovičovi.

29 komentárov

  1. lepsie by bolo na vychode ako v okoli blavy

  2. ved to je hlupa figurka ktorou manipuluju zidaci. Bude robit vsetko preto aby sa SLOVACI mali coraz horsie a kadejake spinave mensiny coraz lepsie.Tym vznika medzy slovakmi a ciganmi zasa len napetie ktore moze za par rokov prerast do obcianskych nepokojov a nebude to samozrejme len koli bytom. A pri takychto nepokojoch budu zasa len židia tazit na nestasti SLOVENSKEHO naroda.

  3. gfdsa: radšej na vychode???sa uvedom

  4. batman : na východe ľudia (slováci) nežijú či čo???? ty sa uvedom… určite tie peniaze by tam prospeli… samozrejme nie pre cigánov…
    to má isť všetko na blavu???? a zbytok krajiny môže ostať jedná veľká stoka, hlavne že blava sa má dobre…

  5. milujem takýchto nacionalistov, veď to je jedno, či východniar alebo cigáň, načo im tam peniaze??? tak toto ma fakt dožralo….

  6. yarush: uplne suhlasim, podla man treba tie peniaze vsde na slovensku ….bez rozdielu svetovej strany .. poodla man by sa mohlo vylosovat mesto alebo mesta a postavit za to najomne bytyt s rgulovanym najomnym …. nieco take nam sluboval napriklad Slota … len skoda, ze ostalo pri sluboch

  7. merito problemu: zmenili ste merito problému na východ verzus západ, autor listu podpredsedovi vlády ukazuje na zle vynaložené prostriedky, aj keby to bolo 1€, tak rómom netreba dať nič ( môj názor), lebo aj tak to celé nebude fungovať. Zbytočne sa lejú prachy tam, kde to nebude mať význam ani o 2-3 generácie, lebo rómovia to majú v krvi, že všetko dostávajú od “štátu” zadarmo.Netreba im nič, nech si zarobia na svoje bývanie, stravu a všeobecné potreby, potom si budú vážiť veci ako normálny ludia. Pán podpredseda to aj tak nemyslel vážne, že začne stavať pre rómov byty, potrebuje ich teraz keď sa zvolebnieva niečim oklamať, aby sa poctivo dostavili k urnám ( veď ich je 10% “oprávanených” voličov požieračov našich daní).

  8. hlavuhore: dakujem, je to asi prvýkrát, čo som sa takto vytočila nad príspevkom, je to asi tým že sama som z východu, a viem, čo je to nemať prácu kvôli nedostatku pracovných príležitostí. A prečo? Lebo východ… Lebo tam peniaze netreba… Netreba vytvárať rovnaké podmienky na celom Slovensku…
    A takéto “hlavičky” pre ktoré končí Slovensko za tabuľou BRATISLAVA, ma fakt žerú… A ešte sa to aj sťažuje potom že východniari berú prácu blavákom…
    Tak ako sorry….

  9. O tom, ze peniaze budu pouzite na vystavbu bytov nebolo nikde spomenute. Ak by boli skutocne pouzite zmysluplne – na integraciu a nastartovanie ekonomickej aktivity socialne a ekonomicky vylucenych ludi, mali by svoj zmysel.

    Vyhlásenie podpredsedu vlády SR Dušana Čaploviča: Môžeme vyčerpať takmer 180 mil. eur

    Vláda SR na svojom rokovaní dňa 10. júna 2009 schválila dokument, ktorý podrobne upravuje spôsob a pravidlá predkladania žiadostí o podporu pre oblasť marginalizovaných rómskych komunít. Cieľom materiálu je definovať využitie peňazí vyčlenených v rámci Národného strategického referenčného rámca pre roky 2007 – 2013. Vláde dokument predložil podpredseda vlády pre vedomostnú spoločnosť, európske záležitosti, ľudské práva a menšiny Dušan Čaplovič spoločne s ministerkou práce, sociálnych vecí a rodiny Vierou Tomanovou a vládny kabinet ho schválil bez pripomienok, čím sa stal oficiálnou pracovnou agendou pre partnerov z úrovne štátnej a verenej správy i privátneho, neziskového sektora.

