A zase tí cigáni a klamstvá odborníkov

P232a28b8_romoviaVNiekomu sa asi bude zdať, že cigáni sú moja obľúbená téma ale nie je to tak. Bola by som jeden z najšťastnejších ľudí, keby sme sa nimi nemuseli stále zaoberať a stále sa nechávať rozčuľovať tým čo robia a tým ako ich niektorý stále slepo obhajujú.

Ja som sa takto zase nechala vytočiť včera večer pri pozeraní sprav TV HNOJ. Zapla som si ich po dlhej dobe z čistej zvedavosti ako budú zase klamať a komentovať avizovanú národniarsku akciu v Šarišských Michaľanoch. Televízia známa svojou „neprekonateľnou objektívnosťou“ ma opäť nesklamala. Pri ich reportážach človek už ozaj nevie či sa má smiať alebo plakať. Keci o tom, ako je akcia nebezpečná, aké to bude obrovské zhromaždenie extrémistov, fašistov, nacistov a už neviem akých istov. O tom ako si majú domáci dávať pozor . A o tom ako sa cigáni začínajú báť. Aj vy si vravíte konečne?

Je na čase aby sa začali báť aj oni. Tak ako sa ich boja ľudia, ktorý žijú v blízkosti rôznych osád, alebo v dedinách, kde sú bieli menšinou.

Najlepšie na celej reportáži vždy sú a aj tento krát boli vyjadrenia rôznych odborníkov a psychológov či psychiatrov. O tom aký sme všetci čo súhlasíme s takouto nenávisťou nevyrovnané, nevzdelané a každého neznášajúce tvory bez rodinného zázemia. O tom ako nás musí každý odsúdiť, lebo si dovolíme povedať to, čo si všetci len potichu myslia alebo ty odvážnejší šuškajú v krčmách. Preto sme pre svoje okolie nebezpečný. Vraj. Všetkých tých pánov odborníkov by som sa chcela opýtala len jednu vec. Vám naozaj ani jednému nie je proti „srsti“ to čo cigáni robia? Podľa Vás je normálne, že len berú a nedávajú? Povedali by ste to aj ich poslednej obeti do jeho jediného oka ktoré mu ostalo po ich zbesilom vyčíňaní? Prečo vedome klamete verejnosť o nebezpečnosti národne zmýšľajúcich ľudí miesto toho aby ste ako lekári okolo duše mali na zreteli hlavne pravdu. Je zaujímavé, že napriek vášmu vzdelaniu si ani jeden z vás neuvedomuje, že čím viac budete ľudí balamutiť babími rečami, tým skôr sa bude v ľuďoch dvíhať vlna hnusu a odporu.

Naproti tomu je tu mediálne spopularizovaná téma smrti rumunského cigánskeho princa v Čechách. Dnes nám naša obľúbená televízia ukázala košického vajdu, ktorý sa rozhodol všetky výdavky za mŕtveho zaplatiť . Lebo cigáni si vždy pomáhajú. Pri pohľade na jeho vypasené brucho, mercedes za chrbtom, fľašu drahého alkoholu na stole a na kolenách mu sediaceho syna ovešaného zlatom som sa už nezdržala a zase sa pohádala s televízorom. To čo ten tvor povedal je ešte aj klamstvom nazvať urážka. Stačí si pomyslieť na naozaj chudobných cigáňov v jeho „okrsku“ napríklad na Luníku, na decká špinavé a holé hrajúce sa v blate, na načierno naťahanú elektriku na sídlisku a „vybývané“ paneláky, sa už musia otvoriť oči aj tomu najzarytejšiemu ignorantovi a ochrancovi cigáňov. Ako pomáha tento svojim „ovečkám“? Ako kedy pomohol bielym obetiam zločinov cigánskych vrahov a zlodejov?

Pripomína vám to niečo? Medzi cigáňmi existuje hierarchia tak isto ako v každej inej spoločnosti. Je tam pár boháčov a skoro samí chudák. A pomáha sa kade komu len nie svojim najbližším.

Na záver by som chcela poprosiť všetkých ľudí so zdravým rozumom. Nenechajme sa osprosťovať hlúpymi rečami, ktoré sa snažia kamuflovať a zľahčovať problém, ktorý tu je. Chcem poprosiť kompetentných a „odborníkov“, prestaňte klamať a zavadzať ľudí a tým vytvárať oveľa väčšie napätie, prestaňte sa tváriť, že biela väčšina je problémom cigánskej menšiny a hlavne prestaňte klamať sami seba. Skúste sa vžiť do kože ich obetí a rodín obetí, aj vtedy by ste rozprávali tie hlúposti čo teraz? Neverím! Väčšina z vás by sa postavila do prvého radu a hlasno volala po „pogrome“ a pomste. Je to úplne prirodzená reakcia, reaguje tak každý a nie je sa za čo hanbiť. Možno by to bol hriech s kresťanského hľadiska, neviem. Avšak klamstvo, hlavne vedomé a bezcharakterné klamstvo na niečiu objednávku, vymývanie mozgov obyvateľov našej krajiny je určite oveľa väčším hriechom.

A čo na to vaše svedomie? Baví vás žiť v hriechu a klamstve? Nemávate ťažké sny?

143 komentárov

  1. STOP ČERNÉMU RASISMU!!! TV HNOJ to je dobrý 🙂 Nebo Židovize NOVA… Televize = manipulace s lidmi…

  2. Ja HNOJ uz ani nepozeram. To co tam davaju za reportaze uz nieje mozne. Inak ked uz sme pri tych nazvoch: JewTube je tiez dobre, s tade mi mazu videa jak na beziacom pase 😀

  3. No admin, normálne ti preskočilo.
    Vieš veľmi dobre akí ste nebezpeční. Sami to píšete vo veľa článkoch priamo tu: Naše rady sa veľmi dlho potýkajú s násilím atd atd atd.
    Čo neprídu tam žiadni nacisti ani fašisti? Nie náhodou ty klameš sama seba?
    Že cigáni by sa konečne začali báť? Ty konkrétne koľkých cigánov poznáš a rozprávaš sa s nimi? Moja zlatá, ja som presne včera niesol dvoch veľmi dobrých murárov na L IX, lebo skončili v práci až po zotmení a boja sa ísť večer autobusom alebo prejsť peši cez KVP. Cestou som potreboval natankovať a poprosili ma nech im kúpim žváro. Že beriem plnú nech si medzitým kúpia. Bola tam partia mladých ľudí a oni sa báli vystúpiť. Koľko x dostal tvoj otec bez toho aby niekomu ublížil? Oni obaja otcovia a živitelia rodín niekoľko x. Obaja majú nad 40 (mladší oslavoval práve včera a dostal odomňa bonbonieru) a otĺkajú ich na ulici ako 15 ročných faganov. Naposledy dostal takto: išiel po ulici. ty hnusný cigán a dostal. Pýtam sa: prečo si sa nebránil? Zbijem bieleho a mám problémy.
    Neviem ako chceš vysvetľovať mojim blízkym, že ja mám problémy s cigánmi a žiadne problémy s náckami som nikdy nemal.
    Ako máme dcére vysvetliť, že tí čo im robia problémy, len preto, že majú radi Polemic a ska to nie sú žiadni náckovia ale cigáni.
    Nemyslíš, že títo ľudia majú vlastné oči, uši a vlastné hlavy.
    Keď zmastia niekde cigána a potom sa tam zídu cigáni a budú bľabotať o pomste, kto bude vyvolávať napätie? Nie náhodou oni?
    Keď zabili tak škandalózne toho chalana na diskotéke na Orave, tam sa prečo nešlo protestovať?
    Pozri mne za to čo píšem nikto nezaplatil, normálne som takto vymletý. A presne tak kopec ďalších ľudí čo poznám. Moja svokra, žena, mama aj sestra dávajú obnosené veci chudobným ľuďom ľuďom, cigánov nevylučujúc.
    Ty si nič nepamätáš, ja si presne pamätám ako kolo 93 kráčal pod mojim oknom v noci dvojstup asi 20 cigánov s palicami. Vyprovokovali ich k tomu násilnosťami náckovia.
    Ty si videla kopať cigánov tvojho kamaráta do tváre?
    Ja hej, náckov, len preto, že sa im nepáčil jeho účes. Ja som bol už v električke a mohol som sa tak pozerať.
    A nekričím po žiadnej pomste na nejakej skupine, úplne stačí že sa ozvem a hneď ma zdrbeš pod čiernu zem.
    Asi sa ma hádžeš do svojej škatuľky ochrancov cigánov.
    Tak isto ti môžem povedať: skús sa vžiť do rodín obetí, ktoré zavrtaždili vrahovia, ktorých okradajú a zneužívajú ich zamestnávatelia, ktorí sú urážaní a ponižovaní. Prestaň zatvárať oči pred problémami, ktoré si ľudia robia. O čom to bude? O ničom.
    Prídem na námestie a začnem vykrikovať, že mi náckovia buzerujú deti a mladších kamarátov?
    To na miesto každej vraždy a fyzického útoku teraz pôjdeš? Mala by si. Aby si sa presvedčila, koľko násilia kto pácha.
    Ja nie som ochranca bielych detí, ani ich nepovažujem za svoje ovečky. Keď však budu mať problém, pomôžem im. Ke´d som pomohol bielemu chlapcovi pred rómom, pomohol som aj inému pred náckom. Je to pre mňa úplne normálne. Kašlem ti zvysoka na to či som pre teba natifašista alebo faločňšný humanista. Postavím sa vašim násilníkom a nebudem preto obviňovať bielu rasu aká je násilná.
    Keď vidíš vypasené brucho a zlato na bielych ľuďoch, tiež sa hádaš s telkou.
    Ako žena mi povedz koľko znásilnení dievčat a žien pripadá ná rómov. Kvôli koľkým ste už robili mobilizáciu národa. Násilná pedofília, znásilnenia – nevenovala si im jednu tému. Sama si odpovedz kedy sa tu objaví. Keď cigáni niekde znásinia bielu ženu?
    Teraz by som sa mal ako totálny idiot opýtať: Na čiu objednávku to takto robíš? Vymývanie mozgov obyvateľov našej krajiny? A čo tvoje svedomie? nemávaš ťažké sny?
    To si už naozaj takáto vymetená? Toto je podľa teba úplne normálne?
    Ale ja sa radšej opýtam: Čo sa stane po tej ,,mobilizácii národa” ? Aký bude výsledok komu pomôže? Aká bude jeho myšlienka? Akým spôsobom budete komunikovať, s kým a ako reálne pomáhať?
    Táto mobilizácia sa bude opakovať všade, kde niekto bez rozdielu pôvodu utýra, bezdôvodne napadne svoju obeť?

  4. Bastard: Jou jou všichni tu repujou 😀 No a takových dementů je tu plná prdel a mladí lidi do takových blbostí strašně jedou…

  5. jou jou pridaj sa k nam z predkozky privesok na kluce mam Mazeltopf!!! 😀

  6. je mi zle,pří sledování jakéhokoliv tv kanálu
    např. při slovech reportéra,že “romský” mladíci ÚDAJNĚ napadli staršího pána a zbili ho tak,že “ÚDAJNĚ” přišel o oko…at’ již české nebo slovenské média záměrně zkreslují a zamlčují trestné činy spáchané cikánskou verbeží nepatřící do naší společnosti!
    ODPOR!

  7. bulp: Tak tohle video bylo těžce nasrávací takový zmrdi fakt stejné jak ti cikáni!!!

