Fajčenie a materstvo

Prečo by nemali mladé biele ženy fajčiť ?
Všetky biele ženy, ktoré chcú mať zdravé deti, by si mali uvedomiť, že ženský organizmus sa počas dospievania výrazne mení a účelne sa pripravuje na materstvo. Preto je potrebné uchrániť tieto veľmi citlivé procesy od rôznych škodlivín, ktorých je veľa v ovzduší, v potrave, vo vode, najviac však v cigaretovom dyme. Pri fajčení, ale aj pri zdržiavaní sa v miestnostiach, kde sa fajčí, vnikajú do organizmu človeka stovky škodlivých látok. Najvýznamnejšou z nich je nikotín, ktorý účinkuje tlmivo na nervovú sústavu, narušuje reguláciu žliaz s vnútorným vylučovaním, podporuje kŕčovité stiahnutie tepien. Ďalšou škodlivinou v cigaretovom dyme je oxid uhoľnatý. Tento plyn spolu s ďalšími desiatkami škodlivín, poškodzuje najprv vnútornú cievnu výstelku, ktorá postupne tuhne, stráca svoju pružnosť, stáva sa hrboľatou. Takýmito cievami preteká potom krv pomalšie a môžu sa tvoriť krvné zrazeniny. Tento chorobný vývoj voláme ateroskleróza. Takýmto spôsobom pomáhame iba k sebadeštrukcii.
Poznáme i ďalšie nepriaznivé vplyvy – hormonálne, ktoré spolu s chemickými látkami z cigaretového dymu ohrozujú zdravie, ba i životy našich žien – fajčiariek. V súčasnosti už vieme, že fajčiarky užívajúce súčasne antikoncepčné tabletky ohrozuje vysoké riziko trombózy žíl, a z toho nasledujúcej embólie (upchanie pľúcnych tepien krvnou zrazeninou) a to až 10-krát častejšie a srdcový infarkt až 3-krát častejšie než nefajčiarky. Preto by si každá hrdá biela žena mala uvedomiť, či je naozaj nevyhnutné s tým začínať. K čomu fajčenie vedie?

Fajčenie škodí už pri počatí
Ženám, ktoré pravidelne fajčia, kolujú v krvi škodlivé látky pochádzajúce z cigaretového dymu. Z plynov sú to najmä oxid uhoľnatý, kyanovodík, sírouhlík, oxid siričitý, v tekutom stave rozpustený nikotín, dechtové látky, oxidy dusíka, kovov, početné rakovinotvorné látky a mnohé ďalšie stovky chemických látok. Tieto chemikálie pravdepodobne zasahujú už do prípravy vnútra maternice na uhniezdenie a výživu oplodneného vajíčka. Každá z nás predsa vie, že cigareta je droga. Ak žena droguje počas splodenia dieťaťa, je pravdepodobné, že aj dieťa bude nainfikované. Oslabí to jeho imunitu. Naozaj si chceme ničiť vlastné deti ešte predtým ako sa narodia?
Fajčiarky majú samovoľné potraty častejšie ako nefajčiarky a aj oplodnenie je menej pravdepodobné u fajčiacich partnerov (aj v prípade, že fajčí len muž) než u nefajčiacich. U silných fajčiarov zase klesá potencia, čo spôsobujú zmeny v stenách tepien s následnou poruchou výživy pohlavných orgánov. Držme sa štrnástich slov. Ak chceme naozaj za ne bojovať, nemôžeme samí sebe brániť už len v započatí dieťaťa.

Vývoj plodu sa nesmie narušiť
Príroda sama sa postarala o optimálnu výživu oplodneného vajíčka. Cez zmnožené a rozšírené krvné vlásočnice prenikajú na povrch vnútornej steny maternice tekuté výživné látky z krvi matky. V prvom období uhniezdenia, čiže už od 6. dňa po oplodnení, prijíma vajíčko výživu celým povrchom. V tejto etape sa výrazne zväčší. Ak fajčí tehotná žena, do výživového sekrétu vnútornej steny maternice sa dostávajú chemické látky, ktoré tam prenikli z krvi. Tieto chemické látky môžu poškodiť zárodok vo včasnom štádiu natoľko, že odumrie. Preto by si každá biela žena mala uvedomiť, že ak chce splodiť zdravé dieťa, mala by bezvýhradne prestať fajčiť.