    Dokument priamo nadväzuje na Systém koordinácie implementácie horizontálnej priority marginalizované rómske komunity pre roky 2007 – 2013, ktorý vláda prerokovala v lete 2008. Ten reagoval na Národný strategický referenčný rámec a financie, ktoré sú v ňom vyčlenené pre túto oblasť. „Otvorene musíme konštatovať, že skôr išlo o formálnu ako reálnu pomoc. Ak sú vytvorené podmienky pre reálne čerpanie peňazí, musíme ich dokázať využívať. Doteraz to tak celkom neplatilo,“ uviedol podpredseda vlády SR Dušan Čaplovič. Vicepremiér tvrdí, že systém pomoci si žiada zjednodušenie, po ktorom bude možná lepšia implementácia Horizontálnej priority marginalizované rómske komunity.

    „Do roku 2013 môžeme vyčerpať 178 mil. eur. Je preto potrebné, aby sme tieto peniaze posunuli na konkrétne, zmysluplné projekty. Verím, že materiál, ktorý som predkladal s ministerkou Tomanovou, pomôže odstrániť doterajšie komplikácie pri praktickom využívaní európskej pomoci solidarity, pri znižovaní disparít existujúcich v rómskej komunite,“ dodal vicepremiér SR Dušan Čaplovič. Podľa jeho slov stále je dostatok času na to, aby oprávnené subjekty mohli predkladať realizačné projekty a získavať finančnú pomoc, bez ktorej by sa predstavy nemohli meniť na konkrétnu pomoc, pozitívny výsledok. „Osobne si želám, aby sa čerpanie európskych zdrojov solidarity približovalo percentu, ktoré sme dokázali využiť pri EHP a Nórskom finančnom mechanizme. Pri tejto pomoci sme využili viac ako 99 % z balíka pomoci,“ zdôraznil vo svojom vyhlásení podpredseda vlády SR Dušan Čaplovič.

    Informáciu poskytla Kancelária podpredsedu vlády SR.
    http://www.government.gov.sk/16204/vyhlasenie-podpredsedu-vlady-sr-dusana-caplovica:-mozeme-vycerpat-takmer-180-mil-eur.php

  10. 123

  11. skuste najprv pomoct vy nejak tym mensinam a potom kritizujte to co robia ini – lebo pokial viem tak vy ste len plni nenavisti a v skutocnosti by ste to s mensinami chceli poriesit presne tak ako hitler – vam nevadi ze niektori nepracuju alebo ze niektori kradnu – vsak to iste robia aj “bieli” – to su len vase vyhovorky – vam vadi ich samotna existencia – pretoze ste RASISTI

  12. abc: a ty kde žiješ??? vidím, že sa tu ozýva nejaký študentík, ktorého dane nemiznú v kapsách cigánov…
    Áno, ozvy sa keď budeš pracovať, štát ťa bude ožobračovať aj o to posledné a nebudeš mať také výhody ako oni, lebo tvoje posledné peniaze sa budú používať na výstavbu bytoviek a bytov, ktoré oni dostanú zadara. Potom sa porozprávame ok???

  13. abc: apriory ako moze byt niekto rasista ked tu nejde o zaidnu rasu. Ci? Mam nejake vazne nedostatky vo vzdelani? Lebo doteraz som sa s tretla len s tym, ze cigani su etnikum ale nie rasa …. to tak na margo debaty …. dalsia vec … nejde o to, ze su cigani .. ver ze nam vadia aj bieli co tak ziju a ja ich volam bieli cigani ale ked sa pozries kamkolvek okolo nich vlada ani rozne mimovladky tolko neskacu ako okolo tych origos ciganov … tak isto je mi v podstate sum a fuk ako si ziju .. pokial tym neotravuju mna, moje okolie moje sukromie a v prvom rade moju penazenku …. nie je problem v tom, ci amme alebo nemame niekoho radi alebo ci ho neznasame … ide o to, ze oni a ani ziadna z ich generacii sa nikdy nicim nepricinila o to, aby som sa ja mala lepsie a tak nevidim nejaky zavazny dovod na to, aby som sa o nieco v ich prospech mala pricinit ja. A neplet sem ciganov co ziju normalne … im nik byty nestavia a ani nik z nas na nich neopukazuje