  8. Hej admin,dobre vies,aki sme nebezpecni 🙂 anonym ma vzdy pravdu 🙂

  9. ten anonym pise znova nezmysly,aj ked autorka to tu polopatisticky vysvetlila ze to musi pochopit aj neandrtalec.
    aspon dobre vidno ze ma autorka pravdu v tom ako nás musí každý odsúdiť, lebo si dovolíme povedať to, čo si všetci len potichu myslia

    a ciganom odkazujem len tolko:nemyslite si stale o sebe ze ste najzaujimavejsi na celom svete,nikoho nezajima ze mate rozum 5-rocnych deti!

  10. Ten anonym ma pravdu. Ked cigani nieco ukradnu (neschvalujem to), uz kricite, ked kradnu gadzovia, tak ste ticho.
    Ak chce autorka clanku vyzerat aspon trochu mudra a neplieskat hluposti, mali by si nastudovat rozdiel medzi Olaskymi ciganmi a tymi ostatnymi. Potom by pochopila, ze olasky pokladaju ostatnych za odpad a vo vacsine pripadov by im v zivote nepomohli. Inak, to co ten vajda mal na krku, ten mercedes… urcite k tomu neprisiel cistym sposobom. Ale kedy si uvedomite, ze tak nerobi len on a iny Romovia. Napriklad ten ozraty letec z SNS je ovela vacsi zlodej ako ktorykolvek cigan, vy ktrby vymetene. Nevsimajte si len ciganov, ale nazrite aj do vlastnych radov (gadzovia). Nie vsetci totiz byvame v osadach, sme nevzdelani… A este jedno tajomstvo: nie vsetci sme cierny (ci skor hnedy), ale mnohy sme aj bledy, blondaty a modrooky, takze kym sa sami neprizname, ani neviete, koho mate pred sebou :-).

  11. máš pravdu dzukel, človek už ani nevie aká pliaga pred ním stojí…bohužiaľ….

  12. Najlepsie to spravili Americania. Urobili osady kam nahnali indianov a az potom prisli ludske prava a pod. Preco my sme najskor prijali ludske prava a trapime sa s ciganmi? Preco sme to neurobili hned tak ako Americania. Treba ich vysackovat niekde na odlahle miesto, oplotit a nech sa tam pre mna za mna aj pozabijaju a zozeru navzajom. Je mi to jedno.

  13. Anonym ty si taká šchlachetná bytosť prezentuješ tu ultradlhým príspevkom ako si nepochopil článok a obhajuješ tu kriminalitu cigánov čo je v dnešnej dobe tušim nová móda. Na druhej strane si taký dobrý, že sa pozeráš ako tvojho kamaráta niekto bije s bezpečia električky a dokonca potom ani nevoláš po pomste. A ako vieš, že to boli ,,náckovia”? A jak si môžeš byť taký istý, že to bolo len za účes?

  14. no neviem na co tu chces akoze poukazat – pretoze take iste veci ktore vycitas romom sa deju aj medzi nami -este vo vacsej miere.
    A k tej kriminalite romov – pozrite sa najprv sami na seba – NEONACISTICKI VYPALNICI vam nevadia, tito “narodniari” ktori sa hraju na ochrancov “naroda” a sami VYPALUJU podnikatelov – “svojich ludi” za ktorych prava sa skryvate, pritom maju neonacisticke tetovania, handry a myslenie – ale aj tak im to nebrani v tom aby sa chovali este horsie ako ti ktorych kritizujete.
    No ono to bude aj tym ze taky vypatlany NS – NEONACISTA si normalnu pracu ani najst nedokaze – nanajvys tak u policajtov kde je s neho len dalsi skorumpovanec ktory aj spolupracuje s MAFIANMI.

    O TOMTO JE TO VASE “HNUTIE” – O POKRYTECTVE VY FALOSNE SRACKY

  15. to co cigani kradnu a beru ci sa biju proste ciganska kriminalita je len kvapka v mory oproti tomu co stvaraju neromovia na slovensku .su to neromovia biely co kradnu velke miliony co prepadavaju banky co vrazdia nehovorim ze cigani nie ale kriminalita romov a bielich je rozdielna.ked urobi nieco cigan tak vie o tom hned cele slovensko ale ked urobi nieco bieli tak sa o tom porozprava a je dobre

  16. cigani podla mna jesto aj dobri aj zli sigani ale tich zlich nepodporujem tich co gradnu fetuju tich neznasam no ale tich co nedroguju a nekradnu a nepiju tak tich mam rada

  17. Dzukel,velmi dobre si napisal 😀 aj ja som ciganka,som biela mam modre oci a chodim na gympel……..a presne ze velmi velky rozdiel je medzi Olaskymi ciganmi a medzi tymi ostatnymi..lenze gadzovia to nevidia a vies preco? lebo o NAS o normalnych ciganoch ani nevedia ze sme cigani..o mne by to nevedel nikto keby som to sama nepriznavala kazdemu.,a viete ake je neprijemne kazdy den na gympli pocuvat ucitela ako rozprava na ciganov?viete ako sa vtedy citim?vy keby ste sa mohli na chvilu dostat do nasej koze tak sa ZOBUDITE…

  18. monika: aby si nepovedala, zhe ti neodpovieme ked si ciganka :-):-) asi si celkom zle citala tuto stranku lebo inak by si zistila, ze mi ciganov veru delime na tych “normalnych” a na tu zberbu co len kradne a prizivuje sa na nasej praci, teda vlastne aj na tvojej … teda tvojej nie ty este nerobis ale na praci tvojich rodicov urcite ano … dokonca sme uz par krat spomenuli aj tzv. bielych ciganov a to bielych ludi, ktory ziju an urovni tej tlupy. Ludia ako ty mna osobne v podstate ani nezujimaju, tak ako ja nezaujimam vas … zijeme si kazdy v svojom svete a pokial zijete, pracujete a vseobecne fungujete tak, aby s toho mal prospech kazdy z nas, celi nas narod, necitim ani najmensiu potrebu na vas ukazovat prstom … neskusila si sa niekedy zamysliet nad tym, ze chyba je mozno aj vo vas? ze ste dovolili svojim “sukmenovcom” klesnut na to dno kde su??? ale to uz len teoretizujem, lebo netusim ako to medzi vami funguje a ani ma to nejako nezaujima

  19. cigan ako cigan 😀

  20. ja tu k niektorým nemám čo povedať. napríklad ktosi tu spomínal pôvodných američanov, ktorí boli vysťahovaní do rezervácií. dievča alebo chlapec, tebe by som dala vypláchnuť hlavu. tak nemiestný komentár som ešte nevidela. vlastne videla, anonym to tu tiež váli 😀

  21. yarush: 🙂 tu clovek niekedy nestaci sledovat ako tu ludia dokazu spojit nespojitelne a porovnat neporovnatelne …. a potom su ty, ktory ked im dojdu argumenty alebo ani ziadne nemali tak hned zacnu utocit … ale inteligentne sa da podebatovat s malo ktorym, aj to o niecom svedci

  22. monika napisala:

    vy keby ste sa mohli na chvilu dostat do nasej koze tak sa ZOBUDITE…

    ano my by sme sa zobudili mila moja,co vsak pre vacsinu ciganov ako sama vidis neplati a bud rada ze sem mozes pisat,lebo keby admin tu bol taky pokrytec ako na vasom vebe SME,tak si tu ani neskrtnes.

    mozes mi vysvetlit,ked si miesana,preco sa hlasis ku
    ciganom?nie su to nahodou vyhody ktore dnes oni hojne vyuzivaju?a prosim nerozpravaj mi ze nevyuzivaju,ja to vid
    im denno-denne na vlastne oci.

  23. znova cigani??
    jezisi nepiste uz o nich lebo mi je uz z nich tak zle na zvracanie.to je hnus co oni stvaraju denno-denne ved ani zvierata take nerobia.

  24. pletiete si ciganov a židov

  25. Čítam čo tu píšete niektorí tu naozaj poriadne nenávidia romov ale ja súhlasím s tým že rom sa niekde vysere a už to vie celé slovensko ale gádžo može robiť čo chce a to sa nikto nebúri. Ja nemám strednú školu ale VŠ a som romka nie cigánka (cigáň v preklade znamená špinavý a to ja nie som) dokonca som učiteľka a učím vaše biele deti predstavte si to a veľa je nás múdrich vzdelaných romov ale nás nepoznáte lebo chcete vedieť len o tých špinavých tý sú zaujimevejší potom by správy nemali význam sú ako atrakcia prevás o to ide a tý neonacisti to sú väčšinov tiež taký hlúpi ľudia z pofíderných rodín z poriadných určite nie preto sú taký vypatlaný to ste ešte nezistili?

  26. freiheit – pepiku, ty si jeden z takych typov ritolezov co pocas protektoratu robili rohozky gestapakom co? taki ako ty su pre mna ludsky odpad – tvojich krajanov terorizovali nacisti a ty ich potomok si neonacista – alebo tvoj dedo bol tiez jeden s tych ritolezov – co pepiku?

  27. Survený štát!!! ja som odmakala v čechách pár ročkov, a keď sa mi narodilo decko nedostala som od tohoto štátu ani len rodičovský príspevok!!!! musela som íst do práce. Nejaká cigánka čo má chlapa, ktorý nič nerobí dostáva za popálené decko štedré dary od ludí. Keby sa to stalo mojmu decko, každý sa na mňa vyprdne a to si prosím pekne platím nemocenské a odvádzam dane!!!!!!!!!!!!!!!!je toto normálne????

  28. je pravdou, že nie všetci sú takí, ani ich nehádžem do jedného vreca, ale cigánka vyprdne decko, vykašle sa naň už porodnici a potom, keď vie, že má dostař prachy od radnice, tak sa k decku príhlási aby sa o neho potom ďalej nestarala.ja keby som to spravila, tak mám na krku basu. Prečo??? Lebo som biela.