Najväčšie riziko
Horšie je to v druhom štádiu zrenia plodu, keď sa začína vývoj základných častí tela. Toto obdobie sa začína uhniezdením vajíčka a vytvorením plodových obalov. Po oplodnení vajíčka v čase približne od 7. do 56. dňa sa rýchlo množia bunky. Vytvárajú sa bunkové skupiny, ktoré sú určené pre rôzne funkcie. Rýchle nastáva mohutný rozvoj centrálnej nervovej sústavy, keď je najväčšie riziko poškodenia toxickými látkami (najmä v 3. a 4. týždni). Pre vývoj srdca je nebezpečné obdobie medzi 4. a 5. týždňom, pre tvorbu končatín medzi 7. a 8. týždňom.

Fajčiarky a začiatok tehotnosti
Keď niektoré fajčiarky zistia, že čakajú dieťa, ihneď prestanú fajčiť. Žiaľ, tehotenstvo sa zistí najskôr 2 – 3 týždne po oplodnení vajíčka alebo neskôr. V prvom štádiu – na začiatku uhniezdenia vajíčka – žena ešte ani netuší, že je tehotná, ba často to nevie ešte ani na začiatku druhého štádia, keď sa už začínajú vyvíjať orgány plodu. Však aspoň ako sa hovorí :,, radšej neskôr ako nikdy!”. Keď nejaká žena zistí, že je tehotná, malo by byť automatické, že fajčiť prestane. Takúto jednoduchú vec nepochopia iba ženy podradenej rasy!
A tak mnohé ženy bezstarostne fajčia, vdychujú dym do pľúc, čím sa do krvi dostávajú stovky škodlivín, na ktoré sú citlivé hlavne zárodočné bunky ich plodu. Aj keď vieme, že tieto bunky majú určitú odolnosť a nie vždy sa musia poškodiť, je dôležité zamyslieť sa – Skutočne je takéto riziko potrebné ?
Fajčiaca žena, ktorá samovoľne potratí, by si mala uvedomiť, že to môže súvisieť s jej fajčením, pretože spontánne potraty sú 5 – 8 ráz častejšie u fajčiarok ako u nefajčiarok. Preto je dôležité, aby mladé biele ženy nefajčili, alebo aspoň fajčenie obmedzili. Naozaj chceme čeliť riziku, že naše ženy potratia len vďaka tomu, že fajčili? Alebo túžime niesť zodpovednosť za to, že naše dieťa je postihnuté, či chorľavé? Ak chceme naozaj silnú rasu, ktorá dokáže čeliť tým ostatným, mali by sme si uvedomiť, že budúcnosť našej rasy, je v rukách práve našich detí.
1. Fajčiacej žene kolujú v krvi škodlivé chemické látky z cigaretového dymu a prenikajú cez placentu do plodu.
2. Zvýšené množstvo oxidu uhoľnatého v krvi fajčiacej matky spôsobí, že sa okysličovanie celého plodu ochudobní o 4 – 8%.
3. Spomenuté zmeny spôsobia obmedzenie výživy plodu okysličenou krvou od matky, a tým aj jeho oneskorené dozrievanie alebo až odumretie.
4. Pri fajčení matky sa aktivizuje enzymatický systém placenty a pečene plodu, vytvárajú sa špeciálne látky – epoxidy, benzpyrény a ďalšie, ktoré potom brzdia bunky plodu v ich aktivite. Zapríčiní to zníženú hmotnosť plodu a zvýšené riziko vývojových porúch.,…. darkerka….  

10 komentárov

  1. Skvelý článok! Dúfam, že ženy nad tým aspoň kus porozmýšľajú …
    Aj chlapi…

  2. Este lepsi ako cigaretovy dym je DEpleeded Uranium DU Americania ho pouzili v Juhoslavii a Iraku najmanej 800 ton co sa rovna asi 400 000 atomovych Bomb zhodenych na Hirosimu a Nagasaky.

    Nikto otom nehovori co to robi zenam , detom , vsetkemu zivemu a politici celeho sveta si mastia brucha a brady s tucnymi kontami vo Svajciarsku . To je jedno ci je pri moci , Meciar , Dzurinda ci Fico. Televiziu ma v rukach Zidobolsevik , SYNAGOGA SATANA !

    Treba zacat znovu BIELY narod Europy , ale tento raz do jedneho zradcu verejne sudit za Vlastizradu a co je za Vlastizradu ,, POVRAZ ”

    Tearaz Zidia uz nemaju kam utiect lebo ich uz aj v Amerike maju dost . Teraz uz len MADAGASCAR alebo , MARS ” !!!!

    Buducnost pre Nase deti bez Zidov a Komunistov a Ostatnych parazitov !!!!!