  14. rasizmus je zauzivane oznacenie – no ale ako vzdy – trapne pokrytecke kluckovanie z vasej strany – hlavne je ze vsetci vieme o co ide.

    s tymi “bielymi ciganmi” ste uz tiez trapni – a tych co ziju “normalne” volate cigansky beloch ci jak?
    ale ako som uz pisal – ide vam len o to aby ste utocili na romov ako sa len da a vyuzili na to vsetko.

    co tak mafiani a vypalnici – kolko clankov tu mate o nich ? a o ludoch z vasich radov – ktori velmi ochotne spolupracuju a pracuju pre mafianov ako vypalnici a “zasahove jednotky” cize mafianski poskokovia?
    to vam uz nevadi ze aj vdaka nim podnikatelia zvysuju ceny, pretoze to co mu zoberie vypalnik si podnikatel zarata do cien tovaru?
    stale tocite len o istej casti romov – ale kriminalnikov na strane “bielych” vytrvalo ignorujete.

  15. abc: k tebe nejaky komentár dať, tak na rozumné námietky vôbec nereaguješ a vymýšľaš nejaké obvinenia… Ty výpalnikov a mafiánov nerieš na blogu, ktorý pomáha rodinám v núdzi… školáčik…

  16. jo, sprav manual jak robit sarkana, potahaj z netu mp3ky rozpravok (pochybujem ze mate autorske prava) a pomahaj rodinam v nudzi. nezabudni k tomu dodat, ze za ich nudzu mozu cigani a zidia!!

  17. anonym: máš lepšie nápady? tak prečo sa nepodelíš?? vieš, odsudzuješ a možno si nikdy v živote nespravil nič lepšie… už si ťa aj viem predstaviť ako skáčeš od radosti doma, keď v telke hovoria o nových bytovkách alebo dávkach pre rómov z peňazí daňových poplatníkov… čiže aj tvoje peniaze tvrdo zarobené… ak vôbec zarábaš, lebo aj takí študentíkovia tu sú, čo majú plné ústa znášanlivosti a pritom z ich vrecka zatiaľ neide nič. Ale veď to ráno, keď sa spamätáš raz príde, lebo musí prísť. 🙂

  18. anonym: to bol pokus nas zosmiesnit alebo urazit ci co? lebo okrem pochybnosti o tebe to nevyvolalo nic … ver tomu, ze keby sme dostavali rozne dotacie od statu ako ine org. mali sponzorov a podobne robili by sa ine veci …

  19. ABC ty si cigan :))))

  20. ale no

  21. zas si niekto prisvojil nieci nick? alebo to mam len aj dojem?

  22. no ja som menil mail adress ale nech sa pobavi mne to neva 🙂

  23. batman, 🙂 srandista… nebudem reagovat, nic som nevidel… 😀

  24. Dobrý deň pán / pani,

    Som Thomas Gibson súkromné pôžičky veriteľa? I vám môžu pomôcť s >pôžičkou ktoré potrebujete, kontaktujte nás na thomasgibsonloanfunds@gmail.com

    INFORMÁCIE potrebujete.

    >Celé meno:
    >Suma potrebná:
    >Trvanie:
    >Krajina:
    >Telefónne číslo:
    Vďaka.

    Kontakt:thomasgibsonloanfunds@gmail.com

  25. ako ….. chcela som to vymazat ale necham … ukazka ludskej hluposti? arogancie? vychcanosti? ci coho …

  26. Zdravím, som advokát OZ No MD CIM Financie, som súkromný veriteľ môže daný úver na jednotlivca a spoločnosť, Nižšie je môj úver plány;
    -Auto úver
    Podnikateľský úver-
    Konsolidácia pôžičiek-
    -Osobné úver
    -Dlh úver
    -Študentské pôžičky e.t.c

    Záujem by mal žiadateľ dostať späť ku mne s nižšie informácie o úverových podmienkach.
    Celé meno:
    Kompletné Adresa:
    Potrebné množstvo:
    Pôžička Trvanie:
    Pohlavie:
    Vek:
    Mesačný príjem a
    Mobilný telefón / Telefónne číslo domov.
    Najbližší príbuzný:
    Najbližší príbuzný Adresa:
    Mobilný telefón:
    Láskavo vedieť, že všetko, čo sme sa riadne informovať v úverových podmienkach, vrátiť sa k uvedeným informáciám pokračovať.