  29. Culik … ano presne preto …. lebo vsetci vedia, ze biely si poradi lebo musi a ciganov sme si vycvicili, ze nemusia …. vedia, ze ty aj keby si mala byt len na vode tak o svoje dieta sa postaras a pren jedlo zozenies …. narozdiel od ciganov, vid nedavne spravy, ktory sa postaraju o seba ale na detska seru … maju vzdy na chlast a cigarety ale na oblecenie a jedlo pre deti nie

  30. Miša- ešteže zatiaľ nemám deti, lebo by som sa bála, že budú mať takú učiteľku ako ty, ktorá ich bude učiť takú gramatiku ako sama ovláda 😀

  31. zavídiš čo ja viem? ale bohužiaľ moja je to tak aaj mi dokažeme byť múdri a vzdelaný len vy to neviete a nechcete vedieť ale to je váš problém a medzi vami sú tiež bezdomovci a ožrani a na sociálkach koľko ich je plno a nikto sa nesťažuje tak isto týrajú deti pijú a pod. ale nikto sa tým nezaoberá mali by ste sa o to zaujímať o svojich ľudí a nie o nás nám dajte pokoj mi sa budeme len množiť a vy tým nič neurobíte …. jednoducho je to tak a ty culík kto ti za to môže že si nevieš vybaviť peniaze na decko vidíš mi romovia to vieme vybavíme si všetko využijeme čo sa dá ale ked vy to neviete tak ste hlúpejší asi tak a čo sa týka roboty mi sme zamestnaný strašne veľa romov robí a zarába ja poznám hrozne veľa ľudí

  32. nie si sama za tie dane každý kto pracuje odvádza dane aj ja odvádzam dane a neposeriem sa z toho

  33. misa – po prvé, kľud…
    Po druhé, ako vzdelaná nádherne rozprávaš o tom, ako sa budete množiť. dúfam, že si to všetci antifaci dôkladne prečítajú…
    Po tretie, bieli nie sú hlúpi, aby si zaobstarali peniaze na decko. Ale bieli to robia prácou, nie vyjebávaním so štátom… a ak aj medzi bielymi sú povaľači, tak im nikto príspevky nedáva, to som si istá…
    Po štvrté (dúfam, že na tvoju vzdelanú hlavičku toho nie je veľa), ak si si doteraz nevšimla, cigáni sú zvýhodňovaní antidiskriminačnými zákonmi a projektami na zaradenie do spoločnosti (to znamená, že dostávajú peniaze pre nič za nič a nové byty tiež pre nič za nič)…
    Keby vláda nechcela, tak nemáte ani deravý cent.. ale bohužiaľ tá vláda to chce a to vám hrá vo váš prospech.
    Namiesto toho, aby stavali detské domovy aby tam rómske decká mali aspoň akú takú výchovu, dávajú tie peniaze priamo do rúk rómskych rodičov a potom to takto vyzerá.. nikdy nie je dosť a oni nemajú z čoho žiť…
    a takýchto vecí by sa dalo vymenovať xy…

  34. pani ucitelka,aj keby to nenapisete na 100% uhadnem akeho ste povodu 🙂

  35. počúvaj bastard a ty si kto ľudovit Štúr čo si založil spisovnú slovenčinu alebo čo na PC sa stane že sa robia chyby ved to je normálne nemusíš hádať nie je to potrebné

  36. mne o tom nemusíš hovoriť viem a som tiež koordinátorka takýchto projektov a ja s tým súhlasím a som rada že sa uvolňujú eurofondy a ked si už taká mudra poviem ti jedno vymysleli pozíciu asistent učiteľa na školách predtým sa to volalo romsky asistent učiteľa teraz už len asistent učiteľa pretože sa muselo upustiť od slova romsky že je to voči vám diskriminácia. Ale zaujímalo by ma prečo sa vaši ľudia tlačia na tieto pozície ked je to práca určená pre romov a s romskymi deťmi alebo im už nevadí že musia pracovať s romskymi špinavími deťmi ? Už to nie je problém ? Táto pozícia nie je pre vás ale, len nadávať na romov na deti na to by vás bolo ale čo sa týka zamestnania tak to by ste nám preberali však veľká spravodlivosť ked už rozprávaš o spravodlivosti aj mi chceme spravodlivosť …

  37. ja som nemyslel pravopis :-),ale ked to tak znova citam….. a co ucite?

    tu je nejake vyjadrenie asi tych asistentov aj,len tak pre zaujimavost 🙂
    http://slobodne.medialne.info/2010/01/06/ina-mentalita-alebo/

  38. dík za stránku nejde mi to otvoriť ale skúsim to potom ešte ináč pozrieť. každý si obhajuje svoju pravdu a ľudia sme rôzny a každý má iný názor na svet s tými asistentami je to určite v každom regione ináč ale v našom je to tak u nás už pomali nerobí asistenta ani jeden rom pritom ne preto že by nemali záujem práve naopak. Dokonca aj vyštudovali v dannom odbore ale asi to nastačí . Toto je podľa mňa diskriminácia – rasizmus . Neviem či tý neromovia riešia aj problém z jazykovou barierov pretože u nás je ten problém mal by vedieť asistent učiteľa aj po romsky ale oni sa radšej budú učiť romštinu ale miesto vzdelaným romom nepustia

  39. Sorry, ale tvoje slová, že bieli nechcú pracovať s rómami ma dojali… (mám známych, ktorí pracujú v špeciálnej škole s rómskymi deťmi a nemajú nič proti, akurát, že je problém s výletmi a kultúrnymi podujatiami, lebo ich rodičia ľahko prijímajú obedy za korunu, ale ťažšie sa im dáva na iné) to, že o práci asistentov hovoríš ako o práci iba pre rómov, neviem či si si všimla, ale tomu sa zase hovorí diskriminácia bielych. ak chceme byť antidiskriminační, tak priznajme, že keby rómski asistenti vyhoveli podmienkam lepšie ako bieli, tak by tam pracovali. ak tam nepracujú, určite majú možnosť sa uchádzať o pracovné miesto niekde inde… hoci v tejto hospodárskej kríze sa o všetkom môžme rozprávať iba v relatívnom ponímaní veci.
    (inak k tvojmu pravopisu – nechci mi nahovoriť chyby na klávesnici, lebo u a v sú od seba dosť ďaleko)

  40. a bola by som rada, keby som z tvojich príspevkov nemala pocit, že na mňa bľačíš… snažím sa s každým kultúrne komunikovať a požadujem to aj od iných, ktorí na moje komentáre následne reagujú…

  41. možno že máš pociť že na teba bľačím a možno že to aj tak je ale ked nepoznáš situáciu u nás prosím ťa nekomentuj to a to že v špeciálnych školách sú učitelia ktorý radi pracujú s romskymi deťmi no neviem možno sú vínimky ale viem že romov nechce nikto a tý asistenti čo píšem o nich ja sú vzdelaný múdri jednoducho majú všetko čo majú mať a to je diskriminácia a vidíš hned sa viet uhradiť že antidiskriminácia prečo bolo to miesto vymyslené pre nás prečo aspoň túto možnosť sa zamestnať nemôžme mať vám sa nepáčia vzdelaný romovia, špinavý romovia tak čo vlastne chcete jednoducho tu sme a budeme tu stále nemáte možnosť len sa s tým zmieriť . a ty si moja kto že kontroluješ ešte aj pravopis ešte si to nepochopila že tu ide o obsah nepíše nikto previerku ani diktát a bľakať ako to tu ty píšeš bľakáš len ty lebo si krava ja píšem alebo rozprávam ale ked sa mi bude chcieť tak budem aj kričať ….

  42. čo ty požaduješ nikoho nezaujíma požaduj niekde inde nie tu si normálna?

  43. cigani maju zvlastny sposob verbalneho prejavu(pavianstylo),ale ze to plati aj v pisanej forme to je maso 🙂 ,vy budete asi ucitelka samby mam taky dojem 😀

  44. misa – ak obhajuješ svoje etnikum takýmto spôsobom, tak ver, že ďaleko sa nedostaneš. len toľko. škoda reči, myslela som, že aspoň učiteľka, ktorá by sa mala naučiť zvládať nejaké situácie, tak by mohla komunikovať na úrovni, ale to je asi jedno, či je róm vzdelaný alebo nie. komunikuje stále rovnako. stále rovnako sa chová a stále rovnako aj dopadne.

  45. je to pravda co pise misa – vam sa nepaci ked rom nepracuje ani ked pracuje, ked nepracuje tak ich obvinujete z darmozracstva a ked pracuje tak vam vadi ze je vas kolega – rasistickym dementom proste nevyhovies.

  46. a este nieco – Misa – tymto neonacistickym primitivom nic nevysvetlis – oni hladaju iba zamienku z coho vas obvinit – im vadite vy samotni uz len tym ze sa narodite – neonacista ma len dve moznosti napravy – bud ho osvieti a uvedomi si aky bol hlupy a zacne sa chovat ako clovek – alebo im to treba vysvetlit stylom antifa, na to posluchaju – tretia cesta neexistuje.

  47. o moj boze ….. nic ina ma nenapada …. ako malo kedy sa mi stane, ze aj ja najdem niekomu pravopisne chyby…. ale ja sa aspon netvarim, ze som ucitelka 🙂 … ale to nie je podstatne …. podstatenje, ze zase niekto nieco nepochopil … ajvnhou je hlupar a k jeho kecom sa nema vyznam vyjadrovat …..
    misa: nik nema nic proti pracujucim ciganom …. mimochodom preco ti vadi pomenovanie cigan? … je to hystoricke pomenovanie … nie nadavka .. aj ked s vyvojom vasho spravania sa nadavkou stalo …. ako verny fanusik smotanky a podobnych relacii som raz zhliadla rozhovor s clenmi skupiny cigansky diabli … vsetci sa vtedy vyjadrili, ze su cigani .. sam ich nazov o tom vravi … a ze sa za to vobec nehanbia, ze su cigani a vzdy boli aj budu ciganmi…. taka mala zaujimavost 🙂 …. ale k tym nepracujucim ciganom … ja osobne som mala prilezitost pracovat vo firme, kde pracoval aj cigan a nikdy v zivote by som an neho nepovedala kryve slovo … bol to jeden z najvacsich dracov … ale tak isto nebuem teraz ticho lebo on bol pracovity … ale dalsich 200 nerobi nic … a tak isto poukazujeme aj na bielych darmozracov .. len vies aky je medzi nimi rozdiel? biely su zvacsa bezdomovci alebo nieco na ten styl … nechcu nic od statu od nikoho … kolko krat dostali moznost ist do utulkov ale radcej ostali vo svojich dierach … v tom je rozdiel medzi bielym a ciganom … biely sa snazi pomoct si ako vie a potrebuje aj v tych najstrasnejsich podmienkach …. zatial co cigan natiahne ruku …. nehovorim ze vsetci … ale percento rozdielu je velmi male na to aby ho bolo treba specialne riesit

  48. ajvnhou – nekvákaj mi tu o antife, všetko na čo sa zmôže je odosielanie vyhražných mailov a prepichovanie gúm na kolesách, myslíš že neviem čo je to zač?
    keby sa radšej tie štátne peniaze, ktoré lejú dolu krkom tým darmožráčom dali slušne pracujúcim rómom na vytvorenie pracovných miest, tak to je iná kafa. ja by som nemala problém pracovať s rómkou, ak okolo seba nešíri pach hniloby… ak by tie peniaze dali fakt na nejaké detské domovy, kde by z rómskych detí vychovali slušných ľudí, tak aj to je iná kafa. je mnoho riešení ako pomôcť, ale využíva sa práve ten najúbohejší, ktorý zabere najmenej času a najviac financií. keby dali tie peniaze na rozvoj kultúry, kde by tancovali a spievali a učili sa aj niečo iné ako vyhľadávať toluén, no vidíš, hneď tri veci som ti vymenovala a všetko by šlo na pomoc rómom… ale jasné načo? veď oninemajú z čoho žiť chúďatá, veď treba každý deň sedieť v krčme a doma nechať deti hladovať, to nie je len tak nájsť si voľný čas na prácu a školu…

  49. tých romov ktporí sa nalievajú a piju robia zle tým sa podľa mňa pomôcť nedá jednoducho tak žijú a s nimi sa nič nedá robiť Nechápem len prečo chcete týchto romov zmeniť oni inakší nebudú. Ked to nedokažeme mi vzdelaný romovia ktorí sú na iných pozíciach tak vy to nezmeníte určite. Týmto ľudom sa pomôcť nedá pretože to sami nechcú ale ja nerozprávam o tých romoch z osád. Ja rozprávam o romoch ktorí sú začlenený do spoločnosti prečo oni musia podliehať rasizmu ? Len preto že sú romovia? len pre ich etniku? O tomto vravím Ja tu vravím o pracujúcich romocch lebo aj tý sú diskriminovaný a najviac to pociťuje pretože sú múdri. Tým z osady je to jedno čo o nich vravíte oni žijú vo svojom svete lebo to chú a vždy to tak bude . A kebyže poznáte historiu romov tak by ste vedeli že cigáň je len vymyslené slovo a majú nás oslovovať rom lebo to tak je. Cigáň v preklade znamená ten čo kradne robí zle. A to nie je každý . A čo narážate na to moje učiteľstvo to som mala čo napísať čo sa vám na tom nepáči ja som chcela poukázať na to že aj medzi nami sú ľudia čo niečo dokážu nie len medzi vami aj mi niečo vieme a chceme dosiahnuť Nechcela som sa tým chváliť ani nič podobné s tým som už prešla ale asi potrebujete po lopate napísať aby ste to pochopili