  3. MIchal suhlasim, ale v tomto clanku ide skor o to aby sa poukazalo ako zeny vedome a same ublizuju svojim detom, potomkom….. a vlastne aj ked to moc v clanku nie je mali by sa nad tym zamysliet aj chlapy, lebo zeny velakrat prestanu ale chlapy nie … a ako vieme na dieta treba dvoch.. hehe
    tym nezlahsujem co pises a ani ti neprotirecim..ale ak chceme akukolvek obrodu kazdy musi zacat od seba …
    ja sice fajcit fajcim, ale ked sa raz rozhodneme mat s priatelom dieta…obaja okamzite prestavame…to uz mame dohodnute niekolko rokov……
    Ale budem ti kapanek protirecit s tymi Zidmi … bohuzial ja mam dojem, ze praveze oni su vsade doma a my a ostatne narody sa pred nimi plazime a utekame a tak aj komunizmus, v nasej a byvalich socialistickych krajinach sa ich nezbavime este velmi dlho ….minimalne kym nevymru ludia co si uzili za komunizmu a uzivaju si aj dnes

  4. Necakaj , ze Ti Zid umrie , to skor sa pominieme my a Nase deti , treba zacat teraz , kym mame este trochu casu. Nasi rodicia spali 45 rokov za komunizmu a my mame tiez cakat ? Naco , na smrt ?

    Poslednych 10 rokov som len myslel nato ako sa dostat s pazurov tej cvargy Synagogy Satana .

    Precitaj som stovky knih z historie , ktora nam bola zakazana . Cital som Bibliu styri krat , Slovencine , ,Cestine , Nemcine a nakoniec v Anglictine . Az ked som ju precital v Anglictine , SEPTUAGINT Bible , prelozenu 300 rokov pred narodenim Jezisa Krista s Hebrejstiny do Grectiny nasimi ludmi , az tu som pochopil , ze Biblia je vlastne , historia Bielej rasy , ktora je strojcom kultury celeho sveta. Zidia sa votreli medzi nas , paraziti spinavy , a verte , kym nas nevykantria , vsetkych , kym nas nedomiesaju so spinavymi , moslimmi a Cernochmi. To je Zidovsky ciel znicit bielu rasu , my sme im v ceste , biely , krestan.

    Cirkev ci Katolicka alebo Evanielicka nas stoky rokov uci , ze Jezis bol Zidom a Zidia su Ti ludia z Biblie , co je velka loz , najvacsia loz v Historii ludstva. Biely narod Europsky je ten pravy Biblicky ISRAEL. Vacsina Biblii je falsovana ZIDMI = zo SYNAGOGY SATANA . Preto cely ten narod biely spi, nase BABY sa vlacia so Zidmi , negrami ( cest a chvala vinimkam ), ved to vidia v televizii nie .
    Konecne som si isty , ze mam elixir na zobudenie , bielej rasy . Jezis prisiel na svet k stratenym oveckam Israela nie na spasu vsetkych .

    Skoro budem doma medzi svojimi bratmi , lebo viem , ze ma potrebuju a ja ich .

    Skoro Bratia ! Vsetko sa to zacne od Krestanov , pravych Krestanov nie KOSHERNYCH !!!!

  5. Zabudol som , ze Nemecky a Anglicky jazyk je 65% Staroveka HEBREJSTINA Welsstina je 85% Stara Hebrejstina . Nas jazyk sa nam zmenil z Hebrejstiny lebo sme boli viac v Babylonsko zajati a Assyrijskom zajati . Nasi predkovia prisli na terajsie uzemie zo svatej zeme cez Kaukazke vrchy , preto nas volaju CAUCASIAN v Anglictine .
    Tak skoro bratia !! Citajte : http://www.anglo-saxonisrael.com

  6. takto… ked sa niekto rozhodne mat dieta, nestaci sa iba rychlo rozhodnut a prestat a na druhy den ho spravit… telo potrebuje detoxikaciu, ktora nie je tyzdnova, dokonca ani mesacna…. trva velmi dlho, kym prestanu mat zle latky zly ucinok…

  7. yarush .. jasne suhlasim… ale zase u man to s tym dietatom nie je take jednoduche

  8. ale v dnesnej dobe je tazke vyhnut sa cigaretovemu dymu… a este ja ako nefajciar mam kamosov fajciarov, no co sa s nimi prestanem stykat? oni ma respektuju a fajcia menej alebo ked nie sme spolu, ale neda sa tomu vzdy vyhnut….

  9. stopp fajčeniuuuuuuuu

Pridaj komentár