    Čaká rýchlej reakcie
    S pozdravom,
    Bar.Mark NPK

  27. 2% -NAK HITELTETT AJÁNLAT MINŐSÍTETTEN, SZERINT

    Figyelem; csak kölcsönöket kínálnak az Istentől félt embereknek.

    Ön egy megbízható és istenfélő hitelvállalkozást keres? Hitelre van szüksége? Adósságban vagy? Szeretne vállalkozást indítani, és tőkére van szüksége? Szüksége van hitelre vagy finanszírozásra bármilyen okból? Itt van a megfelelő hely a kölcsön-megoldásokhoz! Ajánlom (GT BUSINESS HOAN) mindenkinek, hogy itt vannak az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban. Kölcsönöket kínálnak mindenkinek, aki bármilyen típusú hitelt igényel. 150 000,00 USD összeget kölcsönöznek alacsony hitelponttal, alacsony 2% -os kamatlábbal. Mindenféle hitelt kínálnak, még rossz hitelképességgel is.

    alacsony kamatozású, 2% -os kamatot kínálnak, és mi is kínálunk
    * Személyi kölcsönök,
    * Adósságkonszolidációs kölcsönök,
    * Kockázati tőke,
    * Üzleti kölcsönök,
    * Oktatási kölcsönök,
    * Lakáshitel
    * Kölcsönök bármilyen okból,

    A GT VÁLLALKOZÁSI HITELET TESZTELT ÉS BIZTOSAN. Ők 100% JOGOS ÉS Eredeti.

    További sürgős információkért azonnal vegye fel velük a kapcsolatot.
    Vegye fel velük a kapcsolatot a következő címen: guaranteeloan48@gmail.com
    Szöveges vagy közvetlen hívás: +1 (281) 624-1374

  28. Jmenuji se Roger Mueller, chci poděkovat tomuto skvělému věřiteli, který mi půjčil peníze v poslední době, když jsem viděl někoho, kdo svědčil o tom, že jí pomohl s půjčkou a nikdy jsem tomu nevěřil, dokud jsem se s ním nespojil, který jsem požádal a on mi řekl, co mám dělat, a já jsem to udělal a před 48 hodinami již převedl půjčku, o kterou jsem požádal. On je rozdávat půjčky lidem, kteří hledají půjčku, půjčku na auto, půjčku na dům, podnikatelskou půjčku a všechny druhy půjček a já vám poradím, když čtete mé svědectví, to je pravda a nikdy nepochybujte o mých slovech, protože on je nejlepší ze všech věřitelů půjček a velmi rychle taky. Pro více informací o tom, jak získáte vlastní půjčku za 3 %, ho můžete kontaktovat na jeho e-mailu (weslendservice@gmail.com) WHATSAPP POUZE TEXT: +44 795 079 9370 pro vaši naléhavou odpověď.

  29. A nevem Roger Mueller, szeretnék köszönetet mondani ennek a nagy hitelnyújtónak, aki nemrégiben pénzt kölcsönzött nekem, amikor láttam, hogy valaki tanúskodik arról, hogy segített neki a kölcsönben, és soha nem hittem el, amíg kapcsolatba nem léptem vele, amit kértem, és elmondta, mit tegyek, és én megtettem, és 48 óra előtt már átutalta a kölcsönt, amelyet igényeltem. Kölcsönt ad azoknak, akik hitelt keresnek, autóhitelt, lakáshitelt, üzleti kölcsönt és mindenféle kölcsönt, és tanácsot adok neked odakint, olvasva a bizonyságomat, ez igaz, és soha ne kételkedj a szavaimban, mert ő a legjobb az összes hitelhitelező közül, és nagyon gyors is. Felveheti vele a kapcsolatot, ha többet szeretne megtudni arról, hogyan kapja meg saját hitelét 3% -on Lépjen kapcsolatba vele most az e-mail címén (weslendservice@gmail.com) CSAK WHATSAPP SZÖVEG: +44 795 079 9370 sürgős válaszért.

Pridaj komentár