  50. pozrite na svoje chyby ktoré máte vo svojich komentároch ja tu nepíšem diktát ale komentár ale vy píšete asi vstupný test ked to tak hodnotíte

  51. misa: budem sa snazit byt strucny. Ty poznas historiu Romov/Ciganov? sotva, inak by si taku blbosť, že “cigan je len vymyslene slovo, a maju nas oslovovat rom, lebo to tak je” je maximalna blbost. Rom, ak ma poznatky neklamu, znamena “Clovek”. to, ze je to nejaky patvar po roku 1989 kvoli politickej korektnosti, je tiez fakt. Samotni Cigani sa oznacuju za Ciganov, takže nám tu nevykladaj somariny. Vid v spanielcine, ak sa dobre pamatam, gitanos, Zigeuner v nemcine a podobne.
    A zrejme tu chodis s klapkami na ociach – nikto tu nema proti pracujucim a slusne zijucim Romom/Ciganom nic. Ale nehnevaj sa, aby sme sa uspokojili s tym, ze ti “osadnici” ziju na cudzich pozemkoch, v nacierno postavenych stavbach, nedbaju na zakony a podobne – lebo to tak skratka je? Noze nam prezrad, z coho prameni POVINNOST statu postarat sa o niekoho, kto vyraz “socialnost” vnima len v smere “co dostanem”?
    Uprimne, tych “osadnikov” rozhodne vzdelani a integrovani Romovia riesit nechcu, co si clovek vsima, tak sa od nich distancuju, lebo sa hanbia, ze su Romovia. Pripadne – ako je to tiez v mnohych pripadoch evidentne – sa na tom snazia nabalovat, ci uz vo forme politickej agendy, alebo cez rozne granty a nadacie (ale to nie je len cisto problem romskej inteligencie).
    Riesenie romskeho problemu? Chod do najblizsej osady a povedz jej obyvatelom: Necakajte na pomoc od statu, vezmite do ruky lopaty, hrable a zacnite makat sami na seba. Som zvedavy na to pracovne nadsenie 😀
    No, uz som sa rozpisal …. :-))))

  52. presne to som chcela podotknúť, že na tejto stránke nikto nepranieruje pracujúcich rómov, ale tých v osadách. a ich lenivosť a pažravosť sa len tak prehliadnuť nedá. pretože ak sa to nezastaví, budú plodiť ďalšie a ďalšie generácie s rovnakým chovaním… a to, že títo rómovia sú nadmieru plodní, netreba snáď nikomu dokazovať… misa, ak si pracujúca rómka, sama musíš vidieť, že pracujúcim nikto nič zadarmo nedá. paradoxne, príživníkom áno. a toto je kameň úrazu….

  53. a pokiaľ ide o slovo cigán, tak už len z wikipédia sa môžete dozvedieť, že jeden z dvoch najväčších cigánskych zväzov v Nemecku, považuje toto označenie za neutrálne…

  54. vy ako gadžovia to vnímate ináč a mi zas ináč a to čo si písal že integrovaný romovia sa hangia že sú romovia to nie je pravda aspoň v mojom prípade to tak nie je. A to že pracujúci romovia nepociťujú rasizmus tiež nie je pravda pociťujú vždy nám dajú pocitiť čím sme. Ja pramením z vlastnej skúsenosti a vidím čo sa robí aj na školách,. Prečo malé decko prváčik s poriadnej romskej rodiny musia hned pociťovať že sú romovia deti s ním nechcú sedieť v laviciach pretože to majú od rodičov. Rodičia im zakazujú sa hrať s romskymi deťmi čiže už v útlom detstve to pociťujeme. A stými osadníkmi vy nič nevyriešite čo chcete riešiť aby ženy nerodili? ako im to zakážete? Ale prečo sa baviť stále o osadníkoch. A čo s tými ktorí sú bieli a tiež využívajú sociálny systém. Ved či chcete povedať že medzi vami sa nenájde ani jeden taký človek. Ja poznám takých veľa rodín. Ale vy budete tvrdiť len svoju pravdu a mi inú . Prečo je to tak že je nejaké voľné pracovné miesto cez telefon sa s ním bavia normálne pozvú ho na pohovor a ked vidia že sa jedná o roma pošľú ho kade ľahšie. A toto sa normálne deje viem to aj z vlastnej skúsenosti nikto nepozerá ne vzdelanie ani na diplom jednoduch som rom a hotovo . A ja svoju historiu veľmi dobre poznám určite lepšie ako vy jednoducho nesúhlasím s pomenovaním cigáň ale rom a za svoju identitu sa nehanbím ale som hrdá na naše zvyky a tradície a všetko čo k tomu patrí ale vy ste taký múdri že aj to budete asi vedieť lepšie ako mi však?

  55. a to je problem vaseho etnika kazdy cigan co ma IQ nad 100 sa od nich takto distancuje ako ty pani ucitelka,alebo v horsom pripade parazituje na svojich(lichva,pochybne zamestnavanie),casom sa zacleni do bielej spolocnosti alebo vytvori vlastnu kastu(olassky cigani,….rodiny,klany,kasty ci co to u vas mate,ten isty model funguje aj v indii) ale vacsina osadnikov ostane tam kde je a ich genofond sa odlivom inteligencie nevyvija uz storocia,toto je to multikulturalne peklo,vam brani sa vyvijat a nas to ochudobnuje

  56. vy asi máte veľmi málo starostí ked sa zaujímate len o romov sme pre vás veľmi zaujímavý čo? Neviete preto ani spávať …

  57. ty sa naozaj veľmi zaujímaš o naše etniko normálne si o nás aj študoval . No to je sranda nechceš sa náhodov naučiť aj náš jazyk? lebo už iba to ti chýba ? A prečo by som sa mala dištancovať nevieš? To si ako na tú blbosť prišiel . A ty máš IQ aké nad 100? určite nie alebo si pán dokonalí kto si vlastne čo si ty že posudzuješ

  58. A to je čo za označenie biela spoločmnosť to som nepočula pre nás ste gadžovia alebo sedliaci

  59. misa,nechci počut čo ste vy pre nas 😀

  60. etniko…co je to etniko? 😀 ty by si sa mala viac ucit po slovensky…

  61. no vidíš, my sme gadžovia a vy ste cigáni.. prečo vy nás nemôžete nazývať inak??? to je to isté…
    ach ťažká to komunikácia. keď rozprávam o tom, že by sa mali zvýhodňovať radšej pracujúci rómovia ako tí v osadách, tak reaguješ furt po svojom… furt som iba tá čo diskriminuje. človek nevyhovie nijako…
    a to by ma zaujímalo, kedy biely človek dostal byt zadarmo (ak si odmyslíme komunizmus)…
    neboj sa aj ja ako biela som bola na stovke pohovorov, kde ma poslali kade ľahšie, tu neide o príslušnosť k etniku, ale o schopnosti… a prax… rovnaký problém zohnať si prácu a nikto ma nedotuje, štát mi nedáva ani korunu. ani byt… ani nič…

  62. ani za komunistov,neboli byty zadarmo kazdy podpisal ze bude fachcit vo fabrike,urade,….inak to bolo s tymi co maju byty zadarmo aj dnes
    pani ucitelka citas medzi riadkami co sa ti hodi,najprv odsudzujes ciganov z osad a kastujes sa sama, sama si tvrdila:
    tých romov ktporí sa nalievajú a piju robia zle tým sa podľa mňa pomôcť nedá jednoducho tak žijú a s nimi sa nič nedá robiť Nechápem len prečo chcete týchto romov zmeniť oni inakší nebudú. Ked to nedokažeme mi vzdelaný romovia ktorí sú na iných pozíciach tak vy to nezmeníte určite. Týmto ľudom sa pomôcť nedá pretože to sami nechcú ale ja nerozprávam o tých romoch z osád.
    a potom vytiahnes vsemocne slovko rasizmus a pritom nam hovoris gadzo….

    vec sa ma tak ze keby mate vlastny stat,alebo ciganske kralovstvo,vsetci vedia ako by to tam dopadlo,ved vy vlastne aj mate nieco take ze India sa to vola,prvy krat to tam vybudovali arijci(tie stare chramy)ale dopadlo to….,druhy krat anglicky kolonizatori pozdvihli indiu a urobili z nej bohatu krajinu,ako to zas dopadlo v sucastnosti ,si mozes vygooglovat aj sama preludnena chudobna krajina plna osad,kto tam mal trochu rozumu robi doktora/vedca v USA

  63. a my sme sedliaci a gadzovia?ty mas prejav teda hodny pedagoga a vysokoskolsky vzdelanej romky,ak ty si elita vasho etniko tak to uz hej potom,jo a nestudoval ale kniha psychologie romú a dlhorocne prakticke skusenosti ma naucili nee

  64. vás uráža slovo gadžo alebo sedliak ? A prečo máte vbyť bieli a mi čierny . To s tou Indiou máš pravdu že pochádzame z Indie potom romovia kočovali po celom svete nikde namali miesta nakoniec sa usídlili tý ktorí vedeli žiť lepšie sa integrovali a tý čo nevedeli žili v osadách v chatrčiach. Bastard počúvaj neurážaj sa za gádža si gádžo alebo sedliak mi sa nemôžeme uraziť vy môžete a daj mi pokoj s tým pedagógom čo stále na to narážaš veľmi ti to leží v hlave čo ? Tak ťa zaujímajú romovia že si si naštudoval psychológiu romu? Aj ja som si kúpila byt nedal mi nikto nič zadarmo to je normálne čo to tu píšeš to je jasné a čo závidite tým osadníkom to že majú zadarmo domi? nakoniec im čo ešte budete závidieť aj tú špinu a vši? lebo to už nie je normálne vy by ste za to o nič viac nemali aj keby im neposkytol štát nič tak o čo ide Vy ani ja viac nebudeme mať a nech oni aspoň majú ked sa dá aj ked samozrejme nesúhlasím ako žijú atď. ale už som písala o tom s nimi sa nedá je to ťažké ked sami nechú im vyhovuje ten život čo majú a neni pravda že žijú ľahko ako si myslíte že majú všetko zadarmo tak by ste žiť nechceli ako oni žijú a najmä ľutujem tie deti čo sa do takých rodín narodia . S tých nevyrastie nič iné len to čo sú ich rodičia. je to ťažké ale vy to určite nevyriešite vy môžete len nadávať a to je tak všetko na to je vláda a ty bastard kde pracuješ aké skúsenosti máš s romami nechci mi povedať že pracuješ s romami lebo to už by bolo dosť taký rasista ako si ty

  65. asas pozri na svoje chyby moja a nekontroluj . skôr ty sa uč po slovensky ja po slovensky viem si trapná vieš o tom aj s tými smajlíkami

  66. a povedz nam co si za pedagoga? co ucis? ja nic nekontolujem len mi to padlo do oka 😀 a teba uraza ked ti poviem ze si ciganka? sedliacka ti povedat nemozem..sedliaci tvrdo makaju 😛

  67. aj ja makam predstav si no nie manuálne a čo to trepeš len ty makáš čoi čo moja rodina všetci makáme ved by sme nemali z čo ho žiť preboha a s čoho by sme platili byty a domi len sa neposer s tou tvojov robotov a už som ti povedala neber do huby moju školu lebo ty si sprostá ako tágo už ma sereš s tou školov tak somnov sa porovnávať určite nemôžeš to je jasné

  68. tebe sa nebudem spovedať čo som za pedagoga čo si ty ….

  69. mila ucitelka samby,nic neni zadarmo ,ani tie domy,niekto to musi zaplatit alebo tie hodnoty stvorit,to len vy si myslite ze love rastu na stromoch a pridavky nosi mikulas 🙂
    ja sa za gadza ani sedliaka neurazam hovor mi ako chces je to tvoja(vasa) vizitka a nie moja :-),mna celkom slusne vychovali aj pani ucitelky(biele) a preto mam o nich taku predstavu,ktoru si mi ty dost skazila 😦

    a nie nepracujem s romami chran boh :-)dokonca nemam ani vysoku skolu som sedliak 🙂
    inac dost veci z tej knihy psychologie romu mi potvrdzujes,bo osobne som sa s romom az takto daleko v dialogu nedostal,v reale uz by som mal nieco na hlave,alebo dezider,lakatos a ich 27bratrancov by to riesilo dost nekulturnym sposobom a ako pisali baby tu ani ja proti slusnym romom nic nemam keby taka bola vacsina neexistuje cigansky problem ale….

  70. a ja nie som rasista najdi si to slovo v slovniku a nie v TV hnoj a pod…
    0%rasizmu 100%identity!!!!

  71. čo tým chceš povedať že odkiaľ máme byty a domi ? hm nekradli sme predstav si ale sme si zarobili podstivov robotov . A akú predstavu si mal o učiteľoch ? s učiteľmi ste sa stretli asi ked ťa učili však? a samozrejme že javiem kde a kedy sa mám ako rozprávať a kedy čo mám použiť, ale tu si pozor nedávam lebo je to anonimné a tu píšem svoje názory tak čo si myslím o vás tu sa nemám prečo strániť a dávať si pozor na slová vieš samozrejme že v škole sa rozprávam ináč ale ty si asi naivný hlupák ked to nevieš ale vlastne si napísal že si sedliak asi to bude tým. Pred kým si mám dávať pozor na slová pred vami? vy ste čo ministri ? od toho máte daleko maj sa sedliak

  72. mila misa: si bud naozaj tupa alebo sa na to len hras … nehnevaj sa … poznam ucitelov aj sukromne… mame takych v rodine a viem ako sa ty ludia spravaju. Ked raz je niekto ucitel .. to je poslanie na cely zivot a nie ze v skole som ucitel a na internete hulvat a primitiv .. a ty sa tak uplne spravas …. keby to vydel tvoj oponent na diplomke asi by ti ten diplom vzal velmi rychlo …. nejde o pravopis nejde o spravanie … ide o to, ze ty vlastne ani nepocuvas 🙂 co ti tu ostatny ludia vravia, stale len tocis dokola …. vzdy ked tu bola nejaka debata a aj v svojom predchodzom prispevku som i napisala ze ked je niekto prizivnik je nam uplne jedno akej je farby tak isto ak je to zlocinec alebo vagabund … ty si si asi dost vytrpela ze si ciganka (ak naozaj si) .. lebo si plna nenavisti k svojim vlastnym…. stale sa od nich distancujes a snazis sa nas presvedcit, ze si lepsia ako oni … ale to ti verime .. a dokonca ak yb si riadne citala som aj napisala neco o pracujucich ciganoch …. aj o ciganoch … stacilo si to precitat a aj ine prispevky od inych ludi …

  73. vy ste mňa vôbec nepochopili čo som chcela napísať ale to nevadí ja to viem dávno žše píšete že proti pracujúcim romom nič nemáte . Ja nepoukazujem konkretne na vás ale čo sadeje v praxi, Nepáči sa mi že narážate stále ne toho pedagóga Nemám pedagogickú školu som Ing. mám chemicko technologickú školu v Bratislave ale mám aj pedag. minimum tak že môžem aj učiť Ako chcemička som si nenašla v našom okrese prácu tak učím chémiu a na ZŠ . Neučím veľa hodín pretože na ZŠ je málo chémie ale učím už 5 školský rok tak za mojej praxe som si všimla reakcie učiteľov a žiakov na romov. ja chápem že to sa tu riešiť nedá ale takéto komentáre čo ste tu písali ako na začiatku som čítala niekto tam napísal cigáň ako cigáň . Jednoducho každý má svoj názor. Ale ma mrzí že si myslíte že sa dištancujem alebo hanbím za svoj pôvod lebo to tak nie je . O mne to všetci vedia , ale za to sa necítim menej cenná od vás to určite nie. Som zo sebov spokojná aj s mojim životom . A niesom plná nenávisti ale viem ako to je poznám romov najmä našich ja rozprávam o našich romoch všade je to inakšie z východom sa to nedá porovnať tam je to najhoršie to vieme všetci Jednoducho aby som to zhrnula chcela som tým povedať že možno vy máte radi pracujúcich romov ale takých je vás málo väčšina má názor rom ako rom a hádžu nás do jedného vreca

  74. bavil som sa s jednym znamym co je majster na stavbe – maju tam vela romov – hovoril mi ze im tam za plot prisli neonacisti a chceli mlatit tych romov co pracovali na stavbe – takze o com to vlasnte je? vyhovarate sa ze vam vadia romovia v osadach a pod. a utocite aj na pracujucich – ste uboha pakaz co si len hlada zamienky aby ste si mohli do kohokolvek udriet.

  75. a sa divis? ked maju ludia xz negativnych skusemosti s ciganmi,ze maju predsudky?ked ta pes 8x pokuse tiez za nim nebudes furt chodit sa hrat a skusat to znova a znova,furt to davate za vinu bielym aky su rasisti,ale preco tak cinia vas nezaujima,ked sa chcete nejako aspon minimalne prisposobit alebo co vlastne chcete,by ste sa mali aj snazit,ale ako aj ty si sama napisala vas geneticky vykvet v osadach na tom nema ani zaujem,takze pre mna cesta multikulty druzby tadeto isto nevedie a pisal som to tu viac krat, ze som za segregaciu(nie nieje to eliminacia pre idiotov),ale multikulty model z pekla tu aj tak bude a skonci to ako vo francuzsku horiace auta,rasove vrazdy z jednej aj druhej strany a casom isto obcianskou vojnou,
    a konecne si sa vymackla aku skolu,chemicku no pekne 🙂

    kapor-a ja mam jedneho znameho a on ma znameho a on niekde pocul ze videl ako niekto cital,ze den predtym ozrati cigansky stavbari po vyplate robili dost bordel po meste,obtazovali casnicku v pohostinstve a rozbili tam kde co,ked sa jej jeden host zastal vytiahli na neho noz……nic sa nedeje len tak,ani tie pogromy si myslis ze sa niekto rano zobudil a bezdovodne ide mlatit na stavbu ciganov,kvoli tomu ze sa zle vyspal,nebudte smiesny uz vam z tej anti-hocico ludia proti vsetkemu propagandy drbe

  76. samozrejme že s tým nesúhlasím aby niekto bezdôvodne napadol čašníčku . Viem že také veci robia jeto tak. A veľká škoda je to že takých romov ako som ja vzdelaných je málo . A to málo musí trpeiť pre tých ostatných . Nám tým ubližujú najviac pretože to vnímame . Tým je to jedno čo sa deje . Pred tým to nebolo aspoň také verejné ale teraz sa otom píše a hovorí všade. Ale čo už mi žiť musíme a musíme sa dalej vzdelávať a učiť naše deti

  77. a teraz mi povedz, môže si vzdelaný a pracujúci róm dovoliť taký počet detí ako nepracujúci? hneď to vyzerá z tejto perspektívy inak však? keď vidíš, ako tvoji súkmeňovci vydrankajú od štátu peniaze a byty kedykoľvek a ty si ich musíš tvrdo omakať. A ešte keď si spomenieš, že tie peniaze a byty sú vlastne od daňových poplatníkov, čiže od pracujúcich ľudí, čiže vlastne aj tvoje, ktoré ty sama nezúžitkuješ nikdy, lebo štát pre pracujúcich lepšie podmienky nevytvára, tak ťa to trochu aj naserie.. alebo nie? Mňa teda áno a preto mám názory také aké mám. Pretože kým nie si sociálny prípad, nežiješ v getach a neplodíš deti ako na bežiacom páse, tak si môžeš pískať…

  78. Chápem čo vráviš ale povedz teraz ty myslíš si že z touto nenávisťou si pomôžeš? Za to že ty budeš nenávidieť romov ti nikto nič nedá robíš len sama sebe zle že sa rozčuľuješ. Ja si myslím že nie im čo závidieť oni sa majú veľmi zle a netreba prechovávať až takú nenávisť . jed noducho je to tak Ja teda necítim nenávisť a to ver nie preto že som romka . Pomôcť sa im nedá to som už dávno zistila Prečo tak vravíš že ked nerodiíš ako na bežiacom páse môžeš si pískať čo by si chcela toľko rodiť? Každý má možnosť tak mi to niekedy pripadá ked píšeš ako by si im závidela každý má možnosť žiť ako chce aj v gete ked chce . Ale mi tak predsa nechceme nie? Ako keby si nebola spokujná sama zo sebou ani so svojim životom

  79. presne – im neni co zavidiet – su to proste ludia ktori chcu prezit rovnako ako ini – tak prezivaju pomocou drobnych kradezi a pod. no a co – vzdy je to absolutne nic oproti tomu ako sa na nas prizivuju rozni darmozraci ktori hraju vo velkom style – politici, “podnikatelia” a ine zivly oproti ktorym je nejaky ubohy romsky lopkar skutocny amater.

  80. ajvnhou: Ty aj čítaš po sebe? “tak prežívajú pomocou drobných krádeží a pod. no a čo” – no a čo? jasne, veď keď okradnú dieťa o mobil, babku o pár eur, čo tam po tom, radšej ukážme na iných…je jasné, že politici a podobne kradnú “vo väčšom”, ale to má ospravedlňovať vreckárov? nehnevaj sa, ale si idiot. A to nemyslím ako urážku, ale konštatovanie faktu.

  81. no ja rómom nezávidím vôbec nič, len ma štve, že to všetko im ide z vrecák pracujúcich. myslíš si že peniaze si politici vyčarujú? kdeže!
    a moja žlč nie je neopodstatnená, pretože ako som sa už vyššie zmienila, je mnoho spôsobov ako im pomôcť, nie len týmto doslova vyhadzovaním peňazí do vzduchu.

  82. tak to je pravda ale to treba riešiť z vládov napíš otvorený list do parlamentu lebo ja si myslím že tým ked budeš nadávať tu tým nevyriešiš nič iba zbytočne urážaš aj takých ľudí čo by si nemala . Tomuto nechápem že vy viete len nadávať ako Kotleba no čo už to je za blbec ale vyrieši niečo nič , lebo nemá na to . A ešte sa odváži kandidovať – to bolo smiešne

  83. Vadi ti ked ti niekto nadava ked robis niecozle?to len vy cigani mozte nadavat a rozkrikovat sa vsade kde sa vam zachce nie?
    Robite stale zo seba strasne chudobnych a dnes vidim ze ciganov tu pise na nete viac ako gadzov.
    vsetko by ste chceli a zadarmo,viete len brat a nic davat.
    Este som nevidel ani u jedneho cigana ze by mal aspon nejaky naznak vycitiek svedomia,ked spravi nieco zle.Z minimalne 5000 ciganov s ktorymi som doteraz rozpraval ani u jedneho.Mate hnusne povahy,pritahuje vas iba to co je zle.Mate dost posunuty prah citu.
    radi robite druhym zle a ste strasne skodoradostni,nemate vobec zmysel pre poriadok,ste pohodlni a neznasate zodpovednost.Chrapete az do obeda a potom idete po dvanastej do obchodu kedy je obednajsia prestavka a mlatite do dveri predavackam a preklinate ich,lebo vam sa nechcelo skor vstat.potom vase deti hladne poslete si nakradnut do hypermarketov,lebo sa vam nechcelo varit.

    A nepiste mi tu znova,ze aj niektori z gadzov to robia,lebo ked je taky gadzo,ze ma naraz tolko spatnych vlastnosti,tak je to vacsinou basista,mafian a je jedna ruka z ciganmi.A my sa takych gadzov nezastavame,ako sa zastavate vy svojich horsich sukmenovcov.
    Viete dobre ze som napisal pravdu,ale vy si ju nikdy nepripustite a silne pochybujem,ze by ste si niekedy vstupili do svedomia.O tom svedcia aj vase prispevky.

  84. a este raz pre toho vypatlaneho anonyma.vies kolko ludi denno denne pise staznosti vsade aj vlade,kolko ludi ma z nimi vecne starosti a nikto s tym nic nerobi?preco? lebo su chraneni s kazdej strany roznymi organizaciami pre ich prava(nikdy nie povinnosti) aj vladou a nielen nasou,ale aj mnohymi zahranicnymi.
    tak napis zbytocne comu nerozumies a nebudes tak skodit poctivym ludom.

  85. Múdri ma pochopia

    Bieli možu vraždit ale v správach nik nepovie ze to bol beloch. Povedia len jeho meno a priezvysko a uzavre sa to ako čin jednotlivca. Hoci bielich vrahov je velmi veľa. Ale keď zabije alebo kradne niečo napr. Mano Lakatoš tak v správach bude hned titulok….cigán zavraždil, cigáň okradol. Je to spravodlivé?? Beloši zavraždili milionov židov, beloši majú na svedomí 1 aj 2svetovú vojnu, bieli politici kradnú miliony eur, ale nikoho s vás bielych to asi ani len nenapadne…..necítite sa byt vynní a ani sa nemáte začo, lebo kradnú a zabíjajú jednotlivci a nie etnika, rasy …atd atd. Ak by sme mali súdiť kto napáchal v hystóri najviac zla, boli to práve beloši a nikto ich za to neodsudzuje a ani ich nikto nemá právo odsudzovať ako nemáte nikto právo odsudzovať rómov. Odsudzujme jednotlivcov a zabudnime či je ten jednotlivec beloch, cigán, černoch, indian alebo čínan

  86. Ked vnimas Zidov ako belochov, tak potom ta dokazem pochopit, co si chcel povedat….
    Cigan zavrazdil sa v mediach nevyskytuje. Ako priklad uvediem toto: http://poznanie.wordpress.com/2010/01/30/zase-zabijali-mladici/ , ale na akciach poriadanych napriklad Slovenskou Pospolitostou sa automaticky vyskytuju neonacisti, rasisti a ked nie ti, tak ich nazveme nicnehovoriacim slovickom extremisti. Ja som za to, nech sa zverejnuje vsetko – ked ozraty skinhead niekoho napadne a zbije, rovnako punkac, raper, Cigan a bars aj Madar. Nech vidime, kto najviac kradne. A este raz by som ta chcel poprosit, aby si rozlisoval medzi bielymi a Zidmi.

  87. Cigáň sa nevyskytuje už z toho dôvodu, že sa pôužíva pomenovanie Rómovia a “NErómovia”. Ak si si nevšimol, veľakrát sa stane aj to, že zataja že je to róm, pretože keby verejnosť vedela o všetkých ich priestupkoch a zločinoch, koledovali by si o inú rasovú nenávisť 😀 Ak už stojíš na vyhláseniach televíznych novín, tak aj tam boli nedávno zverejnené percentá, akou mierou sa na zločinoch na Slovensku podieľajú Rómovia a koľkými “NErómovia”. Ak o tom nevieš, odporúčam zistiť.
    Taktiež mám výhrady voči tvrdeniu, že nikto neodsudzuje realizátorov vojny. Neboj sa, židia nedajú zabudnúť, hoci sú poslední kto by mal vyskakovať, že ich bolo povraždených 6 000 000 pretože ich dejiny sú tak špinavé, až hrôza. Ale na to sa zabudlo, teraz ešte prežívajú spomienky z druhej svetovej vojny. Ale aj na tú sa zabudne… Raz..

  88. len tak pre srandu som si dala do googlu vyhladavat spojenia cigán zavraždil, cigáň okradol ….. heh ako nas tu fesi presviedca …. nenaslo ani jednu spravu z nejakeho mienkotvorneho media …. prosim ta, ked uz nieco pises aspon pis pravdu alebo menej priehladnu loz … nezabudaj klamat treba vediet a ten co to nevie nech to radsej nerobi 🙂

  89. no, super članky, len aby reč nestála! že?? každy keby radšej začal sám od seba a až potom posudzovaním druhích! Je jedno či cigán alebo nie, ale ide o tom byť slušným človekom a že vraj sú slovaci veriaci národ a potom ku komu sa modlia a aké prikázania uznávajú?!

  90. ja veriaca nie som ked by doslo na lamanie chleba 🙂 k nikomu sa nemodlim …. v zivote som nikoho neokradla ani nezbila … odpadky hadzem do smetneho kosa, za odvoz smeti poctivo platim aj za odber elektriky, chodim poctivo do prace a zbieram hovienka po psovy …. mam pravo povedat, ze sa mi nepaci to co je v clanku?

  91. toto je iba kvapka v mori svinstiev,ktore robia romovia:

    o com tu vlastne lyda tocis.len aby reč nestála?? tu sa bavime o vaznych veciach tu nie je miesto pre arogantnych a chladnokrvnych ludi ako si ty.
    nie je vobec jedno ci cigan alebo nie.lebo tu sa nebavime o nejakej svadbe,ale o trestnych cinoch ktore pachaju cigani.ked ti to tak vadi,tak si najdi nejaku diskusiu kde sa bavia o trestnych cinoch ktore pachaju napr. americania a tam sa mozes vyvrsovat.

  92. ! veď ty nič ty muzikant?! asi tak som to pochopila správne. Ja som veriaca, do kostola síce nechodím pravidelne, ale modlím sa v duchu stále. Žijem slušne, platím účty a starám sa o deti, aby z nich vyrástli slušní a správni ľudia. Každý má právo povedať svoj názor, ale je na každého svedomí, čo povie nahlas. mám plné právo povedať ,že nesúhlasím s tým čo je v tvojom článku a viem prečo!

  93. no oki tak pouc aj nas? co nie je v tom clanku pravda?

  94. lyda!
    Tvoj príspevok je úplne o ničom a to z toho dôvodu,že nikto nevie kto sa za nickom lyda skrýva.Ale na rozdiel to,čo je napísané v článku,tak to majú mnohí ľudia možnosť denno-denne vidieť na vlastné oči.Takže,nikoho neinteresuje ako nejaký nick lyda v skutočnosti žije.Ľudí skôr zaujme článok,v ktorom je napísaná pravda,ako ničnehovoriaci príspevok.
    A iba tak mimochodom,zastávať sa darebákov,to nie je veľmi slušné.

  95. trestnú činnosť pácha u nás veľa ľudí, neobhajujem hajzlov a zločincov ani tích čo kradnú v súlade zo zákonom, na tích by ste sa mali zamerať, neviem kto sa skrýva za nickom kactusssik,ani ma to nezaujíma!
    Cigani tu boli vždy aj budú, a hlavne tí problémovi, aspoň dovtedy pokym ich neonacisti,kotlebovci a im podobní nepozabijajú?! To by bolo riešenie?!

  96. cigani tu boli vzdy?a problemovi?to mas odkial z telky? a to ze ich chcu kotlebovci pozabijat si tiez asi nejako vydedukovala,podel sa prosim ako

  97. bastard: nepodeli … uz som ju o to raz poprosila … nech nam rozsiry obzory a pretiahne nas na stranu tych dokonalich humanistov …. ale nic …. ale ako sa vravi kde nic nie je tam sa neda ani ukradnut :-))

  98. Haha ! Presne tak! A chudobnému ešte aj z hrnca vykypí!
    A úplne sa stotožňujem s tým názorom, v ktorom sa píše, že hospodársku krízu spôsobil mravný úpadok ľudí. To hovorí za všetko!!!! Čo sa to tu deje????

    Na kritizovanie je tu každý nejaký odborník, ale nikde som nečítala nič o nejakom riešení, hlavne že poukazujete na to čo vidíte okolo seba, ale čo vlastne vidíte?! A doteraz ste čo robili, keď ste sa nevykecávali v bloku hlavuhore!

  99. chodili sme do skoly, pracovali á tak ,… to co robi kazdy normalny clovek okrem tych par prizivnikov z osad .. aj ked par asi nie je spravne slovo … a riesenie? … nie sme odbornici ale par rieseni laickych sme uz pisali … skus si najst …. ale urcite nie je riesenie to co sa tu deje … neda sa donekonecna o nich starat, platit an nich a nechat sa terorizovat ich kriminalitou …. a ked ich raz bude viac ako nas? …. myslim tych neprisposobivych .. lebo tych co pracuju a ziju hadzem do jedneho vreca s nami …. co spravime potom? kedze pri ich rychlost mnozenia ich raz viac bude a to nepopries aj keby si chcela to je jednoducha matematika …. co budeme robit? ked uz nas bude tak malo ze nebudeme vladat pokryvat ich potreby?

  100. To si teraz vystihla dobre! Nenechaj sa terorizovať od nikoho, nikomu neplať nič, staraj sa o seba a o svoje deti a prispej k zvyšeniu populacie aj ty!!! A čo bude potom keď tu nebudeš?! Tak to už ťa určite trápiť nebude, sú tu aj iné hrozby, ako Rómovia, napr. globalne oteplovanie, znečisťovanie ovzdušia, ekologické katastrofy, hospodárska kríza,vojny a mohla by som ešte hrozne dlho pokračovať…. tak sa tu majte krásne!

  101. lyda dlho si tu nebol a ked dojdes spleties vsetko co sa neda …. ekologicka kryza hrozi to vieme vsetci … ale co robime aby nebola? chodim napriklad vsade kam sa da peso, zbieram hovienka po psovy, ked je prilezitost zbierame odpadky v lese, recyklujem doma odpad … dalo by sa dlho … a cigani? co tie smetiska okolo nich? to si dufam nemyslela vazne ze pri rozhovore o ciganoch chces nas poucat o ekologii … sa mozeme asi vsetci len zasmiat … vojny? ta ide myslim uplne mimo tk mna ako aj cigana … vojna je hra bohatych a mocnych a ja nie som ani jedno … a hospodarska kriza? to je asi to iste ako ta ekologicka … ja pracujem, nakupujem proste vytvaram nejaky ten hospodarsky efekt a cigan?? ci ako mam brat, ze tym, ze sa im stavaju dokolecka domy vlastne davaju pracu ludom co vyrabaju material, murarom co stavaju a tak? sa spamataj a ked uz chces nieco napisat tak aspon uvazuj co

  102. podla mna by sa to vyriesilo tak keby … nepracuju nedostanu prachy ani na deti ani tak… pracuju maju prachy… napr vo svedsku pracuju len nasa SKURVENA vlada ich zivi .. a ked cigan vie ze tie prachy dostane tak ani nezacne pracovat !!!

  103. vyriesilo jednoznacne … ale taketo riesenie anm nikdy EU ani LPR a podobny falosny humanisti nekdy nedovolia presadit …. nemyslim nam ako mne a tebe ale ako narodu to pre pripadnych slovickarov …. v zakladnej listine ludskych prav su totiz dve velmi protichodne prava … na jednej strane nemozes nikoho nutit pracovat ale na druhej strane maju narok na dostojny zivot …. a ponima sa to tak, ze ten im musi zabezpecit stat … zacarovany kruh?

  104. ja ich tak neznasam tych ciganov! a uz vas mam …..kuvy jedny opalene!

  105. Ja len ze z ciganmi nemam vobec ziadne dobre skusenosti.Dokonca raz na mna pustili psa lebo som biely tak s tym daco treba robit.Joj keby som mal tank hnal by som ich kade lahsie do Indie.Najlepsie by bolo povinnost ako v Cine s 1 dietatom ale to by sme boli rasisti alebo dat do ruky lopatu a nic by nedostal do kym by si dqaco neodrobil ale to je v rospore s ustaou.Asi su neriesitelny problem

  106. Je to skurvený štát ! Všetci ktorí si myslia , že naši drbnutí poslanci robia všetko pre blaho ľudí sú tiež drbnutí !!! KOKOTI A PICE sú všetci ktorí si myslia ,že cigani sa dajú prevychovať pekným slovom. Bohužial je to realita, nie rasizmus ako si to primitívi myslia!!! Pravda sa počúva zle !? Otvorte si oči a nejebte kokotini!!! Nechce sa my robiť na darmožráčov, zlodejov, blbov ktorí plodia blbov lebo sa honí brat so sestrou,otec s dcérou!!! Kto bude robiť na nás vy mudrlanti !!! Cigáni ? ha ha ha

  107. uz sem chodil raz jeden s nickom clovek ale to asi ty nebudes 🙂 leda ze by osvietenie 🙂

  108. Už abysem byl ta zkurvená, bílá menšina a romská většina mě živila.
    A nebudu chodit do školy, budu šukat slepice a krást příbuzný a mlátit ženu a prodávat děti (nebo naopak) a chlastat a řvát až do rána po ulicích…a budu se těšit na důchod, kterej mi nevypočítají z toho, co jsem udělal (páč to bych musel naopak asi tak tři životy splácet) ale z dávek. 🙂

  109. ti čo ciganov obhajuju su sami cigani ,treba ich separovat od nas rasistov bielich a budu mat pokoj ,lenže kto ich bude potom krmit tie kurvy ciganske to je otazka …

  110. SLOVENSKY NAROD, TO JE JEDEN Z NAJHLUPSICH NARODOV SVETA, LEBO TAM ZIJE VELA HLUPICH BIELICH LUDI….VED VY BIELI STE DODZUBALI CELY SVET A IDE VAM TO VELMI DOBRE…NAPR…TAKY CHUJ AKO BOL hitler…KOLKO LUDI POZABIJAL A NAKONIEC NIC S TYM NEDOKAZAL A ZDOCHOL..TY KTORY POZERAJU DENNE ZPRAVY..TAK URCITE VEDIA,,ZE BIELI TAM SU 365 DNI V ROKU..TAK PRECO VZDY JE ZLY TEN CIGAN?????SPAMATAJTE SA UZ KONECNE RASISTI A UVEDOMTE SI,ZE NEMATE SANCU VYHRAT NED NEJAKOU INNOU RASOU..CI JE TO CIGAN,ZID,JAPONEC,IND ATD…

  111. TY CO SI PISES CLOVEK….A NA TYCH POJEBANYCH SKINOV NEROBIS???TY SI MYSLIS, ZE TY POJEBANCI VYGUMOVANY BIJU LEN CIGANOV A KU BIELIM SU SLUSNY?????!!!!!!!!!!!!VIES KOLKY BIELY NEROBIA??VED VAS JE TU OVELA VIAC NEZ CIGANOV..TO ZNAMENA TY TRKVAS,ZE ROBYS AJ NA SVOJICH BIELICH…KTORY LEN CO VSTANU TAK SI MUSIA DAT JEDNO PIVECKO ALEBO POL DECI RUMU..SMRADLAVCI POJEBANCI..STE ESTE HORSI NEZ CIGANI A HRATE SA NA SLUSNYCH BIELYCH LUDI…CIM STE LEPSI..ZE MATE BIELU SMRADLAVU POKOZKU..VED TO VY ZABIJATE A ZNASILNUJETE,KRADNETE,VOJNY ROBYTE A VSETKO ZLE..LEN VY BIELI..CEST VYNIMKAM..AJ KED JE VAS MALO….VED UZ AJ NA VAS RASISTOV PRISLI ZAKONY,CO????ZNICIT VAS ZO SVETA…LEBO VY RAZ VYHUBITE CELU ZAM..VY STE NEBEZPECNY PRE TUTO ZEM

  112. misa cital som co si pisala otom ze poznas vela ciganou co pracuju:Dno nechcem ta otom presviedcat ae tie podradne prace to neisu prace ale brigady,a to vase vzdelanie?ved nedochodite ani 7dmi rocnik na zakladnej mohla by si hovorit take bludy keby vas bola vecsina ale tie paru desiatky romov co “pracuju” tak to je az strasne,a zato ze vy ste blbsi a utlacany zato si mozte len vy sami keby nebola europska unia tak by ste nemali vobec nic,a este ty onas hovoris ze sme idioti?ved znas zijete nam kradnete nebyt nas tak zahyniete zato ze mi biely sme udajne “rasisti” tak zato vdacime vam,lebo my udajny “rasisti” my chceme len spravodlivost,a nie vy ste utlacany ale my sme,vsetko mate zadarmo kazdy vam nieco dava byty nic si nevazite my vam postavime byty a vy ich za mesieac rozoberiete pokradnete radiatory a v zime sa stazujete ze vam je zima?no tak nevem kto je dementnejsi laskavo vaz slova!!!

  113. medzi ciganmi sa najdu aj slusni ludia, ktori maju rodiny, normalnu pracu ale zial to tvori asi len 1% tych zasratych svíň ktore nam hnusia nasu krasnu zem!!! v tomto pripade fakt cest vynimkam pretoze urobit zo seba v chlievi plnom prasat labut je naozaj tazke…

  114. culikovi …….ty pakarno ty vycitas penize holcice ktera byla vami rasisty popalena………..ty chces taky zadarmo prachi-tak rekni svim kamosum az zase pudete na cigany tak tam nechodte ale ad dou ktobje a tam potpali tvuj dum kdiz ses takovej ubozak.naco sis toho parchanta delal nebo delala………..mluvite otom kdo ajak by mnel zit……podivej se na tvuj zi vot ty socko.chtel bych te potkat na ulici apokecat si stebou z oci do oci.pis tychudaku aneboj ja ti ten tvuj baraknepotpalim.papir a tuska snesou hodne.tak pis TY SyNU CLOVJEKA.jestli vis coto znamenaa,???

  115. hovorite o praci atd.vy mi chcete rict ze vasi rodice za komousu postavili baraky za vydelany prachi.vy ste najivni,???zeptejte se rodicu jak to za komousu bylo stema stavbama.vsichni byli komousi i tvoji rodice aproto kradli akradli.ja sem si svoje odmakal a tesce ated ziju normalne.ty vase komentare k dys to ctu tak si pripadam jak na scifi filmu.sem ceskej cigam zadnej rom .ale o rodinu se vzdy postaram ad jeto zakony nebo ne?podivejte se nase be vi ste vesvim zivote neudelali blbost nebo vjec nakterou nejste pisni.jsem takovej jakej sem ale zakomousu i ted kradete a zabijite vy vyc nez mi.tak nevim koho vi paka chcete soudit.chcete zmnenit tento sistem za par let .vinebudete vychazet z nikym i kdyby vam sem dali misto ciganu nemce.proto vzivote to vase hnuti nikdy nic nedokaze ahlavne………… ste hrdinove a odkazujete nebo se spojujete znazory lidi jako jeTiso a Hlinka.aco jeho gardy???malo zabily slovaku…nevynych..!!!nepoucuj telidi anemelte pi….ny vyfasouni ste skvrna v cechach i naslovensku.vim ze cigani jsou tercem posmnechu nekulturnosti vchovani vcelem svjete,taky si to vmnoha vjecech imi musime uvjedomit…dod.toco udelali amici indijanum???nato asi taky nejsou moc pisni ataky je to bude stat tolik miliard dolaru ze vsichni tam budou prachaci.atu svoji kulturu si zaty prachi znovu obnovi….tak taky doporucuji trochu cist vnovinach a ne jen vtech vasich brozurach……jo………sory vy vlastne nemate cas vy mosite vymyslet jak nam napsat ze sme proste ty cigani conic neumi nemakaj kradou berou soc.davky ajen se mnozi……ze jo:::::???probut se skine nebo ty fasoune………..zivot neni o vas ale pro nas vsechny jak bili tak cerny.budte radi fasouni ze vam tadi kvete psenka…v jiho africke republice to bili toky skouseli 150let a jak to skoncilo????ste nic!!!!!jen volove co nemneli nikdy kamose tak tedste silni..cha.cha cha toje stli cigani budou tadi nezalezi na lidech jako ste vi zalezi jen nanas ciganech………a ty socky si strcte do prdele chrapouni.!!!!!!praci cest vi co o praci jen debatujete na internetu!!!!jeste otasky ,,,,,,kolik skinhedu maka??????????kolik jich bere soc. dav. jajich v praze vidim mraky!!!!jak dou stema svima matkama .vy tvoje matka ze si fasoun………co ti jelimane§§§ moje mama vi co sem sem cigan a sem hrdejjjjjjjjjjjjty pakofasounski……….nebrecte certi prijdou az na vanoce……….anakonec vam vsem kdo smysli jako tidle paka preju jen to nejhorsi…………a v pristim zivote nebudes cigan ale otrok na plantazi………….uzijte si to pakarny.nic jinyho nejste………….

  116. KOKOTI VSETCI BOLA TO SRANDA CITAT

  117. LOVU ZDAR

  118. NAPISEM VAM JEDEN SKUTOCNY PRIBEH. Jedneho dna siel cigan z prace..Bola strasna zima a cigan sa ponahlal domov za svojou rodinou. Nedaleko svojho bydliska ho zastavil spyti skinhead ktory visiel z krcmi a zhodil cigana z mosta v domienke, ze cigan je v bezvedomi. Ked cigan sa zdvihol zo zeme, skinhead siel za nim a rozkopal ho.STIAHOL Z NEHO SATY A DOBYL HO DOSKOU NABYTIMI KLINCAMI, KTORU NAHODOU NASIEL.Ten cigan bol skoro mrtvy,vsak ho nasli az rano,ubyteho,naheho a leziaceho na mrznucom snehu. Ten hlupy skinhead si vzal jeho saty a bezal sa pochvalit svojim kolegom, ze zmrzacil cigana. Cigan visiel z komatu po pol roku a nepametal si na nic…na syna,na zenu,na nikoho. ZAMYSLITE SA SLOVACI…co keby ten cigan to urobil vasemu otcovi,bratovi atd. AKO BY STE HO ODSUDILI???…Ako sami vidite co tu pisu bieli..aky su slusny,pracujuci,mudry a vela peknych veci..ak vy bieli ste taky krasny ludia..ako mozete z bit niekoho tak,ze doticny ma zniceny zivot..ved vy ste ty dobry co neublizuju nikomu…

  119. Nedá mi nereagovať…autor článku to napísal dobre.
    Ak sa stým nebude nič robiť tak to bude len a len horšie.Ale je rozdiel cigán a cigán…taký čo pracuje a živý ekonomiku a nepácha zlo tak na toho ani krivé slovo.Len si priznajme že takých je málo a väčšina je odpad spoločnosti.”Ludia ” čo by nikdy nešli robiť ani za nič radšej si nakradnú však čo sa budú ! Ako na fotke čo obehla internet kde cigáni tvrdili ,že kradli preto lebo boli hladný a nemali čo jesť ale ani jeden nekradol stravu ale cigarety a alkohol ! Tí čo ich obhajujú stále omielajú dookola ,že sme RASISTI ! aký rasisti? neviem o tom žeby boli Rómovia rasa je to etnikum tak čo sa stále obracajú na rasové útoky atď….a zaujímavé je ,že keď napadne biely človek cigána tak je to rasový útok a ak je to opačne tak nie .Nebodaj si človek bráni svoju rodinu ,statky ,atď tak to ešte ten cigán prekrúti na rasový útok a naša neskutočná “politika” mu to prisvedčí lebo by sa báli ,že by sa odvolal na Brusel .Chcel by som vidieť tých hrdinov čo ich obhajujú ako by prežili jediný týždeň v gete.
    Už končím lebo toto by sa dalo rozberať donekonečna ale moc pozitívneho na ich stranu by som isto nenašiel .

  120. škoda že len o ciganoch pišete pozrite sa konečne na seba vet podaktori bieli su horši ako cigani osobne som sa otom presvečil a aby sme nezabudli tak ti bieli su ti čo robia z drogami a vraždia

  121. tazko sa mi citaju tie pravopisne chyby…prosim ta,v plurale mnozneho cisla v adjektivach sa pise makke I…

  122. Keď je už reč o cigánoch tak mám k tomu jednu pripomienku a to : nechce sa im robiť, majú neporiadok okolo seba stále nariekajú že nemajú peniaze ani na stravu ale robiť nechcú očakávajú od štátu aby im dávali peniaze ale nič nerobia preto !

  123. nackovia nemate sancu, nikoho neoblbnete tymi dristami – najvacsie zlo v dejinach maju na svedomi takzvani bieli – kolonizacie, vyhladzovanie civilizacii, zlodejske vlady, svetove vojny, cirkev s jej zlocinmi… a vy sa tu idete posrat z nejakych vreckarov s radov romov ktorych vsetkych hadzete do jedneho vreca – a nakoniec, ukazte mi nejaky druh zlocinu ktory pachaju iba romovia a tzv. “bieli” nie – urcite taky nenajdete, takze o com je rec? jedine o vasom nackovskom debilizme

  124. To NaSrat zlocin sa pacha na kazdej strane ale premietni si to na percenta kolko je vas a kolko je bielych a kto ma aky podiel na kriminalite ….potom obhajuj svoje mierumilovne etnikum

  125. Iba Ja….vy ste denodenne v spravach a cigan mozno dvakrat do roka…a uz ked je tam ten cigan, tak bud niekoho obkradol alebo zbil, ale o bielich je v spravach, ze znasilnuju, zabijaju, obkradaju a to vo velkom na rozdiel od cigana…ste obycajny smradalvy slovensky zaostali narod, rasisticky..ja osobne poznam vela bielych a kradnu horsie nez cigani…do plynu s vami

  126. somariny a primitivizmus z obidvoch stran.dajte si facku-obidve strany

  127. PROBLEM JE ZE NAJVIAC TENTO STAT STOJI NABOZENSTVO , ARMADA A KRADEZE ZO STRANY VLADY KRYJE SA TO ROMAMI , A BLBECKOVIA VO VLADE SA SMEJU AKO SA TU VSETCI PEKNE HADATE )

  128. ANDY: to mas ciastocne pravdu,fakt je,ze mnohi romovia su v pohode.ale chcel by si mat napr tychto za susedou http://zivot.lesk.cas.sk/clanok/9477/sused-sa-vie-vcitit-do-koze-vraha-z-devinskej-novej-vsi.html

  129. cigani,sa delia na dva poddtypy Sinthovia a Lalleri,su to dve kasty,ktore sa medzi sebou nenavidia.Hovorit o ucelenom zvaze Romov je cisty blabol,rovnako ako nenasilna cesta “zcivilizovania”ciganov.Takmer som sa zasmial,ked zdruzenie LPR,co je v skutocnosti banda anarchistickych fetakov,ktori sa prizivuju na tomto spolocenskom probleme,sedi na teplych a dobre platenych flekoch ukazuje na ludi a obvinuje ich z rasizmu.Kto nevie problem pomenovat,nevie ho ani riesit,zial za niekolko rokov vdaka takymto individuam, slepo obhajujucich prizivnikov a neprisposobivych, budeme mat obciansku vojnu,Anarchisti dosiahnu svoje.Nestaci sa tvarit,ze problem neexistuje a strkat hlavu do piesku,je nutne prijat zakony,ktore zamedzia darebakom zit z plodenia deti a netvarit sa,ze mravne ohrozenie mladeze sa tyka len bielych,nestaras sa o deti,nechodia do skoly,deti odobrat a rodicia do basy..Pseudohumanisti vsak rovnost pred zakonom vidia v pozitivnej diskriminacii,co je cestou do pekla.

  130. MFG ked to tu niečo čitam myslim si že ty ludia nemaju mozog..Niektory cigani važne su dementny…štat im niečo da a oni to hned rozdrbu ale niektory cigani sa snažia žiť normalne ! Nemam rad toho koho poviem ale predsa..Rytmus…jeden s ciganov ktory si normalne..no nie presne takto ale zarába jak normalny človek…my v dedine mame par rodin ciganskych a normalne si zarabaju jak ludia !to čo povedal admin/ka je totalne dementne…Zabudla že nie každý cigan je taky ako to popisuje vedčšina je…Ale nič nemeni natom že niektory sa snažia ! a tak či tak su tymi debilmi rozkopany len zato že su čiernejši…

  131. Ukazuješ tu na ciganov prstom(niesom cigan) ale ani nepozeraš medzi seba…KOLKO POLITIKOV OKRADA O ŠTAT ! nevieš si predstavit ked pozeraš same chujoviny ! a nepozeraš sa medzi seba…Najprv obhliadni teren a potom hodnoť…

  132. ok, pre vsetkych ktory obhajuju chudacikov ciganikov, ze nie vseci su taky alebo taky, Tak si to zoberte percentualne kolko ludi je akycha kolko percent z nich je normalne zijucich a potom si porovnajte kolko ciganikov je v tejto republike a kolko percentuualne je bezuhonnich, Vyjde vam to iste percento ako pri inej populacii?. ZAMYSLITE SA NAD TYMTO !!! ochrancovia ludskych prav…

  133. Do celého sveta ste sa precigánili. Nie preromovali. Mali ste na to tisíc rokov, aby ste sa znormalizovali. Nikde na svete ste to nedokázali. Všade ste horší ako rakovina. Rom je mor. Horší ako rakovina. Ostaňte cigánmi či morom (rommi). Nič to nezmení na tom, že vy nenávidíte a my vás. Len je absolútna realita, že ste boli a budete len paraziti, a sami nedokážete žiť nikde na svete.Cigán sa ešte len narodí a už je to trestný čin. Vy nie ste ľudia, ani zviertá. Vy ste neidentifikovateľná háveď. Choďte naspäť domov do Indie.

  134. Tá čierna zgerba si ani nezaslúži oslovovať sa Rómami!!!! Sú to sprostí cigáni, klamú, okrádajú, vraždia….Konečne by už tento štát s nimi mal niečo urobiť…Nech sa vrátia odkiaľ prišli a dajú Slovákom pokoj…Najprv som si myslel že nie všetci sú zlí ale dnes je to iné…na základnej škole tyranizovali spolužiaka a vydierali ho …keď sme to boli povedať triednej a aj riaditeľke tak sme boli rasisti…teraz už niekoľkokrát boli ponúkať tovar a nedali sa odbiť…vraj žleby za 50€ na celý dom a keď to spravili tak pýtali 700€!!! Keďže pani bola sama doma dojednala to na polovicu, pretože sa jej navalili do domu siedmi ….opäť niečo ponúkali a aj keď sme ich niekoľkokrát odohnali vrátili sa a vybuchovali na bránu, že nech si kúpime aj my ich žleby, že vraj hliníkové….otravní sú ako vši….Vlastne pardon …sú horší ako to najotravnejšie zviera….Som zvedavý ako by sa uživili, keby sú niekde izolovaní….od ostaného sveta…myslím, že by sa pri troške šťastia vyvraždili a mal by celý svet od nich pokoj!!!!!!!

  135. no dost na ciganov dobre? na nas nemate nie kazdy cigan je ako cigan tak drzte tie svoje biele huby vy ste este horsi nez cigani pozrite si spravy malo kedy tak ukazu dajakeho cigana najviac tam ukazuju zakomplexovanych gadzov fuuuj na vas vy spini kazite nam svet aby ste vsetci vymreli po jednom do rana. Len ciganov komentujete a na vas sa nepozriete vy chudaci vsak vy si honide kkta aj na babicku vy buzeranti skurveny :DDD bodaj by vas porazilo chudaci smradlavy ..:DDDDD fuuuj na vass ..:DDDDDD

  136. už konečne držte tie svoje čierne piče!!!!!!!!!!!!

  137. Nikto tu cigánov nevolal,nech idú,odkial prišli,žiadne občianstvo im nemali dať,cigán len cigánom ostane,aj keby robil neviem čo,radšej mať černocha suseda,ako cigána,povedia,že aj bieli kradne,hej no a čo,ale nie cigánovi!Mňa x-krát okradli,oklamali.Marie Jiloro PusinQa mi vám kazíme svet? Prečo nejdete do SVOJHO sveta? Čo nás tu otravujete a využívate?Nie mi sme prišli ku vám,vy ste sa tu natlačili,rozmohli,mi vás tu trpíme,nie naopak,tak čuš,lebo toto je náš svet!!!!!

  138. Hľadám aktérov do koprodukčnej filmovej drámy Cigáni idú do….. ?Mastný honorár!

  139. v rasisticky prasata,hulibrci hytlera,vy ste ten hnuj cesky i slovensky rep.taky je svami tak zachazeno,nemate sanci kreteni.tady vladneme my!!cau kostata,mrknete na jojku nebo novu oni vam to vysvetli..ste hnusny chrapaty ubozaci,spina a povl,ceskyho tak i slovenskyho naroda.vsak to slyšíte dene od nasich politiku naší televize i nasich vetsiny lidi anasi eu-ste dementni a bez sance!!demokracie,hulibrci,vas znici.ty koste co sem pises ty svoje sracky,co si vykourila velkého ciganskyho lofassa!!kundy ze slovenska,rytmus vam to vysvetli a ostatní slovensky herci zpevaci,

Pridaj komentár